Bijzonder overnachten in Luxemburg? 10 x unieke accommodaties (update 2024)

Volledige reisgids kopen voor € 12

Bijzonder overnachten in Luxemburg? 10 x unieke accommodaties (update 2024)

Bijzonder overnachten in Luxemburg? 10 x unieke accommodaties en verblijven

Sfeervol overnachten in een gezellig vakantiehuisje midden in de natuur, slapen in een van de prachtige kastelen of misschien toch liever kamperen in luxe? Laat je verrassen door de unieke accommodaties in Luxemburg voor een onvergetelijk verblijf. Wij hebben alvast enkele leuke plekjes uitgezocht waar je bijzonder kan overnachten.

Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

Inhoud artikel

  1. Chateau d'Urspelt (Urspelt)

Altijd al eens willen overnachten in een kasteel? Dan is het pittoreske Chateau d'Urspelt misschien wel iets voor jou. Dit majestueuze kasteel bevindt zich in Urspelt en wordt omringd door een groene oase. Het biedt klassieke en stijlvolle kamers die de authentieke grootsheid van dit kasteel weerspiegelen. Château d'Urspelt is een ideale verblijfplaats voor een romantisch en rustig weekendje weg.

Na een dag de regio verkend te hebben, kan je even bijkomen in de wellnessruimtes van het hotel en ontspannen op de binnenplaats of in de prachtige tuin. Sluit je dag af met een culinair diner in een romantische setting. Meer info en boeken.

  1. Graace Hotel (Luxemburg-stad)

Het Graace Hotel is vandaag de dag gevestigd in een voormalige fabriek van de gebroeders Graas. In de jaren 60 werd het omgebouwd tot een innovatief en duurzaam hotel. Hier en daar zie je nog enkele originele kenmerken van dit stukje industrieel erfgoed. Het hotel is tevens een prima uitvalbasis om de hoofdstad te ontdekken.

Bij het Graace Hotel kan je duurzaam én uniek overnachten. Je verblijft in een van de soundproof kamers voorzien van een moderne inrichting. Verder heeft iedere kamer ook een privé patio waar je van de buitenlucht kan genieten. Iedere ochtend kan je in het hotel nog genieten van een eenvoudig ontbijt met zoete deegwaren, koffie of thee op de kamer. In de nabije omgeving vind je gezellige barretjes en restaurants zoals het Gastro Bar Craft Corner. Hoewel het hotel niet in hartje stad ligt, ben je toch zo in het centrum. Meer info en boeken.

  1. Twin Cottage (Luxemburg-stad)

Twin Cottage is rustig gelegen in het hart van de oude stad van Luxemburg, vlak bij het kanaal. Het vrijstaande stenen huis met drie verdiepingen dateert uit 1824 en is liefdevol gerestaureerd waarbij de oorspronkelijke charme is behouden. Het vakantiehuisje combineert de kenmerken van een gezellige Engelse cottage met de charme van een boomhut.

Het huisje is gezellig ingericht en voorzien van twee slaapkamers, een volledig uitgeruste keuken, een leeshoek, vloerverwarming en een patio met uitzicht op de stad. Na een heerlijk ontbijtje, kan je je klaarmaken voor een mooie wandeling langs het kanaal van de oude stad. Meer info en boeken.

  1. B&B White Pearl (Müllerthal)

Ben je op zoek naar wat meer luxe, dan is B&B White Pearl zeker een aanrader. De B&B in Müllerthal beschikt over een zwemvijver en elke ochtend mag je aanschuiven voor een ontbijt dat vers klaar gemaakt wordt door Otto. De gastvrouw Judith is zeer spontaan en meelevend. Meer info en boeken.

  1. Ecolodge Péitche Lauer (Useldange)

In Useldange kan je overnachten in een paddenstoelvormige accommodaties. De huisjes in paddenstoelvorm zijn gelegen aan de oever van de rivier in Péitche Lauer en zijn geschikt voor twee personen. Ieder huisje is voorzien van een eigen badkamer en slapen doe je als het ware in de hoed van de paddenstoel. Veder beschikt Ecolodge Péitche Lauer ook nog over standaard comfortabele kamers in het hoofdgebouw, een gemeenschappelijke lounge, een terras, een restaurant en een gezellige bar. Meer info en boeken.

