Goed verzekerd op reis? Dit zijn de beste autoverzekeringen

Goed verzekerd op reis? Dit zijn de beste autoverzekeringen

10 maart 2023 in Reisinfo0 reacties

Als je veel op reis bent, wil je goed verzekerd zijn. Veel zaken worden gedekt in de reisverzekering, voor schade aan de auto geldt dit over het algemeen niet. Je moet er al niet aan denken dat je auto er middenin de Gotthardtunnel mee stopt. Als je dan ook niet goed verzekerd bent, wordt het helemaal een reis om nooit te vergeten. En niet in de goede zin. Om goed voorbereid op reis te gaan, heb je ook de juiste autoverzekering nodig.

  1. Wanneer all risk?

Als je een autoverzekering gaat afsluiten, heb je de keuze uit drie verschillende verzekeringen. Er is ook aanvullend nog wel wat mogelijk, daarover later meer. De all risk verzekering is de beste keuze voor nieuwe auto’s. Tot de nieuwe auto’s worden voertuigen met een leeftijd tot 6 jaar oud gerekend.
Een all risk verzekering is een stukje duurder dan de andere verzekeringen. Maar omdat een nieuwe auto een stuk meer waard is dan oudere auto’s, is dit wel de beste verzekering. Elke schade wordt gedekt. Dus ook als je zelf schuldig bent aan een ongeluk, wordt schade aan jouw nieuwe auto door de verzekering betaald. Ok, het gaat ten koste van je schadevrije jaren. Maar voor je bankrekening is dit de beste optie.

  1. Dit is de beste verzekering voor oudere auto’s

Als je auto ouder dan 12 jaar is, wordt er in de verzekeringswereld gesproken over een oudere auto. Deze auto’s zijn niet meer zoveel waard. Daarom heeft het vrij weinig zin om de auto all risk te verzekeren. Een WA verzekering is in deze situaties beter.
Bij een WA verzekering is alleen de schade gedekt die u aan andere voertuigen of personen veroorzaakt. Als je je eigen auto in de prak rijdt, is dat heel vervelend. Maar vaak is er dan zoveel schade dat het voordeliger is om een andere auto te kopen.

  1. WA + beperkt casco

Er is nog een andere mogelijkheid en dat is de WA + beperkt casco verzekering. Deze verzekering zit tussen WA en all risk in. Bij WA + beperkt casco is alle schade die je aan anderen veroorzaakt gedekt. Dat geldt ook voor schade door inbraak of diefstal, schade die door dieren wordt aangericht en schade door natuurverschijnselen.
Gezien het veranderende klimaat is het helemaal niet onrealistisch dat een hagelsteen ter grootte van een tennisbal je dak doorboort. Deze verzekering wordt vaak geadviseerd voor auto’s met een leeftijd tussen zes en twaalf jaar.

  1. Aanvullende verzekering voor op reis

Aanvullende verzekeringen kunnen bij de gewone autoverzekering worden afgesloten. De meest gekozen aanvullende verzekering is de verkeersrechtsbijstandverzekering. Deze verzekering is handig als je een ongeluk hebt gehad en het niet eens kunt worden over de schadeafhandeling. Het mooie is dat de dekking wereldwijd geldig is.
Een extra Pechhulp verzekering kan eveneens geen kwaad als je veel onderweg bent. Deze verzekering zorgt voor hulp in heel Europa. Ter plekke wordt de reparatie uitgevoerd. En als dat niet lukt, krijg je vervangend vervoer.

  1. Gratis ebook met een handige inpaklijst en reisapotheek

INPAKLIJST: Met bovenstaande info zou je prima voorbereid moeten zijn om op reis of vakantie te vertrekken. Speel sowieso altijd op safe, vergeet niets in je bagage, wij maakten een complete inpaklijkst en reisapotheek. Download ons gratis ebook met een handige inpaklijst + reisapotheek.

Inspiratie nodig voor je volgende vakantie? Download alvast één van onze uitgewerkte route voor je rondreis, zo vertrek je zorgeloos en relax op reis.

Inpaklijst + reisapotheek

Gratis inpaklijst + reisapotheek downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?