Hoe kan je het meeste uit je reis halen met een elektrische step?

Hoe kan je het meeste uit je reis halen met een elektrische step?

10 maart 2023 in Reisinfo0 reacties

Als je eigenaar en berijder bent van een elektrische step, vraag je je misschien af hoe je op vakantie kan gaan met je step. Misschien ga je op bezoek bij een vriend in het buitenland of vlieg je hele continenten door om wat tijd door te brengen met familie, of wil je gewoon op vakantie. Hier zijn wat tips en trucs om op pad te gaan met je elektrische step.


Inhoud artikel

  1. Regels en wetten omtrent elektrische steps in het buitenland

Regels kunnen per stad en land verschillen, net als de beschikbaarheid van fietspaden en routes. Naast het onderzoeken van optimale routes is het belangrijk om de regels van een stad te begrijpen. Vooronderzoek helpt, zoek uit wat de wetten en regels zijn voor elektrische steps, als je nog steeds niet zeker weet wat je moet doen, doe dan wat de plaatselijke bevolking doet.

Als locals op fietspaden rijden, hun fietsen op een bepaalde plaats parkeren, doe dat dan ook. En maak je eerste ritje niet tijdens de spits om ongelukken te voorkomen. Ben je gewend om een elektrische step in België of Frankrijk te gebruiken? Hou er dan rekening mee dat de regels in het buitenland enorm kunnen verschillen. Lees alle regels en veiligheidsvoorschriften om ongelukken en vervelende boetes op reis te voorkomen.

Als je met het vliegtuig gaat reizen, wil je waarschijnlijk weten of uw elektrische step met zitje mee mag in het vliegtuig. Past de step in je handbagage of ingecheckte bagage? Als uw step kan worden opgevouwen of gedemonteerd of gewoon klein en licht genoeg is om te voldoen aan de bagagebeperkingen van de luchtvaartmaatschappij, dan kan je hem misschien in je handbagage of ingecheckte koffer stoppen.

  1. Wat heb je nodig tijdens de reis voor jezelf en de elektrische step?

Terwijl road trips kunnen duren van een weekend tot een jaar of meer, hebben we deze lijst geformuleerd om te werken voor reizen die een week tot een maand duren. Nu kan het verleidelijk zijn om veel spullen in te pakken voor een road trip, je bent immers niet beperkt door beperkingen van de luchtvaartmaatschappij, maar wij stellen voor om zo min mogelijk spullen in te pakken.

Daarom hebben we deze lijst zo minimaal mogelijk gehouden, met het oog op comfort en gemak. We garanderen niet dat deze paklijst ongelukken zal voorkomen, want die maken deel uit van het plezier. Maar we geloven dat deze lijst je zal helpen in te pakken wat je nodig hebt zonder dat je wordt opgezadeld met een hoop overtollige spullen.

  • Zorg ervoor dat u deze elektrische step-specifieke benodigdheden in acht neemt voordat je vertrekt, zoals gereedschap, reserveaccu's, oplaadkabels, een of twee reservebanden, (geef hier wat voor uit, geloof ons).
  • Plus, je moet je rijbewijs, verzekering, registratie, paspoort en andere zaken meenemen.
  1. Maak een goede planning voor dat je op reis gaat

Tijdens je roadtrip hebt een slaapplaats nodig, er zijn veel opties, zo kan je een AirBnB huren, een hotel reserveren, of je kan gaan kamperen. Wanneer je in een hotel verblijft, wil je iets in de buurt vinden van het gebied waar je van plan bent de meeste tijd door te brengen. Uw elektrische step met zitje kan een goede afstand afleggen, en zelfs off-road gaan als dat nodig is, maar je wil het toch jezelf gemakkelijk maken door ervoor te zorgen dat je hotel dicht bij de belangrijkste bezienswaardigheden ligt. Controleer op je kaart waar de favoriete attracties, restaurants en snelwegen zijn vanaf je accommodatie.

Als je kampeert, moet je nagaan hoe ver de plaatselijke camping verwijderd is van belangrijke attracties. Je reis goed plannen, heb je genoeg lading in je accu om het alleen met de elektrische step te doen, of moet je ook het openbaar vervoer gebruiken? Zorg er ook voor dat de camping een plek heeft waar je je elektrische step kan opladen.

  1. Gratis ebook met een handige inpaklijst en reisapotheek

INPAKLIJST: Met bovenstaande info zou je prima voorbereid moeten zijn om op reis of vakantie te vertrekken. Speel sowieso altijd op safe, vergeet niets in je bagage, wij maakten een complete inpaklijkst en reisapotheek. Download ons gratis ebook met een handige inpaklijst + reisapotheek.

Inspiratie nodig voor je volgende vakantie? Download alvast één van onze uitgewerkte route voor je rondreis, zo vertrek je zorgeloos en relax op reis.

Inpaklijst + reisapotheek

Gratis inpaklijst downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?