5 x leuke fietstours in Bilbao: Bilbao op de fiets verkennen + tickets boeken

Koop de volledige reisgids voor € 10

5 x leuke fietstours in Bilbao: Bilbao op de fiets verkennen + tickets boeken

4 mei 2023 in Noord-Spanje0 reacties

Mooiste fietstochten in en rond Bilbao + waar je fietstour Bilbao boeken?

Bilbao is een bijzondere stad. Het is een symbool voor transformatie. De hele stad kreeg een nieuw imago na de bouw van het Guggenheim. Eerst was het een grijze havenstad waar een sfeer van vergane glorie hing, vandaag is het een bruisende metropool waar kunst regeert.

Geen betere manier om Bilbao te verkennen dan met de fiets. Zo zie je makkelijk alle hoogtepunten van de stad en kom je ook door minder bekende of toeristische delen van de stad. Daarom hebben we hieronder de beste fietstours in Bilbao op een rijtje gezet.

Fietstours in Bilbao en georganiseerde fietstochten

Reisgids
Fietstours1. Boek je begeleide fietstocht door Bilbao 2. Boek je fietstocht met NL gids

Inhoud artikel

  1. Fietstour langs de hoogtepunten van Bilbao

Bilbao is een van Spanjes meest interessante steden. Hier kom je niet in aanraking met de Moren zoals in Sevilla of met Gaudí zoals in Barcelona, maar wel met een recente geschiedenis die alle verbeelding tart. Bilbao werd recent doelbewust helemaal heruitgevonden. En het resultaat is een verrassende mix van oud en nieuw waar kunst centraal staat.

Op deze fietstour door Bilbao passeer je alle highlights van de stad met een Nederlandstalige gids. Je trekt met comfortabele fietsen langs, natuurlijk, het Guggenheim Museum. Daarnaast fiets je ook door het oude stadscentrum en je bezoekt andere must-sees zoals het Maritiem Museum, de Iberdrola-wolkenkrabber en het stadhuis.

De enthousiaste gids vertelt je alles over Bilbao en beantwoordt met veel plezier alle vragen die je hebt, in het Nederlands. Van de moeilijke relatie met Madrid tot de liefde voor voetbal, alles komt aan bod. Boek hier een fietstour in Bilbao met een Nederlandse gids.

  1. Verken de minder bekende plekjes van Bilbao op je fietstocht

Verken de kustlijn van Bilbao tijdens deze fietstocht. Begin aan de voet van de iconische Vizcaya-brug, waar je meer te weten komt over de geschiedenis, leuke weetjes en de huidige rol van deze UNESCO-werelderfgoedlocatie. Na een aangename rit langs de kust kom je bij de eerste stop in Puerto Viejo waar je kan rond wandelen in de verborgen hoekjes en straten.

Na je bezoek aan Puerto Viejo gaat de route verder richting de Cliffs, waar je de kustlijn van Biskaje op zijn best zal ervaren. Geniet na je fietstour van het prachtige strand van Arrigunaga.

TIP: Boek je fietstocht langs de kust buiten de gebaande paden van Bilbao hier en maak bekijk UNESCO-locaties, ontdek meer over de lokale cultuur en bewonder de prachtige landschappen. Proef onderweg pintxos, drink wat lokale bieren en maak geweldige foto's.

  1. Fietstocht langs straatkunst in Bilbao

Is straatkunst je ding? Of wil je graag bijleren over wat vandaag de dag leeft in Bilbao? Dan is deze fietstour misschien wel iets voor jou. Met een Engelstalige gids verken je de wijken La Vieja en Zorrozaurre. Daar is heel wat straatkunst te zien en je zal er ook kunstgalerieën passeren.

Bilbao is een ware kunststad en dat reikt veel verder dan het Guggenheim Museum alleen. Bovendien vertelt straatkunst bijzonder veel over de actualiteit. Het is een weerspiegeling van wat leeft in de stad. Dat maakt deze fietstocht langs straatkunst in Bilbao bijzonder interessant.

In 3,5 uur fiets je langs graffitikunst, openbare kunstwerken, culturele centra en bijzondere industriële bouwwerken die vandaag nieuwe functies dienen.

Boek hier je street-art tour door Bilbao op de fiets

  1. Fiets van Bilbao naar Getxe

Misschien wel de leukste fietstour in Bilbao is deze naar Getxe. Onderweg houd je natuurlijk heel wat stops waar je deze bijzondere stad beter leert kennen. Deze fietstocht start in Bilbao en eindigt in Getxe, een buitenstad van Bilbao aan de kust. Je leert over de rijke geschiedenis van de stad, de zeevaart en mijnen in de buurt. Beginnen doe je in het centrum van Bilbao, waar je onder andere langs het Guggenheim passeert.

Het hoogtepunt van deze fietstocht is de Brug van Biskaje, die Portugalete met Getxo verbindt en op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. In Getxe fiets je langs de indrukwekkende herenhuizen die getuigen van de macht en rijkdom van dit stukje Spanje. Eindigen doe je bij de pittoreske haven van Algorta. Vandaar kan je zelf terugfietsen of je kan met de gids mee via de metro naar hartje Bilbao. Deze tour is een echte aanrader voor wie zowel het centrum als de beroemde hangbrug wil zien. Je hebt na deze fietstour een compleet beeld van de stad! Boek hier een fietstour door Bilbao naar de hangbrug van Getxo.

  1. Huur je een fiets en verken Bilbao op eigen houtje

Wil je liever gewoon op je eigen houtje rondfietsen in Bilbao? Dan kan je ook een fiets huren in Bilbao. Zo kies je zelf welke bezienswaardigheden je bezoekt en waar je naartoe wil fietsen. Wil je naar Getxe? Of enkele dorpjes in de omgeving verkennen? Of langs de kustlijn fietsen? Met een eigen fiets in Bilbao zijn de mogelijkheden eindeloos. Huur makkelijk online een fiets in Bilbao.

  1. Waar overnachten in Bilbao?

Voor je vakantie in het moderne Bilbao, ben je vast op zoek naar een aangenaam verblijf. Wij hebben alvast onze favoriete voor je opgelijst. Of je kan ook altijd het volledige aanbod hotels en B&B's in Bilbao online bekijken.

Hotel Bilbao Plaza

Hotel Bilbao Plaza bevindt zich in het centrum van de stad en heeft een prachtig uitzicht op de Nervion rivier die door Bilbao stroomt. Het tweesterrenhotel ligt op 10 minuten wandelen van het Guggenheim Museum en net buiten de oude stad. Meer info en boeken.

  1. Wil je niets missen tijdens je vakantie in Noord-Spanje?

Herkenbaar: Bij je bezoek aan dit prachtige stukje Spanje wil je zeker zijn dat je niets mist tijdens je bezoek? Koop onze volledige reisgids Noord-Spanje met een uitgewerkte autoroute, 2 stadswandelingen, tips + verborgen pareltjes. Eerst uitproberen? Download alvast je gratis preview reisgids Noord-Spanje om in de stemming te komen en ga op pad!

Noord-Spanje

Gratis reisgids Noord-Spanje downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?