Waar overnachten in Avignon? 10 x hotels en B&B's van goedkoop tot luxe

Volledige reisgids kopen voor € 7,5

Waar overnachten in Avignon? 10 x hotels en B&B's van goedkoop tot luxe

4 augustus 2022 in Provence0 reacties

Tijdens je bezoek aan Avignon heb je natuurlijk ook een goed verblijf nodig. Wij hebben voor jou alvast een overzicht gemaakt van de mooiste hotels en enkele leuke alternatieven in Avignon. Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

Inhoud artikel

  1. B&B La chambre des petits papes, intra muros

La chambre des petits papes, intra muros ligt in het hartje van de stad Avignon. In de ruime kamers van deze B&B worden authentieke elementen zoals stenen muren en houten vloeren gecombineerd met moderne faciliteiten. Zo wordt er een warme sfeer gecreëerd en zal je je er direct thuis voelen.

Je begint de dag steeds met een heerlijk uitgebreid continentaal ontbijt. Nadien kan je rust komen op het gezellige terras of een auto huren om de omgeving te gaan verkennen. Verschillende bezienswaardigheden waaronder de Pont d’Avignon, zijn echter ook te voet bereikbaar aangezien de bed and breakfast zeer centraal gelegen is. Meer info en boeken.

  1. Hôtel Danieli

Tijdens een verblijf bij Hôtel Danieli kan je makkelijk het oude historische centrum van de stad gaan verkennen. Het hotel is namelijk gevestigd op slechts enkele minuten wandelen van het Palais des Papes en de Pont d’Avignon. Je overnacht er in prachtige stijlvol ingerichte kamers met airconditioning en een eigen badkamer. Het hotel wordt gekenmerkt door een klassiek interieur met prachtige schilderijen. Je kan er elke dag proeven van een heerlijk ontbijt en snacks en voor een diner of lunch kan je terecht in een van de vele nabijgelegen restaurants. Meer info en boeken.

  1. Hôtel Le Bristol

Echte designliefhebbers zullen het bij Hôtel Le Bristol naar hun zin hebben! Het hotel werd namelijk kleurrijk ingericht, met oog voor detail. Je kan er ruime en nette kamers boeken in het centrum van de stad, op loopafstand van verschillende belangrijke culturele bezienswaardigheden. Wie graag ook andere Franse steden gaat verkennen heeft bovendien geluk aangezien het centraal treinstation van Avignon op slechts enkele honderden meters gelegen is. In het hotel wordt dagelijks een uitgebreid ontbijtbuffet geserveerd, ideaal dus om de dag stevig te kunnen beginnen. Meer info en boeken.

  1. N15 - Chambres d'hôtes et appartement

Bij N15- Chambres d’hôtes et appartement kan je genieten van een zorgeloze vakantie. Deze B&B biedt namelijk perfect uitgeruste kamers aan met eigen televisie, airconditioning en moderne badkamer. Je wordt er dagelijks verwend met een overheerlijk ontbijt dat bestaat uit vers fruit, zoete deegwaren en zelfgemaakte confituur.

Bovendien kan je er ontspannen in de idyllische tuin met terras en een verfrissende duik nemen in het verwarmde buitenzwembad. Vanuit het hotel kan je te voet naar het centrum van de stad om zo het paleis en de Pont d’Avignon te gaan bezichtigen. Meer info en boeken.

  1. Hôtel Cloitre Saint Louis Avignon

Hôtel Cloitre Saint Louis Avignon is een hotel dat gevestigd werd in een 16de-eeuws gebouw in het hartje van Avignon. Binnenin werd het hotel helemaal gerenoveerd waardoor je er overnachtingen kan boeken in stijlvolle kamers, met authentieke elementen en moderne faciliteiten. Sommige kamers worden zelfs nog gekenmerkt door traditionele bogen en gewelfde plafonds.

Het hotel beschikt verder ook over een zwembad en een zonneterras. Bovendien kan je er ook heerlijke Franse gerechten bestellen in het eigen restaurant. Zo zal je er dus echt volledig kunnen ontspannen. Meer info en boeken.

  1. Mas de Capelou

Wie een verblijf boekt bij Mas de Capelou zal kunnen genieten van een prachtige tuin met terras, een wondermooi verwarmd buitenzwembad en ruime kamers met eigen badkamer. De sfeervolle B&B is gevestigd in een indrukwekkend traditioneel 17-eeuws gebouw en straalt hierdoor enorm veel klasse uit. Dankzij de ligging in een parkachtige omgeving zal je geen last hebben van de drukte van de stad en kan je dus echt volledig tot rust komen. Toch kan je makkelijk met de fiets of de auto een bezoekje brengen aan het historische centrum van Avignon. Meer info en boeken.

  1. Péniche loft

Ben je op zoek naar een originele overnachting? Bij Péniche Loft overnacht je op een boot die dobbert op de rivier de Rhône. Je zal er dus elke ochtend heerlijk kunnen ontwaken met een idyllisch uitzicht op de rivier en de omringende natuur.

De boot beschikt over een perfect uitgeruste keuken, een zithoek en een badkamer. Verder kan je er ook rustig een boek lezen of van de zonsondergang genieten op het terras. De belangrijke bezienswaardigheden van de stad liggen binnen een straal van 5 kilometer en zijn dus van hieruit ook makkelijk bereikbaar te voet of met de fiets. Meer info en boeken.

  1. B&B La Demoiselle

B&B La Demoiselle wordt gekenmerkt door een stijlvol interieur, met kleurrijke details en veel natuurlijk lichtinval. Je overnacht er in ruime kamers met een moderne eigen badkamer en rustgevende inrichting. Bovendien verwennen de vriendelijke gastvrouwen je dagelijks met een vers en uitgebreid ontbijt.

Vanuit deze B&B kan je mooie verkennende stadswandelingen maken richting het Pauselijk Paleis en de Pont d’Avignon. La Demoisselle vormt dus de ideale verblijfplaats voor reizigers die het historische centrum van de stad willen bezoeken. Meer info en boeken.

  1. Hôtel du Palais des Papes

Wil je overnachten op een unieke locatie? Bij Hôtel du Palais des Papes kan je kamers boeken die uitzicht bieden op het indrukwekkende Palais des Papes. Het hotel is namelijk gevestigd in een traditioneel historisch gebouw, dat vroeger dienst deed als Spaans Consulaat, recht tegenover het paleis.

De rijke geschiedenis van het hotel wordt ook duidelijk weerspiegeld in het klassieke interieur. Ook in de kamers zal je verschillende authentieke elementen waaronder stenen muren, imposante lusters en houten balken terugvinden. Hotelgasten kunnen er bovendien dagelijks Provençaalse gerechten bestellen in het restaurant. Meer info en boeken.

  1. Hotel Boquier

Al van bij het binnenwandelen van Hotel Boquier zal je je op je gemak voelen. Je wordt er immers vriendelijk onthaald door de hoteleigenaren en het hotel straalt dankzij haar charme een gemoedelijke sfeer uit. Je verblijft er in het centrum van de stad in goed uitgeruste kamers met airconditioning en een eigen badkamer. Het hotel ligt op een steenworp van het Palais des Papes en de Pont d’Avignong waardoor het dus de ideale vertrekplaats vormt voor mooie stadswandelingen. Meer info en boeken.

  1. Met onze reisgids mis je niets tijdens je reis in de Provence

Herkenbaar: je wilt er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Provence? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Provence met alle belangrijke bezienswaardigheden in de regio (+ GPS coördinaten). Graag eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Provence.

Provence

Gratis reisgids Provence downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?