5 x mooiste fietstours in Madrid + hoe fietsen huren in Madrid

5 x mooiste fietstours in Madrid + hoe fietsen huren in Madrid

5 juni 2023 in Madrid1 reactie

Mooiste fietstochten in en rond Madrid + waar je fietstocht boeken?

Madrid is een stad die enorm veel te bieden heeft. De Spaanse hoofdstad herbergt wereldberoemde musea, het Retiro-park en fantastische bouwwerken die zeker je aandacht verdienen. Al die bezienswaardigheden liggen wel een eindje uit elkaar. De fiets is daarom een van de beste manieren om Madrid te leren kennen. Zo zie je het meest van de stad.

In deze blogpost geven we je een overzicht van de mooiste fietsroutes in Madrid + boek je fietstours door Madrid hier online.

Fietstours in Madrid en georganiseerde fietstochten

Fietstours in Madrid en georganiseerde fietstochten

Reisgids
Fietstours1. Boek je begeleide fietstocht in Madrid 2. Boek je fietstocht met NL gids

Inhoud artikel

  1. Fietstour langs de hoogtepunten van Madrid in het Nederlands

Wil je zoveel mogelijk van Madrid zien op korte tijd? Dan raden we je deze fietstour langs de hoogtepunten van Madrid aan. Je maakt met een Nederlandstalige gids kennis met alle niet-te-missen bezienswaardigheden van de Spaanse hoofdstad. Zo haal je het meeste uit je bezoek en je kan alles vragen wat je maar wil in je eigen moedertaal.

Je vertrekt in het hart van de stad en rijgt daarna de bekende plekken aan elkaar. Zo kom je onder andere langs het Koninklijk Paleis, het Prado Museum, het Plaza del Sol, het Reina Sofia-museum, Plaza Cibeles en Puerta de Alcala. Een ritje door het Retiro-park kan natuurlijk ook niet ontbreken.

TICKETS: Onderweg maak je een reis door de geschiedenis van Madrid en krijg je leuke anekdotes over de stad en de bouwwerken te horen. Boek hier online een Nederlandstalige fietstour door Madrid.

  1. Culinaire fietstocht door Madrid

Wie Spanje zegt, zegt natuurlijk ook tapas. Ook in Madrid zijn ze razend populair. Wil je graag de must-see bezienswaardigheden van Madrid vanop de fiets verkennen, maar niet watertandend langs restaurantjes fietsen? Dan is deze culinaire fietstour door Madrid iets voor jou.

Op de fietstocht stop je net zoals hierboven bij de belangrijkste bezienswaardigheden. Je komt onder andere langs het imposante Koninklijk Paleis, het Retiro-park, Puerta del Sol, Plaza Cibeles en de bekende musea. Maar dat combineer je met de typisch Spaanse tapas, kleine gerechtjes met lokale ingrediënten die doorgaans simpel, maar heel erg lekker zijn.

Je stopt in een typisch Madrileens tapasrestaurant en proeft er de niet-te-missen tapas. Twee vliegen in één klap! Bovendien doe je dat met een Nederlandstalige gids. Zo kan je alles vragen wat je maar wil. Boek hier een culinaire fietstour in Madrid.

  1. Fietstocht langs de straatkunst van Madrid

Madrid heeft een bijzonder interessante straatkunstscene waar veel te weinig over gepraat wordt. Straatartiesten van over de hele wereld hebben hier kunstwerken op de muren achtergelaten. Je kan hier namelijk enkele werken van gerenommeerde artiesten bewonderen. Deze streetart-fietstocht door Madrid neemt je mee naar de trendy buurten Malasaña en Lavapiés, waar er heel wat straatkunst te bewonderen valt.

Op de tour leer je werken van enkele gerespecteerde straatkunstenaars uit Madrid kennen. Dat is niet alleen mooi om naar te kijken, maar ook de ideale manier om meer te leren over wat er leeft in de Madrileense en bij uitbreiding Spaanse samenleving. Graffitikunstenaars vereeuwigen vaak sociale en politieke problemen in hun werken. Het beste van al? Je gids is zelf ook een straatkunstenaar. Geen betere manier om deze wondere wereld te leren kennen dus.

Boek hier een fietstocht langs de straatkunst van Madrid

  1. Elektrische fietstour door Casa de Campo

Of kies voor deze fietstour met een elektrische fiets door een van de grootste stadsparken van Europa met een deskundige gids. De fietstocht begint in het hart van de oude stad, dicht bij Plaza Mayor. Nadien rijd je langs het kolossale Koninklijk Paleis en het operagebouw naar de prachtige Sabatini-tuinen. Daar neem je de lange en steile San Vicente-heuvel richting de rivier de Manzanares die je oversteekt om Casa de Campo te bereiken.

Casa de Campo het grootste stadspark van Madrid en is maar liefst 5 keer groter dan Central Park in New York! Het kleine meer dat je tijdens de tour zult zien, vult zich tijdens de weekenden met madrileños, roeiboten en barbecues. Beklim de hoogste heuvel van het park en geniet van de mooiste skyline van de stad.

TICKETS: Met een elektrische fiets geniet je moeiteloos van deze prachtige tocht. Geniet van de groenste tour in Madrid. Boek deze fietstour hier.

  1. Boek een segwaytour door Madrid

Een andere leuke, en comfortabele manier om de stad te verkennen is met een segway. Bij een segway heb je het voordeel dat je zelf niet veel hoeft te doen, minder vermoeiend als een fiets dus! Een segwaytour kan een leuke en unieke manier zijn om de stad te verkennen en het stelt je in staat om snel en gemakkelijk door de straten te manoeuvreren terwijl je geniet van de bezienswaardigheden.

Onderstaande segwaytours in Madrid zijn alvast de moeite:

  1. Of huur een fiets en ga zelf op verkenning door Madrid

Wil je gewoon een fiets huren in Madrid zonder met een gids door de stad te trekken? Ook dat kan natuurlijk. Zo kies je zelf waar je naartoe trekt en leer je Madrid op eigen houtje kennen. Het grootste deel van Madrid kan je makkelijk met de fiets verkennen en er is steeds meer aandacht voor fietsen in het verkeer. Je zal je dus niet onveilig voelen.

Huur je fiets voor in Madrid online

  1. Waar overnachten in Madrid?

Ben je nog op zoek naar een aangenaam verblijf in de Spaanse hoofdstad Madrid? Wij hebben alvast enkele van onze favoriete adresjes voor je opgelijst of bekijk meteen het volledige aanbod hotels in Madrid.

  1. Filmpje: de highlights van Madrid

Benieuwd naar hoe Madrid eruitziet? In deze video maak je een blitzbezoek aan Madrid en passeer je de belangrijkste bezienswaardigheden van de Spaanse hoofdstad. Als je al dat moois in het echt wil zien, haast je dan naar Madrid!

  1. Download je gratis reisgids en mis niets bij je bezoek aan Madrid

Om ervoor te zorgen dat je niets mist tijdens je bezoek aan de Spaanse hoofdstad, hebben we een mooie stadswandeling in Madrid uitgestippeld die je langs alle belangrijke bezienswaardigheden brengt. Zo hoef je zelf niets meer op te zoeken!

Madrid & Toledo

Gratis reisgids Madrid downloaden


Geschreven door

Yenthe Elsen

- 15 april 2024 - leo van de wouw

Handige en goed leesbare gids met tips voor ieder wat wils

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?