10 x mooiste vakantieparken in Friesland: Welk park kiezen? Alle info + foto's

10 x mooiste vakantieparken in Friesland: Welk park kiezen? Alle info + foto's

17 januari 2023 in Friesland0 reacties

Weekendje weg met vakantie of vrienden in een leuk vakantiehuis? Ontdek hier de 10 mooiste vakantieparken in Friesland

Voor de leukste uitjes en vakanties je helemaal niet ver en lang te zoeken naar de perfecte plek. Ook het waterrijke Friesland is een prima bestemming voor een weekendje uit te blazen. Er zijn heel wat leuke vakantieparken die je een onvergetelijke vakantie bieden. Heerlijk genieten van de rust, even uitwaaien of op avontuur gaan? Het kan er allemaal!

Wij maakten alvast een overzichtje met de 10 leukste en mooiste vakantieparken in Friesland.

Overzicht mooiste vakantieparken Friesland

  1. Recreatiepark Tusken de Marren

Tusken de Marren betekent letterlijk Fries voor: ‘tussen de meren’. En dat zegt meer dan genoeg! Dit gezellige vakantiepark ligt bij Akkrum, in het hart van de Friese Meren. Bijna alle vakantiewoningen van Recreatiepark Tusken de Marren liggen direct aan het water en hebben een eigen aanlegsteiger. Er zijn verschillende typen en groottes vakantiewoningen waaruit je kan kiezen: van huisjes met eigen sauna tot wellness villa’s met sauna, sunshower én hot tub. Welke accommodatie je ook kiest, alle huisjes hebben de nodige privacy, een luxe interieur en een ruim terras!

Vervelen zal je hier zeker niet. Het vakantiepark Recreatiepark Tusken de Marren is een waar paradijs voor alle natuur- en waterliefhebbers en je kan er ook vissen! En in het hoogseizoen is er een animatieprogramma en een speeltuin, tafeltennistafel en een trampoline! Of ontdek simpelweg de prachtige meren in de omgeving per boot of kano en wandel door romantische steden zoals Bolsward, Sneek en Harlingen. Meer info en boeken.

  1. Waterpark Terkaple

Waterpark Terkaple is een rustig bungalowpark gelegen aan de Terkaplester poelen dat deel uitmaakt van het Sneekermeergebied. Het vakantiepark biedt moderne chalets en ruime watervilla's in een idyllisch decor. Iedere ruime waterwoningen beschikt over een eigen privé steiger en zijn geschikt voor 4 tot 6 personen. Na een leuke dag in de omgeving kan je tot rust komen in de mooie veranda met comfortabele loungeset en genieten van het prachtige uitzicht.

Vanuit je woning stap je zo een bootje in, om een mooie tocht in de omgeving te maken. Nog meer waterpret? In de buurt kan je verschillende watersporten beoefenen, zoals zeilen, surfen en kanoën. Het park beschikt verder over een grote speeltuin voor kinderen, een gezellig restaurant aan het water en bij warme temperaturen kan je een heerlijke duik nemen in het meer. Meer info en boeken.

  1. Landal Waterpark Oan 'e Poel

Landal Waterpark Oan 'e Poel is een kleinschalig, maar gezellig waterpark bij het sfeervolle dorpje Terheme. "Oan ’e Poel" betekent letterlijk in het Fries: aan het water en dat is ook precies waar dit park zich aan bevindt! Het vakantiepark heeft een schitterende ligging aan de Ternhernster Poelen en wordt omringd door een water- en natuurrijke omgeving. Iedere bungalow (geschikt van 2 tot 6 personen) is voorzien van een eigen aanlegsteiger. Hier kan je 's avonds genieten van een prachtige zonsondergang.

Na een heerlijke nachtrust kan je het bootje nemen de langs de karakteristieke huisjes aan de haven varen of je kan de omgeving ook verkennen aan de hand van de vele fiets- en wandelroutes. Zin in een leuke stad? Dan kan je een bezoekje brengen aan Leeuwarden of Sneek. Meer info en boeken.

  1. RCN De Potten

RCN De Potten is een kindvriendelijk vakantiepark, gelegen in een waterrijk gebied, aan het Sneekermeer en de Grote Potten. Je verblijft in een compleet ingerichte bungalows, chalets of villa's (geschikt van 4 tot 10 personen) voorzien van alle luxe en comfort dat je kan wensen (volledige kitchenette, woonkamer, slaapkamers, badkamer met douches, ...). Naast de verschillende watersporten zoals kanoën, zeilen, waterfietsen en zeilen, is het gebied ook geschikt voor mooie wandel- en fietstochten.

Ook kinderen zullen zich hier geen moment vervelen dankzij alle benodigde faciliteiten voor een fijne familievakantie. Er zijn verschillende speeltoestellen, trampolines en een aantal sportvelden waar ze zich prima kunnen vermaken. Op het einde van je dag kan je nagenieten met een lekker hapje en drankje in de brasserie van het park. Meer info en boeken.

