Waar overnachten in Henegouwen? 10 bijzondere verblijven in Hainaut

Volledige reisgids kopen voor € 10

Waar overnachten in Henegouwen? 10 bijzondere verblijven in Hainaut

22 maart 2023 in Henegouwen2 reacties

Bijzonder overnachten & verblijven in Henegouwen: Hotels, B&B's, vakantieparken en vakantiehuizen

Tijdens je bezoek aan de provincie Henegouwen heb je natuurlijk ook een aangenaam hotel, B&B, vakantiepark of vakantiehuis nodig. Wij hebben voor jou alvast een overzicht gemaakt van de mooiste verblijven en enkele leuke alternatieven in Hainaut.

Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

Inhoud artikel

  1. Verblijven in een stijlvolle ecolodge

Antoing (Henegouwen)

Your Nature Eco Resort is gelegen in het Henegouwse Antoing is een absolute aanrader. In dit resort kan je origineel overnachten in elegante natuurhuisjes die voorzien zijn van alle hedendaagse comfort. Iedere ecolodge beschikt over een stijlvolle leefruimte met volledig uitgeruste keuken, ruime slaapkamers, een eigen badkamer en een prachtige omgeving waar je honden zich helemaal kunnen uitleven.

Daarnaast is er ook een binnen- en buitenzwembad voor wanneer de baasjes even wat baantjes willen trekken en een gezellig restaurant waar je Catalaanse, Franse en Italiaanse gerechten kan proeven. Verder kan je er ook verschillende watersportactiviteiten beoefenen zoals kayak, kano en pedal-board. In de omgeving kan je uitstekend wandelen en fietsen. Honden zijn toegestaan in sommige van de accommodatietypes als The Lodge en The Leaf. Meer info en boeken.

  1. Overnachten in een voormalig klooster

Wil je graag eens overnachten in een bijzondere setting? Wat dacht je van het Martin's Dream hotel in Mons (Bergen)? Dit 4* hotel ligt in een oud 19de eeuwse voormalige klooster. Je kan er in de typische kamers met rosette ramen slapen en 's avonds je benen onder tafel schuiven in de brasserie of het restaurant. Wil je je graag laten verwennen? Dan kan je terecht in de SPA Alter Ego. Meer info en boeken

  1. Natuurhuisje in de heuvels van Pays des Collines

Verscholen in de mooie heuvels van Pays des Collines te Ellezelles, ligt dit natuurhuisje. Het huisje beschikt over een grote tuin en een zonneterras met hot tub waar je heerlijk kan genieten na een dagje uit. Bij een zonnige dag kan je ook altijd gebruik maken van de BBQ. Daarnaast beschikt het ook over een volledig uitgeruste keuken, eetruimte/leefruimte, zithoek en toilet met vloerverwarming.

Op de bovenverdieping bevindt zich de badkamer met inloopdouche en dubbele wasbak en drie slaapkamers. De ruimtes zijn vooral voorzien van houten elementen wat een gezellige warme sfeer brengt. Een perfecte plek om er even tussenuit te zijn! Meer info en boeken.

  1. Gezellige bungalow aan Lac de l’Eau d’Heure

In een heuvelachtig, bosrijk landschap vind je Landal Village l’Eau d’Heure. Dit vakantiepark is gelegen aan de indrukwekkende meren van l’Eau d'Heure en biedt accommodatie in ruime, moderne bungalows voorzien van alle luxe en comfort. Vanuit het vakantiehuisje kan je zo de zon zien opkomen en 's avonds weer in de meren zien zakken.

Vervelen zal je hier zeker niet. Je kan er een dagje kanoën, surfen en mountainbiken. Of sla een hole-in-one op de minigolfbaan of geniet van een goed boek langs het meer. Ben je toe aan wat ontspanning? Tegen betaling geniet je van de faciliteiten van het wellnesscentrum (bubbelbaden, sauna's, infraroodcabines, een hammam, luminotherapie en een koudwaterbad). Of laat je verwennen met verschillende beauty- en wellnessbehandelingen. Wie liever wat cultuur en historie wilt opsnuiven in oude steden, kan een daguitstap maken naar Dinant en Lille. Meer info en boeken.

  1. Overnachten in een traditionele tent van de Indianen

Een andere unieke accommodatie waar je een onvergetelijk verblijf tegemoet gaat, is dit natuurhuisje in Wodecq. Hier overnacht je in een 'wigwam', een typische traditionele tent van de Indianen in het noorden van de Verenigde Staten en Canada.

De tent is gelegen te midden van een bloemrijke weide en een boomgaard, in de schaduw van enkele bomen die voor een rustgevende sfeer zorgen. Deze accommodatie is geschikt voor 2 personen en beschikt over één slaapkamer. 's Avonds kan je gezellig voor de open haard een filmpje kijken of buiten genieten van een lekkere barbecue. Meer info en boeken.

