De 6 x leukste activiteiten in Colombia

De 6 x leukste activiteiten in Colombia

10 maart 2023 in Reisinfo0 reacties

Hoewel Colombia vroeger niet bekend stond als een veilige reisbestemming is dat de afgelopen jaren compleet veranderd. Na een onrustige periode waarin drugskartels en de FARC de hoofdrol speelde in het land. Is Colombia inmiddels omgetoverd tot een ontzettend populaire bestemming onder backpackers, solo reizigers en pakketreizen. Dat Colombia ontzettend populair is onder reizigers is natuurlijk niet voor niets.

In het land vind je namelijk een rijke geschiedenis, prachtige stranden, koloniale steden en indrukwekkende natuur. Tijdens een rondreis door Colombia zal je verrast worden door de prachtige plekken die je hier tegen komt. Ben jij van plan om Colombia te bezoeken? Dan hebben wij alvast de 6 leukste activiteiten in Colombia voor jou op een rijtje gezet! Meer weten over Colombia? Breng dan eens een bezoekje aan Colombia.nl. Hier worden al jouw vragen over Colombia beantwoord.

Inhoud artikel

  1. Hiken bij Valle de Cocora

Valle de Cocora is een vallei die gelegen is in een heuvelachtig gebied. In deze vallei vind je de allerhoogste palmbomen ter wereld. De palmbomen kunnen maar liefst 60 meter hoog worden! Vanuit het kleurrijke plaatsje Salento vertrekken er dagelijks jeeps naar de vallei.

In de vallei kan je kiezen uit 2 wandelroutes

  • De korte route brengt je enkel langs de hoogtepunten van de vallei, de plek waar de hoge palmbomen te vinden zijn.
  • De lange route begint aan de andere kant en brengt je door prachtige bossen en watervallen naar het eindpunt; de vallei met de palmbomen.
  • De korte route duurt zo’n 2 tot 3 uur. Bij de lange route ben je wel zo’n 6 uur aan het wandelen. Klinkt misschien lang, maar door de prachtige omgeving vergeet je de tijd en geniet je van de waanzinnige uitzichten, palmbomen en natuur.
  1. Bezoek een voetbalwedstrijd in Medellin

Zuid Amerika staat bekend om zijn voetbalcultuur. Misschien ben je een echte voetbalfan, misschien niet. Een bezoekje aan een voetbalwedstrijd in Medellin is wel even wat anders dan in Nederland. De vele supporters, de muziek en trommels, de felle kleuren en de schmink zorgen voor een onvergetelijke ervaring.

Het stadion Estadio Atanasia Girardot is de thuishaven voor de 2 grootste voetbalclubs in Medellin; Independiente Medellín en Atlético Nacional. De 50.000 supporters die in het stadion passen zorgen voor een waanzinnige sfeer en een avond die je niet snel meer zal vergeten.

  1. Ga relaxen bij de watervallen in Minca

Het kleine plaatsje Minca ligt midden in de jungle en heeft maar zo’n 800 inwoners (zie ligging hier). Hoewel het plaatsje lange tijd in de handen is geweest van de FARC, is het inmiddels een echte trekpleister voor toeristen geworden. In de diepgroene jungles vind je een aantal prachtige watervallen. Maak een mooie hike naar de watervallen of spring achterop een motor taxi. Kom tot rust in de prachtige omgeving en neem een verfrissende duik in het ijskoude water.

  1. Doe een foodtour in Bogotá en proef de smaak van Colombia

Voor veel reizigers is Bogotá de eerste plek die ze bezoeken na aankomst in Colombia. Het is de perfecte plek om even tot rust te komen na een lange reis. Naast de vele bezienswaardigheden die je in de stad kunt vinden, is het ook the place to be om de smaak van het land te ontdekken.

Tijdens de Foodtour proef je verschillende lokale gerechten. Zo proef je de lekkerste Empanada’s, Arepa’s, Oblea’s en een heel bijzonder drankje; warme chocomel met gesmolten kaas. Ik ben benieuwd wat jouw favoriete gerecht of drankje is.

  1. Ontdek de bijzondere Tatacoa Woestijn

De Tatacoa woestijn is een unieke plaats in Colombia. Het ligt een beetje uit de richting van de populaire reisroute van Colombia, maar de woestijn is een bezoekje meer dan waard! Officieel is de Tatacoa woestijn geen echte woestijn, maar een droog tropisch bos. Wind en regen hebben gezorgd voor oneven vormen in de bodem. Doordat de bodem gevuld is met verschillende mineralen hebben de zandformaties verschillende kleuren.

De tinten rood en grijs nemen de overhand en zorgen voor een magisch landschap. Je kunt hier prachtige hikes maken over de wandelpaden en op zoek gaan naar cactussen, geiten en verschillende soorten vogels.

  1. Free Walking Tours in Colombia

We sluiten de lijst van de 6 leukste activiteiten om te doen in Colombia af met een tip. In veel steden in Colombia kun je namelijk een Free Walking Tour doen. De kosten voor de tour zijn ‘gratis’. Aan het einde van de tour kun je een fooi geven met wat de tour volgens jou waard was.

Tijdens deze tours wordt je meegenomen naar unieke plekjes en leer je ontzettend veel over de geschiedenis van een bepaalde plek. Het is een ontzettend leuke manier om het land te ontdekken en tegelijkertijd ook nog eens andere reizigers te ontmoeten.

  1. Gratis ebook met een handige inpaklijst en reisapotheek

INPAKLIJST: Met bovenstaande info zou je prima voorbereid moeten zijn om op reis of vakantie te vertrekken. Speel sowieso altijd op safe, vergeet niets in je bagage, wij maakten een complete inpaklijkst en reisapotheek. Download ons gratis ebook met een handige inpaklijst + reisapotheek.

Inspiratie nodig voor je volgende vakantie? Download alvast één van onze uitgewerkte route voor je rondreis, zo vertrek je zorgeloos en relax op reis.

Inpaklijst + reisapotheek

Gratis reisgids inpaklijst downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?