  1. Landal Esonstad

Landal Esonstad ligt naast het Nationaal Park Lauwersmeer in het Friese Anjum. Dit kindvriendelijke vakantiepark bestaat uit zo'n 140 ruime woningen en appartementen in Oudfriese stijl en moderne terpwoningen. Altijd al eens willen overnachten in een moderne terpwoning of een woning in Oudfriese stijl? Dan is dit jouw kans! Hier word je omringd door een waterrijk landschap met de Waddenzee en de vele Frise meren.

Op het vakantiepark kan je je onderdompelen in vele wateractiviteiten zoals roeien, zeilen en windsurfen. Bij het vakantiepark kan je vissen of een balletje slaan op de Pitch & Putt golfbaan. Liever wat ontspannen? Dat is ook mogelijk met de Finse sauna en Turks stoombad. Voor de kinderen is er onder andere een indoorspeelplaats, een overdekt zwembad en een kids club aanwezig. Zin in een leuke daguitstap? Ga dan eens een dagje naar het gezellige Dokkum of Schiermonnikoog. Meer info en boeken.

  1. Beach Resort Makkum

Beach Resort Makkum is een uniek bungalowpark aan het IJsselmeer in Friesland en in de buurt van het Makkum-strand. Het vakantiepark biedt comfortabele bungalows en luxe villa's met eigen terras, direct aan het water en/of aan het strand. Op zoek naar een verblijf voor een leuk familieweekend? Ook dan zit je hier goed. De vakantiehuizen zijn geschikt voor maar liefst 12 personen. Geniet van een dagje gezellig samen aan het strand of verken het prachtige natuurgebied, waar het park aan grenst, te voet of met de fiets. Meer info en boeken.

  1. Waterpark Zwartkruis

Of geniet van de prachtige Friese meren tijdens je verblijf op het Waterpark Zwartkruis. Je overnacht in een prachtige watervilla, geschikt voor 6 tot 14 personen en voorzien van alle gemakken. Na een heerlijke nachtrust in je eigen vakantiehuisje, kan je met je bootje (dat je eventueel kan huren) het prachtige waterlandschap verkennen. Liever iets avontuurlijker ondernemen? Ontdek de omgeving dan met een kano of surf op de Friese wind.

Kinderen kunnen hun energie kwijt op de speeltuin of tijdens een mooie fiets- of wandeltocht in de omgeving. Na een leuke dag kan je lekker eten in een van de leuke restaurants in de dorpjes rondom het park. Meer info en boeken.

  1. Molecaten Park 't Hout

Midden in de groene bossen en vlakbij het knusse dorpje Bakkeveen, het Molecaten Park ’t Hout. Dit familiepark biedt zowel prachtige kampeerplaatsen als compleet ingerichte tenten en luxe chalets.

Voor fiets- en wandelliefhebbers heeft de ‘oer’ Friese omgeving heel veel te bieden. Neem een duik in het buitenzwembad met glijbanen of daag elkaar uit voor een potje tafeltennis. De kinderen kunnen zich uitstekend vermaken in de binnenspeeltuin en de overdekte buitenspeeltuin. Daarnaast is er ook een airtrampoline aanwezig en kan je een bezoekje brengen aan de kinderboerderij. Meer info en boeken.

  1. Vakantiepark It Wiid

Vakantiepark It Wiid is een ruim vakantiepark tussen de Friese meren en bij natuurgebied De Alde Feanen. Het park biedt comfortabele bungalows (geschikt voor 4-8 personen en) met een ruime tuin en een fantastische ligging aan het water. Iedere ochtend is het heerlijk wakker worden met een koffietje en uitzicht over de glinsterende Friese meren. Dobber met je bootje op het water, ga een dagje surfen of verken de omliggende steden als Leeuwarden en Heerenveen. Op stap met kinderen? Dan raden we een dag aan in de dierentuin AquaZoo Friesland! Meer info en boeken.

  1. Landal Waterpark Sneekermeer

Landal Waterpark Sneekermeer bestaat uit ruime, vrijstaande vakantiewoningen aan het water en is geschikt voor 2 tot 6 personen. Het vakantiepark is kleinschalig maar er valt meer dan genoeg te beleven. Breng een dagje door aan het recreatiestrand, ga gezellig samen vissen of huur een bootje en verken het Sneekermeer. Ook in de natuurlijke omgeving, is het puur genieten. Maak je picknickzak klaar en wandel of fiets door schitterende natuur met hier en daar een rustplekje met prachtig uitzicht.

Na een leuke dag in het mooie Friesland, kan je ’s avonds genieten van culinaire hoogstandjes op het park of van een gezellige borrel in de sfeervolle steden als Sneek. Meer info en boeken.

  1. Download onze gratis autoroute Friesland

Herkenbaar: Wil je er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je bezoek aan het waterrijke Friesland? Ontdek Friesland en het IJsselmeer met onze gratis autoroute Friesland. Deze route hebben we voor jou uitgestippeld zodat je zeker niets mist van de regio. De route brengt je langs alle belangrijke bezienswaardigheden in Friesland.

Friesland langs het IJsselmeer

Gratis reisgids Friesland downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?