Slapen in een kasteel? Ontdek de 10 mooiste kasteelovernachtingen in Nederland

Volledige reisgids kopen voor € 10

Slapen in een kasteel? Ontdek de 10 mooiste kasteelovernachtingen in Nederland

11 januari 2024 in Nederland0 reacties

Bijzonder overnachten in een kasteel in Nederland? Ontdek hier onze 10 favorieten!

Altijd al eens willen overnachten in een kasteel? Gelijk heb je. In Nederland zijn er meer dan genoeg indrukwekkende kastelen die een aangename verblijfplaats aanbieden. Overdag wandel je door een prachtige omgeving, 's avonds kruip je in een van de mooi ingerichte kamers en na een heerlijke nachtrust kan je genieten van een uitgebreid ontbijt in een prachtig decor.

Heb je ook al zin gekregen om in een kasteel te overnachten? Ontdek hier alvast onze favoriete kastelen in Nederland om te overnachten.

Inhoud artikel

  1. Kasteel Sterkenburg

Kasteel Sterkenburg is een 13de-eeuws kasteel in een landelijke omgeving, vlakbij Utrecht. In het kasteel is er een B&B gevestigd waar je prinselijk kan overnachten. Je ontwaakt in een Middeleeuwse torenkamer, een antieke kamer elders in het kasteel of een kamer in het gerestaureerde koetshuis. Elke kamer heeft een eigen badkamer en een modern maar klassiek interieur met veel authentieke elementen.

Het kasteel ligt in een prachtige groene omgeving vol weilanden, hoge bomen, bos en water. Na het ontbijt met streekproducten kan je er dus op uit trekken met de fiets, Utrecht gaan bezoeken of gaan kanoën in de buurt. Meer info en boeken.

  1. Parc Broekhuizen l Culinair landgoed

In een fenomenaal kasteel dat dateert uit 1810 is het boetiekhotel Parc Boekhuizen gevestigd. Het kasteel werd in 1906 volledig vernield door een brand, waarna het in zijn oude, originele stijl werd gerestaureerd. Het kasteel heeft reeds verschillende functies gehad en werd zo onder andere bewoond door een rijke Amsterdamse koopman wiens graftombe je op het domein kan bezichtigen.

Bij Parc Broekhuizen kan je kiezen tussen verschillende soorten suites en lofts of een kamer in het koetshuis. Zowel in het koetshuis als in het kasteel zelf zijn de kamers volledig en modern uitgerust met eigen badkamer en ingericht met speciaal ontworpen verlichting.

Het hotel bereidt ook heerlijke gerechten in haar twee gezellige restaurants. Vanuit Parc Broekhuizen kan je prachtige fietstochten maken, met fietsen die je kan huren in het hotel of gaan golfen. Ook een bezoekje naar de stad Utrecht of Arnhem is mogelijk. Meer info en boeken.

  1. Hotel Kasteel Terworm

Hou je van kamers met een uniek interieur? In Hotel Kasteel Terworm logeer je in elegant ingerichte kamers in het prachtige 14e-eeuws kasteel, middenin een natuurpark met Franse rococotuinen. De kamers hebben een kleurrijk klassiek interieur en zijn voorzien van alle nodige faciliteiten.

In het restaurant van het hotel worden dagelijks heerlijke seizoensgebonden gerechten geserveerd en op zonnige dagen kan je een glaasje drinken op het terras aan de slotgracht. Het hotel verhuurt ook fietsen zodat je de rustige omgeving op een sportieve manier kan ontdekken. Meer info en boeken.

  1. Buitenplaats Vaeshartelt

Op 5 minuten rijden van Maastricht tref je Buitenplaats Vaeshartelt aan. Je overnacht er in moderne kamers in een kasteel uit de 17de eeuw, waar onder andere Koning Willem II nog gewoond heeft. Het kasteel ligt middenin een rustgevend natuurpark met onder meer een moestuin, wijngaard, fruitbomen en verschillende vijvers. In het gezellige restaurant worden verschillende regionale gerechten geserveerd en bij mooi weer kan u ook ontspannen op het charmante terras of in de Geheime Tuin.

Het hotel vormt de ideale uitvalsbasis voor fervente wandelaars want het Nationaal Park Hoge Keen, Rivierpark-Maasvallei en Heuvelland liggen allen op minder dan 30 minuten rijden. Wie al eens liever naar een stad trekt kan bovendien de auto nemen naar Maasmechelen. Meer info en boeken.

  1. Kasteel Huis Bergh

Altijd al eens willen overnachten in een sprookjesachtige torenkamer? In Kasteel Huis Bergh boek je suites die gelegen zijn in de vestigingswal van een zeer oud kasteel. Elke suite heeft een kitchenette, eigen badkamer en terras en voelt zeer warm aan dankzij de authentieke bakstenen muren.

