10 x mooiste vakantieparken in Noord-Brabant: Welk park kiezen? Alle info + foto's

Koop de volledige reisgids voor € 10

10 x mooiste vakantieparken in Noord-Brabant: Welk park kiezen? Alle info + foto's

1 februari 2023 in Noord-Brabant0 reacties

Weekendje weg met vakantie of vrienden in een leuk vakantiehuis? Ontdek hier de 10 mooiste vakantieparken in Noord-Brabant

Voor de leukste uitjes en vakanties je helemaal niet ver en lang te zoeken naar de perfecte plek. Ook Noord-Brabant is een prima bestemming voor een weekendje uit te blazen. Er zijn heel wat leuke vakantieparken die je een onvergetelijke vakantie bieden. Heerlijk genieten van de rust, even uitwaaien of op avontuur gaan? Het kan er allemaal!

Wij maakten alvast een overzichtje met de 10 leukste en mooiste vakantieparken in Noord-Brabant.

Overzicht mooiste vakantieparken Noord-Brabant

  1. Safari Resort Beekse Bergen

Beleef het ultieme safarigevoel en slaap tussen de wilde dieren in Safari Resort Beekse Bergen! Hier word je wakker van het gebrul van leeuwen en geniet je van een heerlijk ontbijt op het terras terwijl de giraffen nieuwsgierig komen piepen. Het lijkt wel of je je in Afrika waant. Een verblijf in het Safari Resort Beekse Bergen is een unieke ervaring!

De accommodaties liggen verspreid tussen twee savannes en een leeuwenvlakte. Je kan kiezen uit een karakteristieke Afrikaanse vrijstaande lodge met prachtig uitzicht, een avontuurlijke luxe safaritent of een sfeervolle boomhut! Na een goede nachtrust kan je op safari gaan in het Safaripark, gezellig een potje bowlen in Pamoja Lounge of samen spetteren in het overdekte zwembad Maji Springs met waterspeeltuin. Meer info en boeken.

TIP: Wil jij ook Noord-Brabant beter leren kennen? Download dan onze gratis preview reisgids Noord-Brabant en ontdek verborgen pareltjes.

  1. Roompot De Katjeskelder

Vakantiepark De Katjeskelder biedt een onvergetelijke vakantie voor jong en oud! Het vakantiepark is gelegen midden in het bos en biedt knusse bungalows en compleet ingerichte safaritenten, voorzien van voldoende privacy. Tijdens je verblijf in het vakantiepark zal je je geen moment vervelen. Er is een animatieteam die kinderen voorzien van entertainment of ze kunnen ook naar het zwembad, de speeltuin of eindeloos verstoppertje spelen in het bos. Verder is er ook een eetcafé en à-la-carterestaurant, zodat je kan proeven van de Bourgondische traditie van Brabant!

In de directe omgeving van het park wandel je zo de Vrachelse Heide op om te genieten van de flora en fauna in dit natuurgebied. Zin in een leuke uitstap? Ga lekker shoppen in Oosterhout of Breda, maak een mooie rondvaart in De Biesbosch of maak een daguitstap naar een pretpark. Meer info en boeken.

  1. Center Parcs De Kempervennen

Vakantiepark De Kempervennen ligt midden in het bos en biedt gezellige cottages voorzien van alle luxe en comfort. De accommodaties zijn zowel geschikt voor gezinnen als grote groepen (2 tot 12 personen). Elk huisje beschikt over een eigen gemeubileerd terras en een gecombineerd woon- en slaapgedeelte. Er is een volledig uitgeruste keuken zodat je eventueel zelf een lekker dinertje kan klaarmaken.

Verder beschikt het vakantiepark over een subtropisch waterparadijs, De Aqua Mundo waar je urenlang plezier beleeft, skipret in Montana Snowcenter. Trek je liever naar buiten? Luier op het strand, of kies je watersport: van waterskiën tot duiken en wakeboarden. Center Parcs De Kempervennen grenst ook aan het schitterende natuurgebied ‘De Malpie’. Ideaal voor wie graag een namiddagje gaat wandelen of de natuur wilt induiken. Meer info en boeken.

  1. EuroParcs De Kraaijenbergse Plassen

In het mooie Brabantse Land van Cuijk, vind je het EuroParcs De Kraaijenbergse Plassen omringd door zwem- en natuurwater. Je hebt de mogelijkheid om een vakantiehuisje te huren direct aan het water. Vanuit je bungalow geniet je van een schitterend uitzicht over het gelijknamige natuurgebied. Na een heerlijke nachtrust, vaar je zo met je bootje naar één van de mooie strandjes. Kinderen kunnen zich urenlang uitleven op de speeltuinen.

Tevens biedt het natuurgebied De Kraaijenbergse Plassen veel recreatiemogelijkheden zoals roeien, surfen of duiken. Vanaf EuroParcs De Kraaijenbergse Plassen neem je ook zo een duik in het zwemwater, wandel of fiets door de Mookerheide of bezoek Nijmegen, de oudste stad van Nederland. Voor een lekkere lunch en diner kan je terecht in het sfeervolle restaurant, gevestigd in een oude boerderij. Meer info en boeken.

