10 x mooiste vakantieparken in Nederland: Welk park kiezen? Alle info + foto's

Volledige reisgids kopen voor € 10

10 x mooiste vakantieparken in Nederland: Welk park kiezen? Alle info + foto's

16 februari 2023 in Nederland0 reacties

Een weekendje weg om even tot rust te komen, een familiereünie of gewoon een paar weken lekker op vakantie?

Voor de leukste uitjes en vakanties je helemaal niet ver en lang te zoeken naar de perfecte plek. Van de Veluwe tot aan de Nederlandse Kust: In Nederland zijn heel wat leuke vakantieparken die je een onvergetelijke vakantie bieden. Heerlijk genieten van de rust, even uitwaaien of op avontuur gaan? Het kan er allemaal!

Wij maakten alvast een overzichtje met de 10 leukste en mooiste vakantieparken in Nederland.

Overzicht mooiste vakantieparken in Nederland

  1. Recreatiepark Tusken de Marren (Friesland)

Tusken de Marren betekent letterlijk Fries voor: ‘tussen de meren’. En dat zegt meer dan genoeg! Dit gezellige vakantiepark ligt bij Akkrum, in het hart van de Friese Meren. Bijna alle vakantiewoningen van Recreatiepark Tusken de Marren liggen direct aan het water en hebben een eigen aanlegsteiger. Er zijn verschillende typen en groottes vakantiewoningen waaruit je kan kiezen: van huisjes met eigen sauna tot wellness villa’s met sauna, sunshower én hot tub. Welke accommodatie je ook kiest, alle huisjes hebben de nodige privacy, een luxe interieur en een ruim terras!

Vervelen zal je hier zeker niet. Het vakantiepark Recreatiepark Tusken de Marren is een waar paradijs voor alle natuur- en waterliefhebbers en je kan er ook vissen! En in het hoogseizoen is er een animatieprogramma en een speeltuin, tafeltennistafel en een trampoline! Of ontdek simpelweg de prachtige meren in de omgeving per boot of kano en wandel door romantische steden zoals Bolsward, Sneek en Harlingen. Meer info en boeken.

  1. Landal Vakantiepark Coldenhove (Veluwe - Gelderland)

Vakantiepark Landal Coldenhove ligt middenin de dennen- en loofbossen, dichter bij de natuur kan dus bijna niet! Hier verblijf je in een gezellige bungalow of in een safaritent. In het vakantiepark zijn er genoeg activiteiten om te doen, voor de kinderen is er onder meer het indoorspeelparadijs, de Bollo Club, een dierenweide en een overdekt zwembad met peuterbad.

Om even bij te komen kan je op het vakantiepark naar de beautysalon of genieten van een heerlijke maaltijd in de Brasserie. Vanaf dit park kan je natuurlijk ook de natuur van de Veluwe ontdekken! Op stap met kinderen? Een leuke activiteit is De Spelerij en De Uitvinderij! Meer info en boeken.

Neem alvast een kijkje in Landal Vakantiepark Coldenhove

  1. Recreatiepark de Leistert (Midden-Limburg)

In het hart van Limburg en grenzend aan de Maas, vind je Recreatiepark de Leistert, een 5-sterren vakantiepark, ideaal is voor een actieve vakantie voor zowel jong als oud! Het park bestaat uit Buitenhof de Leistert met nieuwe luxe vakantiebungalows, en een grote camping. Het aanbod aan accommodaties is hier enorm! Graag verblijven in een authentiek Limburgs boerderijtje, een knusse houten cabin of toch liever in een safaritent? Aan jou de keuze!

Ook aan vermaak is er geen gebrek. Er zijn binnen- en buitenspeeltuinen, sportvelden, een waterspeeltuin, een bowlingbaan, zwembad en een fietscrossbaan. Een recreatieteam staat de hele dag paraat om de kinderen te vermaken. En in de omgeving kan je ook meer dan genoeg zien en doen: ga lekker uitwaaien in het Nationaal Park De Groote Peel, ga shoppen in Designer Outlet in Roermond of bezoek het spannende attractiepark Toverland. Meer info en boeken.

  1. Roompot Beach Resort (Zeeland)

Je eigen chalet of Beach House pal aan het strand? Dan moet je bij Roompot Beach Resort zijn! Begin je dag met een paar uurtjes zonnen of huur een surfplank als je graag wat sportiever bezig bent. Op stap met de kinderen? Ook voor hen zijn er verschillende activiteiten te ondernemen: knutselen in de Koos Kids Club of gamen in de ChillZone. Of je kan natuurlijk ook met z'n allen naar het zwembad trekken voor enkele uurtjes waterplezier. Op zo'n lange waterglijbaan wordt iedereen weer kind, ongeacht je leeftijd!

Na een plezierige dag kan je even ontspannen in Beach Club Bestevaer met een drankje in de hand terwijl je geniet van het uitzicht over de zee. Wat een dag, wat een vakantie! Hier moet je zijn. Meer info en boeken.

Benieuwd naar de mooiste plekjes van Zeeland? Met onze gratis preview reisgids Zeeland ontdek je alvast enkele pareltjes!

  1. Safari Resort Beekse Bergen (Noord-Brabant)

Beleef het ultieme safarigevoel en slaap tussen de wilde dieren in Safari Resort Beekse Bergen! Hier word je wakker van het gebrul van leeuwen en geniet je van een heerlijk ontbijt op het terras terwijl de giraffen nieuwsgierig komen piepen. Het lijkt wel of je je in Afrika waant. Een verblijf in het Safari Resort Beekse Bergen is een unieke ervaring!

