Waar overnachten in de Gironde? 10 x hotels van goedkoop tot luxe (2024)

Volledige reisgids kopen voor € 10

Waar overnachten in de Gironde? 10 x hotels van goedkoop tot luxe (2024)

3 maart 2022 in Gironde0 reacties

Tijdens je bezoek of rondreis door de Gironde heb je natuurlijk ook een goed verblijf nodig. Wij hebben voor jou alvast een overzicht gemaakt van de mooiste hotels en enkele leuke alternatieven in de Gironde!

Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

Inhoud artikel

  1. Logis Hostellerie des Ducs (Duras)

L'hostellerie des Ducs, is gevestigd in Duras in een 19-eeuws voormalig klooster! Het hotel biedt ruime accommodatie rechttegenover het Duras kasteel. Graag een frisse duik na een vermoeiende dag? Dat kan in het buitenzwembad! Liever binnen wat ontspannen? Dan kan je altijd een potje biljarten!

In de winter rond de open haard of bij mooi weer op het terras, serveert Hostellerie des Ducs eersteklas traditionele gerechten die bereid zijn met verse producten van de beste lokale producenten. Meer info en boeken.

  1. Brit Hotel Bordeaux Arena (Latresne)

Ideaal gelegen aan de poorten van de metropool Bordeaux, vind je het Brit Hotel Bordeaux Arena. Dit driesterrenhotel biedt ruime en lichte hotelkamers die voorzien zijn van alle nodige moderne faciliteiten. Rondom het hotel zorgt de groene omgeving, het seizoensgebonden buitenzwembad en het gezellige terras voor een heerlijk moment van rust en ontspanning! Elke ochtend wordt er een ontbijtbuffet aangeboden met verse kwaliteitsproducten: brood, gebak, seizoensgebondenfruit, thee, koffie,... Zo kan je de dag goed beginnen! Meer info en boeken.


  1. Château Hôtel & Spa Grand Barrail (Saint-Emilion)

Mag het al eens wat luxueuzer zijn? Dan is dit vijfsterrenhotel een echte aanrader! Château Grand Barrail Hôtel wordt omgeven door een park van bomen en is uniek in zijn soort. Geniet van je verblijf in de beroemde regio Saint-Émilion in het zuiden van Frankrijk, omringd door de beroemdste wijnproducerende kastelen; Bordeaux ligt op slechts 40 minuutjes rijden.

Het 5-sterrenhotel biedt weelderige kamers, verdeeld over het kasteel, en zijn smaakvol ingericht met wollen raambekleding en een gestoffeerde bank. Sommige kamers kijken uit over de uitgestrekte wijngaarden.

Het gastronomisch restaurant zal je betoveren met zijn culinaire en innovatieve keuken, vergezeld van een selectie geweldige Bordeaux-wijnen. Laat je daarnaast ook even verleiden door de Spa en het brede scala aan Cinq Mondes-behandelingen die je een heerlijk moment van ontspanning bieden. Meer info en boeken.

  1. Domaine de Fompeyre (Bazas)

Het Domaine de Fompeyre ligt op een heuvel en kijkt uit over de stad Bazas en zijn 13e-eeuwse kathedraal, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. In dit sfeervolle, exotisch aandoende pasteldecor van dit charmehotel geniet je van een immense weelde aan rust, ontspanning en gastronomie! De kamers van het Domaine de Fompeyre zijn elegant en modern ingericht en voorzien van alle gemakken. En iedere ochtend word je een heerlijk ontbijt voorgeschoteld!

Wanneer je even in alle rust wilt bekomen, kan je gerust even rondhangen in de omliggende tuin, genieten in de hammam, of een duik nemen in het verwarmde binnenzwembad of buitenzwembad. Meer info en boeken.

  1. Zenitude Hôtel-Résidences (Bègles)

Zenitude Hôtel-Résidences Bègles is een aparthotel gelegen in Bègles, op zo'n 3 kilometer van Bordeaux. Ideaal voor als je niet in de stadsdrukte van Bordeaux wil overnachten! Je hebt de keuze om te overnachten in een comfortkamer van het hotel of een volledig uitgerust appartement. Beide accommodaties zijn voorzien van alle nodige comfort en moderne faciliteiten. Sommige kamers kijken ook uit over de rivier Garonne. In de ochtend word je wakker met een heerlijk continentaal ontbijt of kies je zelf voor een ontbijtje in de ingebouwde kitchenette. Meer info en boeken.

