10 x beste campings Parijs: Waar kamperen in de buurt van Parijs + tips

Volledige reisgids kopen voor € 7,5

10 x beste campings Parijs: Waar kamperen in de buurt van Parijs + tips

22 maart 2023 in Parijs0 reacties

Overzicht met de leukste campings in Parijs en omgeving + tips

Je zou het misschien niet meteen durven denken, maar ook de romantische stad Parijs is ideaal voor een campingvakantie in Frankrijk! Geniet van een onvergetelijke campingvakantie in de buitenlucht, in een prachtige, landelijke omgeving met de mogelijkheid om het bruisende Parijs te bezoeken.

Wij hebben alvast een overzichtje gemaakt van de beste campings in Parijs en omgeving of bekijk het volledige aanbod campings in Parijs.

Inhoud artikel

  1. Camping Paris Est

Afstand tot Parijs: 13 km

Aan de oever van de Marne, in Champigny-sur-Marne, ligt Camping Paris Est. Deze kindvriendelijke camping beschikt over ruime staanplaatsen voor campers maar ook gezellige bungalows in een park van 8 hectare. De faciliteiten zijn vrij eenvoudig maar alles is aanwezig om jouw vakantie zo comfortabel mogelijk te maken. De camping heeft ook geen zwembad maar je kan er wel ontspannen aan het meer en relaxen in het wellnesscentrum. Het is een ideale uitvalsbasis om zowel Parijs te verkennen, Disneyland® Parijs te bezoeken of om simpelweg te ontspannen. Meer info en boeken.

  1. Camping de Paris

Afstand tot Parijs: 12 km

Camping de Paris bevindt zich aan het groene Bois de Boulogne (7 ha groot), aan de oevers van de rivier de Seine. De camping biedt schaduwrijke staanplaatsen (sommige gelegen aan de Seine) en houten caravans en cottages met een overdekt, gemeubileerd terras. Iedere accommodatie heeft een volledig uitgeruste keuken, een tv en een eigen badkamer. Vanaf je caravan of staplek geniet je tevens van het uitzicht op het park en de rivier de Seine.

Het restaurant en de bar zijn geopend voor een uitgebreid ontbijtje en een lekker diner. Wil je liever zelf koken? De camping beschikt ook over een eigen supermarkt die elke dag geopend is en verse Franse zoete deegwaren verkoopt. Meer info en boeken.

  1. Villages Nature® Paris

Villages Nature® Paris heeft een ideale ligging, op slechts 15 minuten rijden van Disneyland Parijs. Het is een atypisch vakantieresort waar je een onvergetelijke vakantie tegemoet gaat. Je kan kiezen uit 3 verschillende accommodatie types: comfort, premium of VIP. Ieder appartement of cottage is ruim en voorzien van veel lichtinval. Vanaf je privéterras heb je een schitterend uitzicht op de omgeving.

Het vakantiepark heeft 5 themagebieden, waaronder het Aqualagon, een van de grootste waterparken van Europa. Het park wordt het hele jaar door geothermisch verwarmd en beschikt over 7 glijbanen, een golfslagbad en een buitenbad met uitzicht op het meer van het resort. Daarnaast biedt de Lakeside Promenade amusement voor het hele gezin, zoals bootverhuur en een kinderclub. Het resort ligt op 10 minuten rijden van het treinstation Marne-la-Vallée-Chessy, met een directe verbinding naar Parijs en Disneyland Parijs. Boek je verblijf hier.

  1. Camping Paris Beau Village

Afstand tot Parijs: 22 km

De Camping Paris Beau Village ligt in het hart van het dorp Villiers sur Orge. Deze camping heeft ruime staanplaatsen die worden afgeschermd door heggen, zodat je over voldoende privacy beschikt. Verder zijn er ook stacaravans zijn geschikt voor 2, 4 en 6 personen. Neem de fiets en verken de nabije omgeving of daag elkaar uit voor een potje dart of biljart. Voor de kinderen is er ook een speeltuin voorzien. Meer info en boeken.

  1. Camping Le Chêne Gris

Afstand tot Parijs: 50 km

Gelegen in een landelijke en serene omgeving, vind je deze 4-sterren Camping Le Chêne Gris. Je kan verblijven in een van de moderne stacaravans, goed uitgeruste tenten of met je camper op een van de staanplaatsen. De staanplaatsen zijn schaduwrijk en ruim waar je lekker kan uitrusten na een dag vol activiteiten.

Vervelen zal je hier zeker niet. De camping heeft een mooi waterpark met onder meer een halfoverdekt zwembad, een buitenzwembad met een speeltuin met glijbanen. Terwijl jij lekker ligt te zonnen op de ligstoelen op het grote zonneterras kan je onder het genot van een drankje jouw kinderen makkelijk in het oog houden. Daarnaast heeft deze camping ook een speeltuin, kinderclub en tafeltennisbaan. Er is ook een mogelijkheid om te paardrijden, kart racen of rivierkajakken.

