Waar overnachten in Luxemburg? 10 x van goedkoop tot luxe

Volledige reisgids kopen voor € 12

Waar overnachten in Luxemburg? 10 x van goedkoop tot luxe

Overzicht met de leuke verblijven en overnachtingen in Luxemburg

Tijdens je bezoek aan de charmante stad Luxemburg heb je natuurlijk ook een goed verblijf nodig. Wij hebben voor jou alvast een overzicht gemaakt van de mooiste hotels en enkele leuke alternatieven in Luxemburg!

Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

Inhoud artikel

 1. Youth Hostel Luxemburg City

Youth Hostel Luxemburg City is een moderne jeugdherberg op twee kilometer van het treinstation. Het hostel ligt op 10 minuten wandelen van het Place d'Armes en MUDAM museum (museum voor schone kunsten). Een bed in een slaapzaal boek je vanaf €27/nacht inclusief ontbijt. Meer info en boeken.

 1. B&B Le Charme de La Vieille Ville

Le Charme de La Vieille Ville is een gezellige B&B in het oude stadscentrum van Luxemburg, op 20 minuten wandelen van het station. De bed and breakfast ligt vlak naast de Pfaffenthal lift vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over de stad. Een kamer in deze B&B boek je vanaf €85/nacht, inclusief ontbijt. Meer info en boeken.

 1. Hotel Bristol

Hotel Bristol is een familiehotel op 300 meter van het treinstation en op 5 minuten wandelen van het stadscentrum. Het tweesterrenhotel heeft een eigen bar en bistro waar je gezellig kunt tafelen. Een kamer in Hotel Bristol boek je vanaf €90/nacht inclusief ontbijt. Meer info en boeken.

 1. Hotel Empire

Hotel Empire ligt tegenover het treinstation van Luxemburg. Het driesterrenhotel heeft 35 ruime kamers met elk een eigen badkamer. Vanaf het hotel wandel je in zo’n 20 minuten tot aan het Groothertogelijk Paleis. Een kamer in Hotel Empire boek je vanaf €95/nacht inclusief ontbijt. Meer info enboeken.

 1. Hotel Parc Belair

Hotel Parc Belair is een luxehotel gelegen op 5 minuten rijden van het stadscentrum van Luxemburg, net naast het Merl Parc. Het viersterrenhotel heeft heel wat ruime luxekamers met mogelijkheden tot spa en wellness. Hier kom je tot rust na een dagje stappen in het mooie Luxemburg.

Een kamer boek je hier vanaf €101/nacht. Meer info en boeken.

 1. Coque Hotel

Het Coque Hotel bevindt zich op het Kirchberg Plateau op 10 minuten rijden van het centrum van Luxemburg. Het driesterrenhotel heeft 36 kamers met elk een eigen badkamer en mogelijkheid om gebruik te maken van spa en wellness. Een kamer boek je hier vanaf €124/nacht, inclusief ontbijt. Meer info en boeken.

 1. Hotel Le Chatelet

Hotel Le Chatelet is een familiehotel in het historisch stadscentrum van Luxemburg op 10 minuten wandelen van het treinstation. Het driesterrenhotel heeft een eigen restaurant en kreeg in de Gault Millau 2019 een notering van 12/20. Een ideale plek om culinair te genieten en zalig te overnachten.

Een kamer boek je hier vanaf €140/nacht. Meer info en boeken.

 1. Hotel Parc Belle-Vue

Hotel Parc Belle-Vue ligt vlakbij le Jardin de la Transition Pétrusse en heeft een eigen restaurant met terras. Het driesterrenhotel is rustig gelegen in een groene omgeving. Gasten kunnen er een ruime kamer of suite boeken vanaf €161/nacht. Meer info en boeken.

 1. Hostellerie Stafelter

Hostellerie Stafelter ligt op 15 minuten rijden van het centrum van Luxemburg in de vallei van de Alzette. Het hotel heeft 8 ruime luxekamers en een eigen gastronomisch restaurant. Een kamer boek je hier vanaf €165/nacht. Meer info en boeken.

 1. Hotel La Pipistrelle

Hotel La Pipistrelle is gevestigd in een historisch gebouw in de oude binnenstad van Luxemburg. Het luxehotel ligt vlakbij heel wat bezienswaardigheden zoals: Het Justitiepaleis, Het Park de la Pétrusse, de Notre-Dame Kathedraal en het stadhuis. Een kamer boek je hier vanaf €235/nacht. Meer info en boeken.

 1. Wil jij ook niets missen tijdens jouw verblijf in Luxemburg?

Herkenbaar: je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Luxemburg? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop de reisgids Luxemburg met alle belangrijke bezienswaardigheden in de regio (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Luxemburg.

Groothertogdom Luxemburg

Gratis reisgids GH Luxemburg downloaden


Geschreven door

Wouter Coppens

Reisroutes in de buurt

Stadswandeling Diekirch

Groothertogdom Luxemburg
- 26 juni 2022 - Tad Marijke

Doe zo voort!!

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?