De sterkste fietskaart van Vlaanderen

De sterkste fietskaart van Vlaanderen

9 maart 2018 in Nieuws0 reacties

In de reeks “De sterkste fietskaart van …” verscheen bij uitgeverij Buijten & Schipperheijn de overzichtskaart van Vlaanderen. De vermelding “sterkste fietskaart” slaat zowel op de inhoud als op het gebruikte materiaal. Op de kaart vind je alle bewegwijzerde fietsnetwerken met knooppunten en de trajecten van de Lange Afstandroutes of LF-routes. Ze geeft een overzicht van de fietsmogelijkheden in Vlaanderen, een groot deel van Zuid-Nederland, Nederlands Limburg en het aangrenzend gebied van Duitsland.

Overzichtskaart fietswegen in Vlaanderen

Sterkste fietskaart Vlaanderen

De kaart is vervaardigd uit regenbestendig en kreukvrij materiaal. Hierdoor kan ze tegen een stootje en veelvuldig plooien, ook als ze andersom wordt gevouwen. Ze is ideaal om vooraf de fietstochten te plannen en handig om mee te nemen doordat ze compact is gevouwen tot een formaat van ongeveer 15 x 12 cm, met klitsluiting. De kaart is op beide zijden bedrukt. Om het gehele grondgebied weer te kunnen geven is als schaal voor het formaat 1:150.000 gekozen.

In de marge van het kaartbeeld vind je veel nuttige adressen voor het reizen per fiets en een uitgebreid register met de plaatsnamen. Doordat alle wegeninformatie en de trajecten zijn weergegeven is het kaartbeeld nogal druk. Op de 'sterkste fietskaart' vind je alle fietsmogelijkheden van heel Vlaanderen en een groot deel van Zuid-Nederland.

Deze kaartenreeks is een knap initiatief van de uitgever. Het is immers moeilijk concurreren tegen digitale routeplanners, Google Maps en gps. Onderzoek wijst echter uit dat de meeste fietsers een papieren kaart boven een digitale versie verkiezen. Bovendien vermelden bijna alle gps-aanbieders dat je niet blindelings op hun toestellen moet rekenen, maar best ook een gewone kaart meeneemt voor het geval van een of andere calamiteit.

Praktisch

  • Naam: De sterkste fietskaart van Vlaanderen
  • Soort: overzichtskaart Vlaanderen
  • Uitgeverij: Buijten & Schipperheijn
  • Te koop: Standaard Boekhandel, ANWB en VVV’s
  • Prijs: € 10,95

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?