  1. Golden Lakes Village aan de oevers van Lac de l’Eau d’Heure

Golden Lakes Village bevindt zich in een idyllische omgeving aan de oevers van de meren van Eau d'Heure. Je verblijft in een van de luxueuze vakantiehuizen (max. 8 personen) rond de meren van Eau d'Heure. De villa’s, die zijn ingericht met moderne en stijlvolle meubels, zijn volledig opgebouwd uit hout. Word wakker met een koffietje op jouw terras of balkon en geniet van het uitzicht over het meer.

Het resort is een waar paradijs voor natuur- en sportliefhebbers. Ga een dagje waterskiën, zwemmen bij het kleine zandstrandje van het vakantiepark of daag elkaar uit voor een potje volleybal, tennis of jeu-de-boules. Je kan ook de pittoreske omgeving verkennen tijdens een aangename wandeling, fietstocht of leuke kajaktocht. Wie zin heeft in een leuke daguitstap kan de beste trappistenbiertje kan proeven in Chimay (22 km) of de grotten van Neptunus in Couvin bezichtigen. Meer info en boeken.

  1. Stijlvolle Villa Geva met privé zwembad

La Villa Geva is een gezellige bed and breakfast gelegen in een rustige woonwijk van Montigny-le-Tilleul, ten zuidwesten van Charleroi. Deze B&B biedt accommodatie voor 4 personen in een stijlvolle villa voorzien van een verzorgde luxueuze inrichting, één slaapkamer, een badkamer en een aangenaam terras met zicht op de tuin. Als kers op de taart, heb je ook nog eens jouw eigen privé binnenzwembad. Verder is er gratis parkeergelegenheid en kan je iedere dag genieten van een continentaal ontbijtje. Meer info en boeken.

  1. Bijzondere accommodaties bij Domaine De La Carrauterie

Domaine De La Carrauterie van Terre Insolite biedt een onvergetelijk verblijf in een landelijk pension. Dit charmante pension in het dorpje Sautin, gelegen tussen Beaumont en Chimay, biedt bijzondere accommodaties zoals een blokhut, een yurt, een koepel en een woonwagen. Na een heerlijke nachtrust kan je genieten van een uitgebreid ontbijtje. Na het ontbijt kan je ontspannen in de aangename tuin of enkele baantjes trekken in het buitenzwembad (geopend van april tot oktober).

Wil je graag wat meer luxe tijdens je verblijf? Dan kan je tegen een toeslag gebruik maken van de traditionele privésauna's, infraroodsauna's of buitenjacuzzi's. Meer info en boeken.

  1. Kasteelovernachting in Château de Ramegnies-Chin

B&B Château de Ramegnies-Chin in Doornik, is gevestigd in een authentiek kasteel omgeven door een prachtig park van 12ha. De B&B biedt ruime kamers prachtig ingericht en met schitterend uitzicht op de tuin. Je begint de dag met een uitgebreid ontbijtbuffet, nadien maak je een rustgevende wandeling door de tuin en kan je afkoelen door een duik te nemen in het seizoensgebonden buitenzwembad.

Verder beschikt de B&B ook over een gemeenschappelijke lounge, gratis privéparkeergelegenheid en bij mooi weer kan je gebruik maken van de barbecue faciliteiten. Meer info en boeken.

  1. Natuurhuisje Mont-de-l'Enclus

Dit natuurhuisje Mont de l'Enclus is een open vakantiewoning in het klein gehuchtje Anseroeul, in de landelijke omgeving van Pays des Collines. Het is een comfortabele woning met vloerverwarming en de houtkachel in de leefruimte maakt het extra gezellig. Vanuit de woonkamer heb je zicht op de wilde tuin en de achterliggende velden. Buiten staat een barbecue en picknicktafel waar je heerlijk kan lunchen of dineren. Een ontbijtmand kan eventueel geregeld worden met de eigenaren.

Een dagje ontspannen? Maak gerust gebruik van de buitensauna of de pingpongtafel. Het natuurhuisje ligt op wandelafstand van de Kluisberg & Kwaremont en vlakbij het wandelknooppuntennetwerk om de schitterende natuur en de stille dorpen van Pays des Collines te ontdekken. Naast natuurbeleving kan je ook interessante steden bezoeken: Ronse is een leuk stadje en dichtbij. Doornik, Kortrijk, Oudenaarde, Roubaix (FR) en Rijsel (FR) liggen op een half uurtje rijden. Brugge, Gent, Mons en Brussel liggen op een uurtje rijden. Meer info en boeken.

  1. Extra: Nog meer ontdekken van Henegouwen met onze reisgids

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist in Henegouwen? Goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Henegouwen met 33 routes en +100 bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Henegouwen.

Henegouwen

Gratis reisgids Henegouwen downloaden


Geschreven door

Yenthe Elsen

- 28 juni 2023 - Herman van Stekelenburg

goed gedocumenteerd, leuke info. en tips. Moet nog keuze maken, waar eventueel verblijven.

- 22 maart 2023 - Jan Van der Smissen

Een heel professionele en boeiende reisgids over een mij vrij onbekend landsgedeelte ! Ik stel voor dat de provincie Hainaut de kosten op zich neemt voor een verspreiding in alle bussen van Vlaanderen !!

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?