10-daagse Groepsreis naar Slovakije: 8-17 juni 2024

10-daagse Groepsreis naar Slovakije: 8-17 juni 2024

25 maart 2024 in Slowakije0 reacties

Ga mee op 10-daagse groepsreis door Slovakije met Nederlandstalige gids

Ontdek de ongetemde schoonheid van Slovakije, een nog voor velen onbekend land het hart van Europa, tijdens een boeiende 10-daagse groepsreis onder leiding van de Vlaamse gids Gerdi. Laat ons je begeleiden op een avontuur waar de rijke historie, adembenemende natuur en levendige cultuur van Slovakije samensmelten in één onvergetelijke ervaring.

Laat je meevoeren door de Vlaming Gerdi, al meer dan 20 jaar in Slovakije woont en oprichter is van Sojka Resort. Met hem als je gids ontdek je de verborgen schatten van dit nog weinig bekende, maar overweldigende land.

Dag 1: Zaterdag 8 juni

Begin je avontuur met een vlucht van Zaventem naar Wenen, gevolgd door een transfer naar Bratislava. Dompel jezelf onder in de diepe geschiedenis van de oude stad en verken de majestueuze burcht die over de stad waakt. Geniet van de vrijheid om te lunchen waar je hart naar verlangt. De dag eindigt met een gezellig avondmaal en een comfortabele nachtrust in Bratislava.

Boek deze reis hier online, € 1999/pp (2-persoonskamer) of € 2299/pp (1-persoonskamer)

Dag 2: Zondag 9 juni 2024

De hoofdstad Bratislava gelegen aan de oevers van de Donau, verwelkomt je met een majestueus kasteel en een historische oude stad vol charme. Dwaal door sfeervolle straatjes, proef de lokale gastvrijheid in de vele cafés en laat het prachtige rivierlandschap je betoveren.

Verken het kunsteneiland Danubiana, een schatkamer van moderne kunst, zwevend op de golven van de Donau. Sta stil bij de spannende en soms duistere historie rond WOII en het communistische tijdperk. Vrije lunch. Avondmaal gevolgd door een avond vol verhalen en een nacht in Bratislava.

Dag 3: Maandag 10 juni 2024

Een pittoreske route langs wijngaarden leidt naar Modra, een stadje bekend om zijn adembenemende keramiek en verrukkelijke lokale wijnen. Proef de sfeer en smaken van deze regio met een lunch in Modra. Sluit de dag af met een laatste nacht in Bratislava.

Dag 4: Maandag 11 juni 2024

Vertrek uit de hoofdstad naar het midden van Slovakije. Beleef een sprookjesachtig moment in het betoverende kasteel van Bojnice, waarna het folkloristisch dorp Cicmany je verwelkomt met zijn unieke beschilderde huizen. Eindig de dag in Rajecka Lesna met het grootste Bethlehem van Slovakije. Overnachting in het Sojka resort.

Dag 5: Maandag 12 juni 2024

De Liptov-regio onthult zijn geheimen: ontmoet echte schaapsherders, verken de bonte Demanova grotten, bewonder het provinciestadje Liptovsky Mikulas en bezoek de grootste houten kerk van Slovakije. Een dag vol ontdekkingen afgesloten met rust in Sojka resort.

Dag 6: Maandag 13 juni 2024

Door het hart van de natuur, langs de waterval van Lucky en door UNESCO erkende dorpjes, naar Spania Dolina voor een les in koperontginning. Banska Bystrica toont zijn rijke verleden. De dag wordt feestelijk afgesloten in Sojka resort met muziek, dans, en traditioneel avondmaal.

Meer info aanvragen of inschrijven voor deze reis

Dag 7: Maandag 14 juni 2024

Een verfrissende vlottentocht leidt je naar de burcht van Orava, de wachter van het land. Ervaar het verleden in een prachtig openluchtmuseum. Avondmaal en dromerige overnachting in Sojka resort.

Dag 8: Maandag 15 juni 2024

We beginnen met de Hoge Tatrabergen en vervolgens een dag bijna volledig gewijd aan UNESCO. Van gotische kerken tot houten retabels, en de ruïnes van de grootste burcht van Centraal-Europa. Avondmaal en overnachting in Kosice.

Meer info aanvragen of inschrijven voor deze reis

Dag 9: Maandag 16 juni 2024

Kosice verrast met zijn synagoge, kathedraal, zingende fontein en bruisende sfeer. Vrije lunch. Nog een avond en nacht om te genieten van deze historische stad.

Dag 10: Maandag 17 juni 2024

Na een hartelijk ontbijt, vertrek je naar de luchthaven van vertrek. Terug naar huis, een koffer vol herinneringen rijker na deze kleurrijke en veelzijdige ontdekkingsreis door Slovakije.

Praktische info

Wat is inbegrepen in de prijs:

  • Vlucht: comfortabele heen- en terugvlucht met 23 kg. bagage.
  • Transfers: Alle transfers worden verzorgd in een luxe bus, garanderend comfort en gemak
  • Verblijf: 9 overnachtingen in zorgvuldig geselecteerde hotels, variërend van 3* tot 4*, elk met ontbijt inbegrepen. Begin elke dag met een heerlijk ontbijt om je energie te geven voor je avonturen
  • Toegangsprijzen: Toegang tot alle geplande bezienswaardigheden is voor je geregeld– geen extra kosten of wachtrijen
  • Begeleiding: Nederlandstalige gids Gerdi zal je doorheen je reis bijstaan, rijke verhalen delend die elke locatie tot leven brengen
  • Maaltijden: 5 lunches en 9 avondmalen zijn inbegrepen, zodat je kunt proeven van de lokale culinaire hoogstandjes
  • BTW en lokale taksen

Prijs voor deze groepsreis

  • Tweepersoonskamer: € 1999/pp – ideaal voor koppels of vrienden die de schoonheid van Slovakije samen willen ontdekken.
  • Eénpersoonskamer: € 2229/pp – perfect voor reizigers die de voorkeur geven aan persoonlijke ruimte.
  • Let op: Het aantal plaatsen is beperkt tot maximum 26 deelnemers. (minimaal 14 deelnemers)

Meer info aanvragen of inschrijven voor deze reis

Annulatievoorwaarden:

  • Vanaf betaling van het voorschot: € 300
  • Vanaf 01/04/2024: 50%
  • Vanaf 01/05/2024: 100%

Wat is niet inbegrepen:

  • Vervoer naar Zaventem: Heen en terugreis naar de luchthaven is op eigen gelegenheid.
  • Extra lunches: Lunches die niet in het programma zijn vermeld, zijn voor eigen rekening.
  • Drankjes en persoonlijke uitgaven: Maak je ervaring nog unieker met persoonlijke keuzes buiten het programma om.
  • Annulatieverzekering: Mogelijk voor 6,25%, voor gemoedsrust.
  • Reisbijstandsverzekering: Beschikbaar voor 35 euro per persoon – een kleine prijs voor grote zekerheid.

Verblijfsadressen:

  • Bratislava (3 nachten): Geniet van het historische en culturele hart van Slovakije in een 3*/4* hotel.
  • Malatiny, Sojka resort (4 nachten): Vervolg je reis met een verblijf in het idyllische Sojka resort, compleet met binnenzwembad voor ontspanning na een dag vol ontdekkingen.

Meer info aanvragen of inschrijven voor deze reis

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?