Otranto in Puglia bezoeken? 7 tips & bezienswaardigheden Otranto!

Volledige reisgids kopen voor € 10

Otranto in Puglia bezoeken? 7 tips & bezienswaardigheden Otranto!

5 maart 2021 in Puglia3 reacties

Otranto is de meest oostelijk gelegen stad van Italië, maar ze heeft veel meer te bieden dan dit stukje trivia. Met een mix van culturele en historische attracties, kloven en witte zandstranden, vind je in Otranto voor ieder wat wils.

Inhoud artikel

  1. De indrukwekkende Largo Porta Alfonsina

Een van de belangrijkste trekpleisters van Otranto is de Largo Porta Alfonsina. Dit gebouw werd gebouwd als een van de versterkingen van de stad, na een aanval en plundering in 1480 en de daaropvolgende bevrijding door Alfonso D’Aragona, Hertog van Calabrië en zijn leger. De poort (en andere versterkingen en het kasteel) werden door Ciro Ciri ontworpen. Het vormt de ingang naar de oude stad van Otranto.

  1. Verschillende architectuur in de kathedraal van Santa Maria Annunziata

De kathedraal van Santa Maria Annunziata werd in 1088 ingewijd. Ze werd gebouwd op de overblijfselen van een Messapisch dorp. Hier stond ooit ook een vroegchristelijke kerk of tempel. De kathedraal van Otranto vertoont verschillende architecturale strekkingen, met zowel byzantijnse, vroegchristelijke en romaanse kenmerken. Zowel vanbinnen als vanbuiten loont de kathedraal de moeite. Let vooral op de grote mozaïek en de indrukwekkende crypte. In de kathedraal vind je de schedels van meer dan 700 inwoners die gestorven zijn bij de inval van de Turken.

  1. Bezoek de toren van de Torre Civica dell’Orologio

De Torre Civica dell’Orologio, de klokkentoren die dateert van 1851, is een prachtige structuur die momenteel moet opgeknapt worden, maar het blijft nog steeds een van de herkenningspunten van de stad. Sinds 2010 houdt men hier een permanente tentoonstelling: een klein etnografisch museum over de zee en de lokale mosselsoort. De toren kan je op afspraak bezoeken.

  1. Maak een fietstocht of begeleide wandeltocht in Otranto!

Zin om de benen te strekken? Dan kan je in en rond Otranto een begeleide fietstocht of wandeling maken.

  1. Het imposante Kasteel van Otranto

Het Kasteel van Otranto, of het Castello Aragonese, is een machtig bouwwerk dat deel uitmaakt van de verdediging van de stad. Het gebouw zoals je het vandaag ziet, dateert uit de 15de eeuw, hoewel het werd gebouwd op een vroeger fort van Keizer Frederik II. Het kasteel is open voor het publiek en er zijn soms tijdelijke tentoonstellingen.

  1. Prachtige uitzichten van op de Torre Matta

Torre Matta is een indrukwekkende toren die ook deel uitmaakte van de verdedigingsstructuur van de stad. Hij werd niet zo lang geleden opgeknapt en je hebt er enkele prachtige uitzichten. Je krijgt er ook meer inzicht in de versterking en de fascinerende geschiedenis van de stad.

  1. Waar overnachten in Otranto?

Otranto is een erg fijne plek om te overnachten. Maak je een rondreis door Puglia, dan is dit een leuke tussenstop.

Booking.com

  1. Mis niets tijdens je vakantie in Puglia met onze reisgids

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Puglia? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Puglia met meer dan 134 beschreven bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Puglia.

Puglia

Gratis reisgids Puglia downloaden


Geschreven door

Marie-Lise Van Wassenhove

- 22 augustus 2023 - Theo van de Wetering

Leuke en mooie beschrijvingen die wij straks goed kunnen gebruiken om het live te bezoeken.

- 28 augustus 2019 - Marjolijn

Nog geen gebruik gemaakt van de gids. Ziet er wel veel belovend uit. Ga t zeker gebruiken

- 27 maart 2019 - stella grandiek

wij gaan in mei voor het eerst naar Puglia en zullen daar een rondreis maken, dus ik benieuwd hoe de gids ons zal bevallen, ziet er in ieder geval heel goed uit, complimenten!

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?