  1. B&B La Ferrade (Bègles)

Op een steenworp van het centrum van Bordeaux, in Bègles verwelkomt uitbaatster Yolande je met een drankje in haar eigen B&B La Ferrade. De Bed and Breakfast is gevestigd in haar ouderlijk huis: een traditioneel Bordeaux-kraam waar steen, hout en staal zich vermengen met de kleuren van de Oriënt. Je verblijft in moderne comfortabele kamers met warme tinten en zijn voorzien van alle moderne faciliteiten. Elke kamer heeft een lichte geur van kruiden, zo kan je overnachten in een kamer met een geur van safraan of van koriander. 's Ochtends geniet je van een heerlijk ontbijtje geserveerd in de ontbijtruimte of op het terras bij mooi weer.

In de tuin kan je helemaal tot rust komen bij het zwembad, onder de palmbomen of in de schaduw van de olijfboom! Meer info en boeken.

  1. Hôtel de Tourny (Bordeaux)

Hôtel de Tourny ligt in een rustige omgeving in het hart van Bordeaux en strekt zich uit over 2 herenhuizen uit de achttiende eeuw. Het boetiekhotel is volledig gerenoveerd en smaakvol ingericht, waarbij de authentieke charme van oud en designmeubilair wordt gecombineerd. De elegante kamers van het hotel bieden een discrete, luxe inrichting en hoogstaand comfort met respect voor de authenticiteit van het Bordeaux-gebouw. Elke dag geniet je ook van een heerlijk ontbijtje om je dag goed te beginnen! Meer info en boeken.


  1. B&B Maison Odeia (Bordeaux)

Maison Odeia is een pension dat de authentieke en vertrouwelijke charme van een Bordeaux-gebouw combineert met het comfort van een verfijnd hotel. De uitbaters van de B&B doen er alles aan om uw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Je kan hen gerust vragen naar leuke adresjes.

Op deze exclusieve plek in het centrum van Bordeaux voelt u zich direct thuis. Maison Odeia, biedt een echte oase van rust in het hart van de stad, heeft een groot terras met hot tub waar je kan ontspannen op zonnige dagen. Het continentale ontbijt wordt geserveerd in de woonkamer, waar je ook op elk moment van de dag kan ontspannen bij de open haard of de wijnkelder. Meer info en boeken.

  1. Hilton Garden Inn (Bordeaux)

Hilton Garden Inn Bordeaux Centre is een viersterrenhotel, ideaal gelegen in het hart van Bordeaux. Het treinstation ligt op slechts een steenworp wandelen van het hotel waardoor je gemakkelijk in staat om de Bordeaux-regio te ontdekken! Het Hilton Garden Inn Hotel heeft een eigentijdse design en het adembenemende uitzicht op de Garonne. Daarnaast verblijf je in een van de elegante, moderne kamers die voorzien zijn van alle comfort en luxe.

De Babette Restaurant Concept Store van het hotel, is bereikbaar vanuit de lobby, en nodigt uit om te proeven van de lekkere gerechten bij een lunch of diner. Meer info en boeken.

  1. Domaine du Moura (Barsac)

Verblijf je liever in een vakantiehuis zodat je zelf kan kiezen waar en wanneer je gaat of staat? Geen probleem! Vakantiehuis Domaine du Moura is gelegen in het hart van de wijngaard Barsac-Sauternes, niet zo ver van Cadillac en op 30 minuten van Bordeaux. Het vakantiehuis is een gerenoveerde charmante cottage van een oud wijnkasteel. De twee moderne slaapkamers, met verschillende inrichting en de open haard in de woonkamer geven het geheel zijn charme. Na een hevige dag verkennen, kan je altijd even een frisse duik nemen in het (verwarmde) zwembad.

Op verzoek en tegen een kleine toeslag kan er voor een heerlijk ontbijt worden bezorgd. Je hebt de keuze uit warme dranken, huisgemaakte biologische yoghurts, jam, gebak, huisgemaakt gebak, vers geperst fruitsap of vers fruit, muesli... Meer info en boeken.

  1. Ontdek Bordeaux met onze stadswandeling

Download onze gratis wandeling door Bordeaux die je langs de mooiste plekjes van de stad Bordeaux brengt. Kom alles te weten over de Bordeaux wijnen, en zie de meest merkwaardige bezienswaardigheden van de stad. Nog meer zien van Zuidwest-Frankrijk? Koop onze volledige reisgids Zuidwest-Frankrijk en mis niets van deze bijzondere regio.

Gironde en Zuidwest-Frankrijk

Gratis reisgids Zuidwest-Frankrijk downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?