Waar verblijven & overnachten in Krakau? 10 x hotels - hostels & Aparthotels (update 2024)

Volledige reisgids kopen voor € 7,5

Waar verblijven & overnachten in Krakau? 10 x hotels - hostels & Aparthotels (update 2024)

21 januari 2022 in Krakau1 reactie

Tijdens je bezoek aan de charmante stad Krakau heb je natuurlijk ook een goed verblijf nodig. Wij hebben voor jou alvast de mooiste hotels in Krakau in een overzicht gezet!

Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

Inhoud artikel

  1. Verken de oude stad vanuit hotel Unicus Palace

Hotel Unicus Palace is de perfecte uitvalsbasis om de Oude Stad te ontdekken. De medewerkers bij de receptie spreken Engels en Pools en geven je met plezier informatie. Geen zin om te stappen? Bij het hotel kan je ook fietsen huren en daarmee de omgeving verkennen.

Oude Stad is een geweldige keuze voor reizigers die geïnteresseerd zijn in eten, restaurants en geschiedenis. Meer info en prijzen via deze link.

  1. Browar Lubicz Residence

Het mooie Browar Lubicz Residence bevindt zich in Grzegórzki, één van de meest pittoreske wijken van Krakau. In de buurt vind je heel wat bezienswaardigheden: de Lakenhal, de Florianuspoort, de Mariakerk, Lost Souls Alley en meer!

Maak onvergetelijke herinneringen met de hele familie! Het personeel van het hotel is zeer vriendelijk en voor je kleine oogappel is er een kinderspeelplaats voorzien. Meer info en prijzen via deze link.

  1. Polski Pod Białym Orłem

Polski Pod Białym Orłem bevindt zich tegenover de Florianuspoort, op 4 minuten lopen van de Grote Markt en op slechts 15 minuten stappen van het kasteel van Wawel. Het attente personeel van het hotel kan je helpen met het regelen van rondleidingen door Krakau.

Na een lange maar deugdzame dag in de stad doorgebracht te hebben, kan je in het restaurant je energie hernieuwen. Het eigen restaurant Pijarska 17 serveert Poolse gerechten, zo krijg jij een authentieke ervaring. Meer info en prijzen via deze link.

  1. Avena hotel

Laat je verwennen in het schitterende Avena! Deze accommodatie ligt in de regio Klein-Polen, vlak bij het centrum van Krakau. Ver hoef je dus niet te gaan om volledig te profiteren van wat de historische stad te bieden heeft.

Breng zeker ook een bezoekje aan de bar van het hotel, of ga een stapje verder en geniet in het restaurant. Door de traditionele aanpak en de gepersonaliseerde benadering wordt elke maaltijd een feest voor je smaakpapillen! Meer info en prijzen via deze link.

  1. Parkside Kraków (Aparthotel)

Een warm onthaal wacht jou op in Apartamenty Parkside Kraków! Dit prachtige hotel ligt op een toplocatie en ontvangt iedere gast met de grootste zorg.

Wandel een paar minuutjes en je bevindt je reeds op de Grote Markt. Indien je de wijde omgeving wilt ontdekken, kan je je gemakkelijk verplaatsen met het openbaar vervoer. De accommodatie is namelijk gelegen op 1,5 km van het treinstation Kraków Główny. Meer info en prijzen via deze link.


  1. Stare Miasto (Aparthotel)

Op een paar stappen van de Grote Markt in het historische centrum van Krakau vinden we Stare Miasto. Wanneer je hier binnenstapt, zal je aangenaam verrast zijn. Dit oude gebouw is uniek ingericht met baksteen in warme kleuren en houten elementen.

Te midden van deze schoonheid kan je relaxen in het bubbelbad en ga zeker ook langs in het restaurant van het hotel. Meer info en prijzen via deze link.

  1. Secret Garden (Hostel)

In een rustig deel van de joodse wijk Kazimierz vinden we Secret Garden. In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, is er hier geen geheime tuin verborgen. Wel bevindt de accommodatie zich op loopafstand van allerlei bezienswaardigheden in Krakau, zoals het kasteel op de Wawel en het Wolnica-plein.

Een andere belangrijke reden waarom wij Secret Garden aanraden, is omdat je hier echte luxe kan krijgen voor een kleine prijs! Meer info en prijzen via deze link.

  1. Hotel PURO (station)

Het supermoderne PURO biedt gratis fietsen en ligt vlak naast het station en het winkelcentrum Galeria Krakowska. Hier zul je je niet snel vervelen, want in het hotel vind je een spa, een fitnesscentrum, een lounge, een tuin en nog veel meer!

Altijd al het museum Fabryka Schindlera willen bezoeken? Vanaf het hotel kan je er gemakkelijk naartoe wandelen. Meer info en prijzen via deze link.

  1. Hotel Pugetow

Het charmante Hotel Pugetow is gevestigd op het terrein van een kasteel, tussen het marktplein van Krakau en Kazimierz. In deze oase van rust in het centrum kom jij in aanraking met de intimiteit en geschiedenis van het gebouw, die je overal terugziet in het elegante meubilair, de warme tinten en de antieke schilderijen.

Het attente personeel zorgt voor een ontspannen en uitnodigende sfeer en kan je tips geven over wat er allemaal te doen en te zien is in de omgeving. Meer info en prijzen via deze link.

  1. Zamek Korzkiew (Kasteel hotel)

Ben je met de (huur)auto en wil je Krakau verkennen? Kom dan zeker langs in Zamek Korzkiew, een exclusief hotel in een 14e-eeuwse fort. Alle kamers zijn voorzien van historische originele elementen, maar ze zijn evenwel uitgerust met moderne faciliteiten.

Geweldig voor natuurliefhebbers: het hotel bevindt zich in het schilderachtige park Korzkiew, een fantastische setting voor buitenactiviteiten. Een van Polen's meest idyllische natuurgebieden, het nationaal park Ojców, ligt ook vlakbij! Meer info en prijzen via deze link.

  1. Download onze gratis reisgids Krakau, zo mis je niets

Herkenbaar: Wil je er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je citytrip naar Krakau? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Krakau met 2 stadswandelingen, toeristische info, praktische info + alle daguitstappen. Eerst uitproberen? Download je gratis preview stadsgids Krakau ga op pad!

Krakau & Warschau

Gratis reisgids Krakau downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?