Geen zin om te koken maar wil je wel gezellig samen zijn? Dan kan je gebruikmaken van de afhaalservice met een ruime keuze aan fastfood zoals hamburgers, pizza's en friet. Nadien kan je nog even nagenieten in de gezellige bar. Meer info en boeken.

  1. Camping Parc des Roches

Afstand tot Parijs: 50 km

Camping Parc des Roches ligt in Saint-Chéron, in de mooie omgeving van Ile de France op ongeveer 50 kilometer ten zuidwesten van Parijs. Het is een ideale uitvalbasis om de omgeving te verkennen maar ook op de camping kan je je prima vermaken. Neem een duik in het zwembad, sla een balletje op de tennisbaan of leef je uit in de fitnessruimte. Of trek je beste paar wandelschoenen aan en ga lekker wandelen in het omliggende bos. Voor de kids is er een kinderclub en de speeltuin voorzien waar ze nieuwe vakantievriendjes kunnen maken. Meer info en boeken.

  1. Camping International Maisons-Laffitte

Afstand tot Parijs 30 km

In een groene oase langs de Seine, aan de rand van de stad Parijs, ligt Camping Sandaya Paris Maisons-Laffitte. De camping telt bijna 200 toerplaatsen en zijn ruim en vlak. Wil je liever wat extra comfort? Dan kan je kiezen uit een van de accommodaties van de camping. Zo kan je overnachten in een van de compleet ingerichte cottage of kies voor een bijzonder nachtje in een van de mooie boomhutten met terras.

Na een heerlijke nachtrust kan je genieten van alle faciliteiten op het campingterrein. Neem een duik in het zwembad met spraypark en een bubbelbad, doe mee aan leuke spelletjes, creatieve activiteiten en thema-avonden of speel een potje tafeltennis en jeu de boules. 's Avonds sluit je de dag af met een heerlijk Frans wijntje in het restaurant terwijl je geniet van een uitzicht op de kabbelende Seine.

Deze familiecamping is een ideale plek om je kampeervakantie af te wisselen met een citytrip naar Parijs of een dagje Disneyland. Daarnaast is het handig om te weten dat de medewerkers van de receptie je graag helpen met het boeken van tickets voor toeristische attracties. Meer info en boeken.

  1. Camping Huttopia Versailles

Afstand tot Parijs 35 km

Camping Huttopia Versailles ligt midden in een groen bos, op 2,5 km van het prachtige Paleis van Versailles. Het biedt accommodatie in campingstijl in houten hutten en een buitenzwembad. Ieder huisje beschikt over een gezellige woonruimte, een compact keukentje met vaatwasser en een houtkacheltje. Er zijn ook staanplaatsen voor campers en tenten voorzien.

Kinderen kunnen zich uitleven op de speeltuin of tafeltennisbaan. 's Avonds kan je de dag afsluiten met een lekkere pizza in het restaurant. De camping heeft een ideale ligging op 700 m van het RER-treinstation Porchefontaine met directe verbindingen naar Parijs. Liever de nabije omgeving verkennen? Dan kan je altijd een fiets huren bij de receptie. Meer info en boeken.

  1. Camping La Croix du Vieux Pont

Afstand tot Parijs: 105 km

Camping La Croix du Vieux Pont is een familiecamping in Berny-Rivière (Aisne), gelegen aan een meer midden in de groene natuur. In het hart van deze camping vind je een prachtig waterpark waar je urenlang plezier beleeft. Het waterpark bestaat uit een overdekt zwembad met een schuifdak en een apart peuterbad met waterjets, maar ook een wildwaterbaan, waterglijbanen en hydromassage. De mama's kunnen dan weer lekker zonnebaden op het kunstmatig strand rondom het waterpark.

Verder heeft de camping ook heel wat rustige plekjes voor een ontspannen vakantie maar ook veel activiteiten voor de actieve kampeerders. Daag elkaar uit voor een potje beachvolleybal, voetbal, tennis of minigolf, terwijl de kinderen boogschieten, bowlen en laserzoeken. Er is ook een mogelijkheid om stacaravans en chalets te huren. Meer info en boeken.

  1. Mis niets tijdens je verblijf in Parijs met onze reisgids!

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je verblijf in Parijs? Wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop de reisgids Parijs met een volledige uitgestippelde route door de stad langs alle belangrijke bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Liever eerst uitproberen? Download hier je gratis preview reisgids Parijs.

Parijs

Gratis reisgids Parijs downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?