Premium

Elfstedentocht fietsroute: in 5 dagen langs de 11 steden met de fiets

Volledige reisgids kopen voor € 7,5

Deze route is onderdeel van de betalende reisgdis

Elfstedentocht fietsroute: in 5 dagen langs de 11 steden met de fiets

  • Startpunt: Leeuwarden
  • Eindpunt: Makkum
  • Type: Fietsroute
  • Afstand: 300 km
  • Duur: 5 dagen
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Via fietsknooppunten

Volg route op kaart met GPS-tracker

5 fietsroutes langs de Elfsteden via fietsknooppunten, vanuit 2 hotels

Deze tocht, die oorspronkelijk bedoeld was als een schaatsrace langs elf historische steden, heeft een iconische status verworven in de Nederlandse folklore. Echter, in de warmere maanden van het jaar, wanneer de kanalen en meren ontdooid zijn en de bloemen in bloei staan, ontstaat een nieuwe uitdaging: de Elfstedentocht per fiets. Dus, stap op je fiets, omarm de Friese gastvrijheid en bereid je voor op een onvergetelijke reis door het hart van Nederland.

  • Je avontuur begint in het pittoreske Leeuwarden, waar je hartelijk wordt ontvangen in ons comfortabele hotel WestCord WTC Hotel Leeuwarden ****, in het historische stadscentrum. Na het inchecken, kun je de kronkelende grachten, sfeervolle pleinen en de eeuwenoude gebouwen van Leeuwarden ontdekken.
  • Na 3 dagen vol avontuur en ontdekkingen, is het tijd om naar je tweede hotel te vertrekken. Strandhotel Vigilante ****. Makkum, gelegen aan de Friese kust, betovert bezoekers met zijn pittoreske haven, traditionele scheepswerven en uitgestrekte zandstranden langs het IJsselmeer. Hier word je opnieuw verwelkomd met warme gastvrijheid en comfortabele accommodatie. Fiets langs de schilderachtige paden en kleine dorpjes van Zuidwest-Friesland, met als hoogtepunt een bezoek aan het historische stadje Sloten.
Fietsgids Elfstedentocht

Gratis preview fietsgids downloaden

Nog meer in de volledige fietsgids Elfstedentocht

Ga zelf op verkenning in Friesland en de Elfsteden met 5 fietsroutes en 1 wandelingen die je langs bekende maar ook minder bekende plekken leiden. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Volledige reisgids kopen voor € 7,5

Route op de kaart


Geschreven door

Wouter Coppens

- 9 juni 2024 - Eric

Interessant en overzichtelijk brochure. Staat op ons programma voor eind juli 2024

- 14 mei 2024 - Claes

Leuk

Gratis preview fietsgids downloaden

Volledige reisgids kopen voor € 7,5

Deze route is onderdeel van de betalende reisgdis

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?