Waar overnachten in Mantua 2024? 10 x hotels en pensions van goedkoop tot luxe in Mantova

Volledige reisgids kopen voor € 10

Waar overnachten in Mantua 2024? 10 x hotels en pensions van goedkoop tot luxe in Mantova

28 juni 2023 in Italië0 reacties

Tijdens je bezoek aan Mantua (Mantova in het Italiaans) heb je natuurlijk ook een goed verblijf nodig. Wij hebben voor jou alvast een overzicht gemaakt van de mooiste hotels en enkele leuke alternatieven in Mantua. Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

Inhoud artikel

  1. Cà Uberti Palace Hotel

Het 4* Cà Uberti Palace Hotel bevindt zich in het prestigieuze Palazzo degli Uberti en kijkt uit op Piazza Sordello. Dit charmante hotel biedt ruime, stijlvol ingerichte kamers waarvan sommige uitkijken op het Palazzo Ducale, ook wel bekend als het Gonzaga-paleis. Iedere ochtend wordt er een continentaal ontbijtje geserveerd. Meer info en boeken.

  1. Maison Blanche

Liever overnachten in een gezellig appartementje? Dan is Maison Blanche misschien wel iets voor jou. Dit ruime appartement werd ingericht in een moderne stijl en bestaat uit één slaapkamer, een lichtrijke woonkamer met slaapbank, een volledig uitgeruste keuken en een badkamer. Er is ook een kleine bibliotheek voorzien en je hebt gedurende jouw verblijf toegang tot Netflix. Ben je op rondreis? Dan is het handig om te weten dat er mogelijkheid is om je auto te parkeren in de overdekte privéparkeergarage. Meer info en boeken.

  1. Stunning apartment in Mantova

Of verblijf in dit huiselijke appartement centraal gelegen in het historische centrum van de stad, in de buurt van het Palazzo Ducale. Het appartement biedt een moderne inrichting met behoud van enkele authentieke elementen. Er is ook een kleine rustige binnenplaats waar je 's ochtends kan genieten van een kopje straffe espresso met de fluitende vogeltjes op de achtergrond. Meer info en boeken.

  1. B&B La Celeste Galeria

La Celeste Galeria is een charmante bed and breakfast, net buiten het centrum van Mantua (op ong. 5 km). De B&B biedt ruime, stijlvolle kamers met een eigen badkamer en een minibar. Na een heerlijke nachtrust kan je genieten van een ontbijtje met Italiaanse lekkernijen. Nadien kan je een duik nemen in het buitenzwembad, of de prachtige omgeving verkennen met de fiets. Wil je graag wat verder gaan? Dan kan je een auto huren bij de receptie. Meer info en boeken.

  1. Scaravelli Residenza Ca' Delle Erbe

Ben je een liefhebber van de combinatie modern en klassiek? Dan is een overnachting in een van de appartementen bij Scaravelli Residenza Ca' Delle Erbe echt iets voor jou! In deze stijlvolle appartementen, die gevestigd zijn in een 16de-eeuws gebouw, kan je verblijven met 2 tot 4 personen.

De appartementen en suites stralen enorm veel klasse uit dankzij het strakke en moderne interieur dat wordt gecombineerd met verschillende authentieke elementen zoals de muurbekledingen en houten plafonds. Ca’ Delle Erbe is gelegen aan een van de beroemdste pleinen van Mantua tegenover het Palazzo della Ragione en naast de Basilica di Sant’Andrea. Meer info en boeken.

  1. Hotel Casa Poli

Het designvolle Hotel Casa Poli is gevestigd in een 19e-eeuws gebouw op zo'n 15 minuten wandelen van het stadscentrum. De kamers zijn minimalistisch ingericht en zijn voorzien van een airconditioning en een satelliet-tv. Dagelijks voorziet men een zoet ontbijt met onder meer verse traditionele zoete deegwaren uit Mantua. 's Avonds kan je in de omgeving lekker eten in een van de traditionele restaurants en pizzeria's. Meer info en boeken.

  1. Hotel Broletto

Hotel Broletto is een klein juweeltje in het hart van Mantua, tussen Piazza Sordello en Piazza delle Erbe. Het hotel is gevestigd in een historisch gebouw en biedt gerenoveerde, gezellige en elegant ingerichte kamers. Alle kamers zijn voorzien van gratis WiFi, airconditioning, een eigen badkamer, een flatscreen-tv en een minibar. Sommige kamers beschikken zelfs over een klein balkonnetje. Iedere ochtend wordt er een ontbijtbuffet met verse (streek)producten. Voor het diner kan je dan weer terecht in een nabijgelegen restaurant. Meer info en boeken.

  1. Casa dell'Architetto

Casa dell'Architetto is een gezellig huis in art nouveaustijl en werd ingericht met oude projecten van een architect (welke familie is van de uitbater), antiek meubilair en designstukken. Het huisje ligt vlakbij de Basilica di Sant'Andrea en Piazza Erbe en is geschikt voor koppels en cultuurliefhebbers. Het appartement bestaat uit een knusse woonkamer met een kleine keukenkast en een slaapbank. Meer info en boeken.

  1. Residenza Ottoetti

Dit prachtige verblijf is gevestigd in een 18de eeuwse villa, in de buurt van de oevers van Lago Superiore (een van de kunstmatige meren rondom Mantua). Residenza Ottoetti biedt kamers voorzien houten cassetteplafonds, originele terracotta vloeren uit de 18de eeuw en monumentale fresco's. Zin in een leuke uitstap? Dan kan je een boottocht op het meer boeken bij het hotel of ga een namiddagje wandelen in het natuurreservaat Parco del Mincio Meer info en boeken.

  1. Palazzo Arrivabene B&B

Een andere leuke B&B is Palazzo Arrivabene B&B, op slechts 5 minuten wandelen van de Basilica di Sant'Andrea en het treinstation. Bij binnenkomst in het Palazzo zal je aandacht meteen gevestigd worden op de indrukwekkende 15e-eeuwse marmeren trap. Overnachten doe je in een van de prachtige kamers ingericht met antiek meubilair en voorzien van mooie kroonluchters en parketvloeren. 's Ochtends kan je dan weer genieten van zoet, Italiaans ontbijt. Meer info en boeken.

  1. Mis niets: download onze reisgids Emilia-Romagna

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Emilia-Romagna? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Emilia-Romagna met 110 bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten) en een uitgestippelde rondreis. Download je gratis preview reisgids Emilia-Romagna en Gardameer.

Emilia-Romagna en Gardameer

Gratis reisgids Emilia-Romagna downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?