  1. Landal Kaatsheuvel

Landal Kaatsheuvel wordt omringd door prachtige natuur en is gelegen vlakbij de Efteling. De ligging is alvast ideaal! Je verblijft in prachtige vakantievilla's die modern zijn ingericht (geschikt voor max. 12 personen) en zorgen voor een sfeervol verblijf. Het is heerlijk thuiskomen na een dagje in de Efteling. Zin in een ontspannende dag? Dan kan is het heerlijk om te zonnebaden langs het overdekte zwembad waar je af en toe een frisse duik kan in nemen.

Breng je beste paar wandelschoenen mee of huur een fiets bij de receptie en ontdek de prachtige natuur van het Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen. Na het verkennen van de omgeving, kan je jezelf culinair laten verwennen in de talrijke restaurants. Meer info en boeken.

  1. Watervilla's Zuiderhoeve

Voor een ontspannende vakantie aan het water, is Nautic Rentals - Watervilla's Zuiderhoeve in het pittoreske plaatsje De Heen een absolute aanrader. Dit vakantiepark biedt accommodatie in moderne huisjes aan het open vaargebied van het zuidwestelijke Deltagebied. Ieder huisje beschikt over een terras, een gezellige zithoek met televisie en een volledig uitgeruste keuken met vaatwasser.

Word 's ochtends wakker met een lekker kopje koffie, uitzicht op de gezellige jachthaven De Schapenput en neem een verfrissende duik in het water vanaf je terras. Nadien kan je een boottochtje maken en verken het gebied. Bootjes kan je eventueel huren bij Nautic Rentals. Meer info en boeken.

  1. Vakantiepark Schaijk

Vakantiepark Schaijk biedt unieke lodges verscholen tussen het bos in het glooiende landschap en aan de waterkant. Iedere lodge is stijlvol ingericht en voorzien van een ruime woonkamer, slaapkamers en een volledig uitgeruste keuken. Verder beschikt het vakantiepark ook over een groot indoor speelbos waar de kleintjes kunnen klimmen en klauteren, een minimarkt en een à la care restaurant.

Met natuurgebied De Maashorst op steenworp afstand strekt de groene natuur zich tot ver buiten het park. Ideaal voor als je op zoek bent naar een verblijfplaats waar je kan wandelen en fietsen in de omgeving. Je kan ook een fiets of een scooter huren om de omgeving te ontdekken of bijvoorbeeld je hengel uitgooien in de visvijver. Wie een mooie daguitstap wil maken, kan een bezoek aan de vestingstadjes Grave en Ravenstein of provinciehoofdstad Den Bosch. Meer info en boeken.

  1. TopParken – Résidence de Leuvert

Graag op weekend met het hele gezin én je trouwe viervoeter? Dan is dit vakantiepark misschien wel iets voor jou. TopParken – Résidence de Leuvert ligt midden in de bossen van het Noord-Brabantse Cromvoirt en biedt huisdiervriendelijke accommodatie. Alle accommodaties zijn voorzien van een gezellig terrasje, een zitruimte, een badkamer en een eethoek.

Kom volledig tot rust in jouw knusse vakantiehuis op het park en geniet van een onvergetelijke vakantie. Zowel op het park als in de omgeving is er van alles te beleven voor jong en oud. Het vakantiepark beschikt over een verwarmd buitenzwembad, verschillende speeltuinen, een à la carte restaurant en een kleine snackbar. Voor de hondjes, is er een aparte uitlaatruimte voorzien. Meer info en boeken.

  1. Landal Het Vennenbos

In het Noord-Brabantse Hapert, midden in de Brabantse Kempen, kan je verblijven in het Landal Het Vennenbos. Dit vakantiepark is ideaal voor gezinnen met kinderen. Geniet samen van urenlang waterpret in het subtropisch zwemparadijs of indoorspeelparadijs, ga samen ravotten in het Kids Junglebad of ontdek de spectaculaire Waikiki White Water Creek. Of ga met z’n allen de prachtige bossen, vennen en heidevelden in de omgeving verkennen.

Na een onvergetelijke dag kan je genieten van een lekkere hap in Park Plaza. Hier vind je diverse winkels, een pizzeria, een familierestaurant en een brasserie. Meer info en boeken.

  1. Bospark 't Wolfsven

Op de grens van de schitterende Strabrechtse heide ligt Roompot Bospark ’t Wolfsven. Dit ruim opgezette familievriendelijk vakantiepark biedt vrijstaande lodges die omgeven zijn door prachtige natuur. Op dit vakantiepark zal je je geen moment vervelen. Baantjes trekken in het overdekte zwembad of in het grote natuurbad met eigen strandje, namiddagje vissen, (water)fietsen in de omgeving, alles is hier mogelijk!

Daarnaast vind je er ook een uitgebreid gratis sport- en animatieprogramma waar zowel jong als oud aan kan deelnemen. Zin om er een dagje op uit te gaan? Ga dan eens voor een dagje shoppen in Eindhoven of beleef spannende avonturen in attractiepark Toverland. Meer info en boeken.

  1. Mis niets met onze reisgids Noord-Brabant

Herkenbaar: Bij je bezoek aan Nederland wil je zeker zijn dat je niets mist tijdens je bezoek? Koop onze volledige reisgids Noord-Brabant met een uitgewerkte autoroute, 5 stadswandelingen, 2 fietsroutes, tips + verborgen pareltjes. Eerst uitproberen? Download alvast je gratis preview reisgids om in de stemming te komen en ga op pad!

Noord-Brabant

Gratis reisgids Noord-Brabant downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?