  1. Château de Clemency (Clemency)

Ook een overnachting in het Château de Clemency in het landelijke dorpje Clemency vlakbij de Belgische grens, is een aanrader. Het renaissance kasteel dateert uit 1634 en raakte door de jaren heen volledig in verval. In 2009 werd het gebouw volledig gerestaureerd en kan je er sindsdien koninklijk genieten. De kamers en suites zijn met zorg ingericht in verschillende thema's. Zo gaat de eigentijdse inrichting mooi samen met de antieke meubels. Meer info en boeken.

  1. Hotel La Pipistrelle (Luxemburg-stad)

Hotel La Pipistrelle is gevestigd in een historisch gebouw in de oude binnenstad van Luxemburg. Achter een façade uit de 18e eeuw, biedt La Pipistrelle een onvergetelijke verblijf in het district Grund. Het luxehotel beschikt over ruime, elegant ingerichte kamers voorzien van antiek en modern designmeubilair. 's Ochtends kan je genieten van een rustiek en vers ontbijt in een rock case lounge. In de nabije omgeving liggen heel wat bezienswaardigheden zoals het Justitiepaleis, Het Park de la Pétrusse, de Notre-Dame Kathedraal en het stadhuis. Meer info en boeken.

  1. Leaf Du Nord (Dirbach)

Of verblijf op de gezellige camping Leaf du Nord. De betekenis achter de naam van deze camping is niet ver te zoeken, je overnacht er namelijk in een van de leafs. De knusse leafs zijn geschikt voor 2 personen en zijn voorzien van een gezellig terrasje, comfortabele bedden en een zithoekje. De accommodatie is gelegen in Dirbach in de regio Mersch en beschikt verder over gratis privéparkeergelegenheid. In de omgeving kan je tafeltennissen of een mooie wandeling maken. Meer info en boeken.

  1. Trail-Inn Natur & Sporthotel (Berdorf)

Het Trail-Inn Natur & Sporthotel is een 3-sterrenhotel in Berdorf. Dit is een ideale locatie voor wie op zoek is naar nette basic kamers met eigen badkamer en overdag graag de natuur in trekt. 's Morgens kan je energie opdoen aan een continentaal ontbijt. Wie wil kan er een fiets huren om het Müllerthal met de fiets te ontdekken. Meer info en boeken.

  1. Chalets Petry Spa & Relax (Bettel)

Chalets Petry Spa & Relax bevindt zich in Bettel vlakbij de Luxemburgs-Duitse grens en is een ideale verblijfplaats voor wie op zoek is naar comfort en ontspanning. Dit vakantiepark biedt ruime, moderne chalets (geschikt voor max. 8 personen), elk met een eigen touch, verwijzend naar de zes rivieren die ons land doorkruisen. Zo kan je overnachten in chalet Petrusse, Our-chalet of de Moezelchalet. De chalets zijn huisdiervriendelijk en beschikken over een flatscreen-tv met satellietzenders, een keuken en een eigen badkamer met een bad of douche.

Verder kan je lekker ontspannen in het spacentrum met sauna en hottub. Wil je graag de omgeving verkennen? Huur dan een van de fietsen bij de receptie en ga zelf op ontdekking. Zin in een leuke daguitstap? Echternach ligt op 30 minuten rijden of steek de grens over en bezoek het Duitse Trier (op 35 km). Meer info en boeken.

  1. Wil jij ook niets missen tijdens jouw verblijf in Luxemburg?

Herkenbaar: je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Luxemburg? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop de reisgids Luxemburg met alle belangrijke bezienswaardigheden in de regio (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Luxemburg.

Groothertogdom Luxemburg

Gratis reisgids GH Luxemburg downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?