In het kasteel kan je ook uitgebreid lunchen en genieten van een high tea moment. Wanneer je verblijft in dit kasteel is het bovendien zeker de moeite eens een bezoekje te brengen aan Zeddam. Dit is namelijk de plaats waar de enige nog werkende Middeleeuwse torenmolen van Nederland staat. Meer info en boeken.

  1. Kasteel Maurick

Kasteel Maurick in Vught biedt alleen overnachtingen aan aan volwassen. Het indrukwekkende kasteel met slotgracht en ophaalbrug beschikt over zeer moderne kamers met gezellig interieur en eigen badkamer. Dankzij de twee sfeervolle restaurants komen ook etensliefhebbers er niets tekort!

Het kasteel ligt in een rustige omgeving met weilanden en wateren, waar je zeer mooie wandelingen en fietstochten kan maken. Met de auto zijn ook uitstappen naar Den Bosch of Eindhoven zeker mogelijk. Meer info en boeken.

  1. Bilderberg Kasteel Vaalsbroek

Wie volledig tot rust wilt komen kan zeker terecht in Bilderberg Kasteel Vaalsbroek. Het hotel heeft naast haar moderne uitgeruste kamers in de buurt van het kasteel nog heel wat te bieden! Zo kunnen gasten er onder andere ontspannen in het wellnesscentrum met onder andere sauna’s, bubbelbaden en binnenzwembad.

Voor culinaire hoogstandjes kan je kiezen uit een van de twee restaurants op het domein, en wie houdt van een sportieve dag kan er een fiets huren of gaan golfen op de nabijgelegen golfbaan. Vanuit het hotel valt ook een bezoek aan Maastricht of Luik zeker aan te raden! Meer info en boeken.

  1. Romantik Hotel Kasteel Daelenbroeck

In Romantik Hotel Kasteel Daelenbroeck profiteer je van een luxueuze overnachting in een van hun ridderlijke kamers. Het kasteel, gelegen in Herckenbosch, dateert uit de 14de eeuw en straalt heel veel charme en elegantie uit. Het hotel serveert elke dag overheerlijke Bourgondische gerechten.

Romantik Hotel Kasteel Daelenbroeck is bovendien dé plek bij uitstek voor natuurliefhebbers. Je kan er namelijk niet enkel tot rust komen op het prachtige kasteeldomein maar ook wandelen in het nationaal park Meinweg dat vlakbij ligt. Meer info en boeken.

  1. Châteauhotel en restaurant De Havixhorst

Het viersterrenhotel Châteauhotel en restaurant De Havixhorst is gelegen in natuurreservaat Het Reestdal. De verschillende suites met artistiek en vintage interieur worden gekenmerkt door hoge plafonds en houten balken. Elke kamer is uitgerust met een eigen badkamer, bureau en zithoek.

Wie wilt genieten van het zonnetje kan plaatsnemen op het terras in de kasteeltuin en er eventueel een verfrissend drankje bestellen. Je vindt er ook een beeldentuin en een lounge met prachtige openhaard. Vanuit het hotel kan je mooie wandelingen maken in de omgeving of de auto nemen naar het oude centrum van Zwolle. Meer info en boeken.

  1. Kasteel Kerckebosch

Verblijf je graag in een bosrijke omgeving? In Kasteel Kerckebosch logeer je in kamers in een ruim 125 jaar oud kasteel middenin een bebost gebied. Het kasteel voorziet authentieke hotelkamers met eigen badkamer, een bar en sfeervolle lounge. Wie een frisse lucht wilt scheppen kan een wandeling maken in de indrukwekkende serre of tuin.

Het hotel voorziet lunchpakketten op aanvraag en heeft twee restaurants waar trendy maaltijden worden aangeboden. Je bevindt je er niet ver van het historische centrum van Utrecht, wat dus ideaal is voor een stedelijke uitstap. Meer info en boeken.

  1. Download onze gratis reisgidsen Nederland

Wil jij ook graag Nederland zo goed mogelijk verkennen? Dat kan! Download onze gratis reisgidsen en mis niets van je verblijf!

AmsterdamFrieslandZuid-HollandGelderlandHolland boven AmsterdamMaastricht-ValkenburgNoord-BrabantNoord-NederlandRotterdamTexelZeeland
Reisgids AmsterdamReisgids FrieslandReisgids Zuid-HollandReisgids GelderlandReisgids Holland boven AmsterdamReisgids Maastricht-ValkenburgReisgids Noord-BrabantReisgids Noord-NederlandReisgids RotterdamReisgids TexelReisgids Zeeland

Op reis naar Nederland? Nog op zoek naar inspiratie voor je autovakantie? Download dan ook zeker onze rondreizen en uitgestippelde wandelingen, zo mis je niets van het prachtige land. Bekijk ons volledige aanbod rondreizen in Nederland.

Gelderland

Gratis reisgids Gelderland downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?