6 x mooie fietstours in Krakau (met en zonder gids) + hoe je fiets huren?

Volledige reisgids kopen voor € 10

6 x mooie fietstours in Krakau (met en zonder gids) + hoe je fiets huren?

14 juni 2023 in Polen0 reacties

Mooiste fietstochten in en rond Krakau + waar je fietstocht boeken?

Krakau heeft als stad alles te bieden voor een onvergetelijke stedentrip. Hoewel Krakau voornamelijk bekend staat om zijn rijke geschiedenis en prachtige architectuur, zijn er ook enkele fietsroutes die je kan volgen om de stad op een andere manier te ervaren.

We zetten in deze blogpost alvast de mooiste fietsroutes in Krakau op een rijtje + boek je fietstours door Krakau meteen online.

Fietstours in Krakau en georganiseerde fietstochten

Reisgids
Fietstours1. Boek je begeleide fietstocht in Krakau 2. Boek je fietstocht met NL gids

Inhoud artikel

  1. Fietstour langs de highlights van Krakau

Geen betere manier om Krakau te verkennen dan vanop de fiets. Deze fietstour is de perfecte manier om kennis te maken met de stad. Langs de fietsroute liggen alle highlights van de stad. Je ontmoet de lokale gids centraal in Krakau en trekt er dan samen op uit. Onderweg krijg je meer uitleg over de mooiste bezienswaardigheden, de best bewaarde stadsgeheimen, de geschiedenis van de stad en de niet-te-missen monumenten. Een compleet overzicht van de stad dus.

Enkele hoogtepunten op deze begeleide fietsroute door Krakau zijn het Barbakan, het Wawel kasteel, het Juliusz Słowacki Theater, het Oude marktplein en de Lakenhal. Je fietst ook door de Joodse wijk Kazimierz en bezoekt daarnaast ook de minder bekende plekjes van de stad.

TICKETS: Boek je fietstour door het centrum van Krakau hier en mis niets tijdens je verblijf.

  1. Ontdek de geheimen van Krakau tijdens een fietstocht

Ben je geïnteresseerd naar de geschiedenis van de stad? Boek dan deze fietstocht langs de verborgen plekjes van Krakau. Krakau heeft een grote rol gespeeld in de Tweede Wereldoorlog wat nog goed zichtbaar is in de stad. De Nederlandstalige gids neemt je mee naar de minder toeristische plekjes van de stad en vertelt je indrukwekkende verhalen achter deze verborgen parels.

  • Fiets naar een eeuwen oude markt, bekijk de Nieuwe Joodse Begraafplaats en bezoek de voormalige Joodse Getto uit de Tweede Wereldoorlog.
  • Nadien fiets je naar de Grafheuvel van Krakus vanwaar je een prachtig panoramisch uitzicht hebt over de stad.
  • Er is ook een korte pauze voorzien, in één van de gezelligste straatjes van Krakau.
  • De fietstocht duurt ongeveer 3 uur en laat je een andere kant van deze prachtige stad zien.
  • Boek je fietstour langs de verborgen plekjes in Krakau.
Nog op zoek naar een aangenaam verblijf tijdens je bezoek aan Krakau? Bekijk alvast onze favoriete verblijven in Krakau, van luxe tot budgethotels.
  1. Fietstocht door Krakau in teken van het communistische tijdperk

Een ander leuke fietstour die je kan maken tijdens je stedentrip Krakau, is een fietstocht waarbij je meer te weten komt over het communistische tijdperk. Krakau heeft een rijke geschiedenis en was een belangrijke stad tijdens het communistische regime in Polen. Er zijn tot op de dag van vandaag nog verschillende bezienswaardigheden en locaties die je vanop de fiets kan verkennen om meer te leren over deze periode.

  • Een van de belangrijkste plekken die je tijdens je fietstocht zal bezoeken, is de Nowa Huta wijk, die speciaal werd gebouwd als een model socialistische stad tijdens het communistische tijdperk.
  • Fiets door de straten van deze wijk en bewonder de architectuur die zo typerend was voor die tijd.
  • Breng ook een bezoekje aan de kerk van Our Lord's Ark, die hielp de opstand van Polen tegen het communistische bewind te trotseren.
  • Vervolgens stop je voor een lunch in een traditionele melkbar die nog steeds draait sinds de tijd van Joseph Stalin.
  • Nadien fiets je nog over het Ronald Reagan-plein en keer je via het fietspad langs de rivier terug naar het beginpunt van deze fietstocht.
  • Boek je fietstocht door het communisme in Krakau online.

Ontdek nog meer tours in teken van het communisme in Krakau

  1. Landelijke fietstocht naar de abdij van Tyniec

Zin in een leuke daguitstap met de fiets? Boek dan zeker landelijke fietstocht naar de abdij van Tyniec. De fietstocht begint in het centrum van Krakau en neemt je mee langs de rivier de Vistula naar Tyniec, een kleine stad 12 kilometer van Krakau. Tyniec is voornamelijk bekend om zijn 11e-eeuwse benedictijnenabdij die een cruciale militaire rol in het christelijke herstel van Polen en de wederopbouw van de natie.

Onderweg kom je langs het pittoreske platteland van Zuid-Polen, rijd je door eeuwenoude bossen en langs de meren die Krakau omringen. Eenmaal je Tyniec bereikt hebt, kan je het oude terrein verkennen, genieten van een hapje en drankje en het uitzicht op de omgeving. Boek je fietstocht naar de abdij van Tyniec vanuit Krakau hier.

  1. Maak een Segwaytour door de straten van Krakau

Een andere leuke, en comfortabele manier om de stad te verkennen is met een Segway. Bij een Segway heb je het voordeel dat je zelf niet veel hoeft te doen, minder vermoeiend als een fiets dus! Een Segwaytour door Krakau kan een leuke en unieke manier zijn om de stad te verkennen en het stelt je in staat om snel en gemakkelijk door de straten te manoeuvreren terwijl je geniet van de bezienswaardigheden.

Mis niets tijdens je verblijf met onze reisgids Krakau & Warschau, inclusief stadswandelingen.
  1. Of huur een fiets en ga zelf op ontdekking door Krakau

Wil je liever zelf een fietsroute uitstippelen? Dan kan je ook gewoon een fiets huren, zonder gids. Zo leg je de afstanden tussen de verschillende bezienswaardigheden snel af en kan je meer van de stad zien. Met de fiets kies je bovendien zelf waar je stopt en welke plekken je precies wil bezoeken.

Huur je fiets hier online

  1. Geld besparen met de Krakau City Card

Wil je veel zien en geld besparen tijdens je citytrip Krakau? Overweeg dan om de Krakau City Card aan te kopen. Hiermee kan je onbeperkt de tram en bus nemen, en geniet je van toegang tot alle belangrijke bezienswaardigheden en 40 musea in Krakau. Volg een rondleiding in de Wieliczka Zoutmijn of Auschwitz-Birkenau Museum, zonder aan te schuiven bij ellenlange wachtrijen.

Ouderen boven de 70 en kinderen onder 4 jaar rijden sowieso gratis, en er zijn kortingen voor studenten onder 26 met een ISIC (International Student Identity Card). Koop je Krakau City Card online.

  1. Download onze gratis reisgids Krakau, zo mis je niets

Herkenbaar: Wil je er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je citytrip naar Krakau? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Krakau met 2 stadswandelingen, toeristische info, praktische info + alle daguitstappen. Eerst uitproberen? Download je gratis preview stadsgids Krakau ga op pad!

Polen

Gratis reisgids Polen downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?