De accommodaties liggen verspreid tussen twee savannes en een leeuwenvlakte. Je kan kiezen uit een karakteristieke Afrikaanse vrijstaande lodge met prachtig uitzicht, een avontuurlijke luxe safaritent of een sfeervolle boomhut! Na een goede nachtrust kan je op safari gaan in het Safaripark, gezellig een potje bowlen in Pamoja Lounge of samen spetteren in het overdekte zwembad Maji Springs met waterspeeltuin. Meer info en boeken.

Wil jij ook Noord-Brabant beter leren kennen? Download dan onze gratis preview reisgids Noord-Brabant en ontdek verborgen pareltjes.

  1. Vakantiepark Giethoorn (Overrijsel)

Giethoorn wordt ook wel eens het 'Venetië van het Noorden' genoemd. Het is hier dan ook heerlijk vertoeven op en naast het water! Verblijf in Vakantiepark Giethoorn en geniet van alle rust en ruimte op dit waterrijke park met veel watersportmogelijkheden en wandelroutes in de omgeving. Verken Giethoorn met onze uitgestippelde wandelroute!

Giethoorn bestaat uit authentieke boerderijen, kilometerslange grachten en tientallen bruggetjes. Verken het dorpje en bezoek de leuke winkeltjes, diverse musea en verschillende restaurants en brasserieën. Voor watersporters is de omgeving van Giethoorn een waar paradijs. Naast zeilen en sloepvaren, kan je hier ook surfen en kanoën. Hier kan je je dus uren bezig houden. Alleen maar genieten hier! Meer info en boeken.

Nog meer ontdekken van Noord-Nederland? Download onze gratis preview reisgids Noord-Nederland met een gratis wandeling in Giethoorn en ontdek de mooiste plekjes!

  1. Center Parcs Port Zelande (Zuid-Holland)

In Center Parcs Port Zelande is het heerlijk uitwaaien tussen twee wateren! Het vakantiepark wordt omringd door water en zorgt voor mooie vergezichten over het Grevelingenmeer. Het is de ideale omgeving voor een namiddagje duiken, strandsporten en waterporsten zoals zeilen en windsurfen.

Ook de indoor activiteitenhal Adventure Factory, subtropisch zwemparadijs en de speeltuin maken je vakantie onvergetelijk! Zo beschikt het subtropisch zwemparadijs over een grote waterspeeltuin en een bandenglijbaan. Vergeet ook zeker niet een bezoekje te brengen aan een van de vele pittoreske stadjes in Zeeland. Meer info en boeken.

  1. Center Parcs De Eemhof (Flevoland)

Verblijven in het verrassende bosrijke Flevoland? Center Parcs De Eemhof ligt aan de oever van het uitgestrekte Eemmeer. Een ideale locatie dus voor watersportliefhebbers! Van windsurfen tot flyboarden en boottochtjes. Genoeg keuze voor actie en ontspanning! Of dompel jezelf onder in het subtropische zwemparadijs met spectaculaire trechterglijbaan.

Genoeg water gezien? Geen probleem! Er zijn nog tal van andere mogelijkheden in de omgeving zoals muurklimmen, paintballen en lasergamen. Na alle leuke activiteiten kan je even uitrusten in het restaurant waar je kan genieten van een all you can eat buffet! De avond kan je dan afsluiten met live entertainment, muziek of een swingende 60’s-70’s-80’s party! Meer info en boeken.

  1. Vakantiepark Hunzedal (Drenthe)

In het gezellig plaatsje Borger, midden in de natuur en omringd door mysterieuze hunebedden, ligt het sfeervolle vakantiepark Hunzedal. In dit veelzijdige vakantiepark, omringd door de prachtige natuur kan je enorm veel beleven: zwemmen in het subtropisch zwemparadijs, boogschieten, bowlen, kanoën, hiken of zonnebaden aan het grote recreatiemeer met zandstranden? Het kan hier allemaal!

Bij het ontbijt in je comfortabele bungalow of in je knusse chalet kan je alvast de planning van de dag opmaken. Een namiddagje fietsen in de omgeving of een frisse duik in het zwembad? Wordt het vandaag hunebed of waterpret? Aan jou de keuze! Meer info en boeken.

  1. Landal Amerongse Berg (Utrecht)

Kom helemaal tot rust in het Landal Amerongse Berg. Dit rustige, kleinschalige vakantiepark grenst direct aan Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug en is de ideale plek om even uit te waaien. Deze eeuwenoude bron van natuur en cultuur, midden in Nederland biedt tal van wandel- en fietsroutes, kastelen, prachtige bossen, zandverstuivingen, een kronkelende rivier of over een uitgestrekt heideveld.

Landal Amerongse Berg beschikt over comfortabele accommodaties met een privéterras waar je kan genieten van een goed boek en een glaasje wijn. Lekker dobberen in het overdekte zwembad en ontspannen in het Turks stoombad? Ook dat kan! Liever een dagje erop uit trekken? Huur een fiets bij de receptie en verken de omgeving op jouw tempo! Meer info en boeken.

Neem alvast een kijkje in Landal Amerongse Berg


  1. Ontdek de mooiste parken in Nederland met onze reisgidsen

Wil je graag de omgeving rond je vakantiepark zo goed mogelijk ontdekken? Dat kan met onze compleet uitgewerkte reisgidsen! Download onze gratis reisgids, zodat je zeker niets mist tijdens je verblijf!

Noord-NederlandNoord-BrabantReisgids GelderlandReisgids Zeeland
Reisgids Noord-NederlandReisgids Noord-BrabantReisgids GelderlandReisgids Zeeland
Noord-Nederland

Gratis reisgids Noord-Nederland downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?