Origineel overnachten in Frankrijk? 10x van goedkoop tot luxe (update 2024)

Origineel overnachten in Frankrijk? 10x van goedkoop tot luxe (update 2024)

4 juni 2021 in Frankrijk1 reactie

Wil je wel eens wat anders dan altijd te overnachten in een van de vele standaardhotels? Dat kan! Tijdens je verblijf in Frankrijk kan je ook origineel overnachten in unieke accommodaties. Zo kan je kiezen voor een leuke boomhut met zicht op de adembenemende natuur, een klassieke bergchalet of een luxe glamping dat je verblijf in Frankrijk onvergetelijk zal maken.

In dit blogartikel lees je alvast wat meer over onze favoriete originele en unieke verblijven in Frankrijk.

Inhoud artikel

  1. La Batelière sur Loire

Geniet heerlijk in één van de boomhutten of bootaccommodaties in Touraine, gelegen op 20 minuten van Tours en op slechts 2 ½ uur van het mooie Paris. Ontdek de originele accommodaties van Pension La Batelière sur Loire aan de oevers van de Loire, genoteerd op de werelderfgoedlijst van UNESCO en gelegen aan de fietsroute langs de Loire, en dat in het hart van het natuurpark Loire-Anjou-Touraine. Meer info en boeken.

  1. B&B Les Douves

Deze sfeervolle B&B Le Douves wordt omgeven door een slotgracht en is gevestigd in een gerestaureerd kasteel in Onzain, op 10 minuutjes rijden van Chaumont-sur-Loire. Deze bijzondere accommodatie heeft een tuin en een terras waar je kan genieten van een goed boek. Je kan eventueel ook de roeiboot gebruiken om in de gracht te gaan vissen.

Bij een zonnige ochtend, kan het ontbijt geserveerd worden op het terras. Verder organiseert B&B Les Douves kooklessen en heeft het tevens een eigen kunstgalerie voor hedendaagse kunst. Meer info en boeken.

  1. Écolodge Le Bruit de l’Eau (Saint-Quentin-en-Tourmont)

Le Bruit de l'Eau is een milieuvriendelijke accommodatie aan de Baai van de Somme, aan de rand van het natuurpark Marquenterre dat bekend staat om de vogels. Elke accommodatie is ingericht in Japanse stijl en voorzien van een selectie boeken over Azië.

s' Morgens krijg je een uitgebreid biologisch ontbijt met groene thee en vers fruit. Op verzoek kan je ook genieten van Japanse gerechten, bereid door de gastheren met groenten en Japanse kruiden. Meer info en boeken.

  1. Orion Treehouses

Orion Treehouses is een B&B met vier gezellige boomhutten in een groene omgeving rondom een ecologisch zwembad. Dit is de ideale plek om eens volledig tot rust te komen. Weg van alle drukte en omgeven door de prachtige natuur. Heerlijk wakker worden is dat! 's Ochtends kan je bovendien genieten van een continentaal ontbijt of een ontbijtbuffet dat door de B&B uitbaters wordt verzorgd. Daarna kan je dan dat ene boek uitlezen op het zonneterras of genieten van een massage of saunamoment. Meer info en boeken.

  1. Les Prairies de la Mer

Wil je graag overnachten op een camping met alles erop en eraan? Deze luxe camping Les Prairies de la Mer heeft alles, maar dan ook alles wat je kan wensen! Het lijkt wel alsof je in een of ander ver tropisch land terecht gekomen bent, maar je bent wel degelijk in het mooie Frankrijk. Dit vakantiedorp aan zee ligt aan het strand van Port Grimaud op slechts 7km rijden van Saint-Tropez.

In een park van 20 hectare, versierd met weelderige vegetatie en een adembenemend uitzicht op zee over de baai van Saint-Tropez, biedt deze accommodatie comfort met een eenvoudige en warme inrichting. Er zijn verschillende bars en restaurants waar je terecht kan voor een heerlijk hapje en drankje terwijl je kinderen zich helemaal uitleven op een van de vele (water)activiteiten. Meer info en boeken.

  1. Château de Mercuès

Heb jij altijd al eens willen logeren in een kasteel in Frankrijk? Het 13e-eeuwse kasteel Château de Mercuès is de voormalige residentie van de bisschoppen van Cahors en zal je een onvergetelijk verblijf garanderen. Het chateau kijkt uit over de Lotvallei en de beroemde wijngaarden van Cahors. Een prachtige omgeving!

Je overnacht in een van de kamers die rijkelijk versierd met goud en antieke houten meubels en in de ochtend word je verwend met een heerlijk ontbijtje zodat je nadien een frisse duik kan nemen in het buitenzwembad, dat trouwens gevestigd is in het hart van het omliggende park, vol driehonderdjarige cederbomen. Meer info en boeken.

  1. Maison d'Hôtes Bleu Azur

Maison d'Hôtes Bleu Azur is ideaal gelegen in het dorp Tourrettes-sur-Loup tussen Saint Paul-de-Vence en Grasse, in de nabije buurt van Nice, Cannes en Monaco. Deze gezellige Bed & Breakfast biedt een warme maar ook intieme sfeer om je verblijf in de Provence Côte Azure onvergetelijk te maken.

Je overnacht in moderne kamers die voorzien zijn van alle comfort. Verder kan je hier genieten van authentieke streekgerechten (op verzoek), het buitenzwembad en de aangename bloementuin. En oh ja, laten we het panoramisch uitzicht op de Middellandse Zee niet vergeten.. Meer info en boeken.

  1. Chambres d'hôtes du Château

Ook deze gezellige B&B is een aanrader! Chambres d'hôtes du château ligt in het centrum van Boulogne-sur-Mer, en op een half uurtje wandelen (8 min met de auto) van het strand. Hier geniet je van een heerlijk verzorgd continentaal ontbijt en je kan gebruikmaken van het binnenzwembad. De ligging van deze B&B is ook ideaal om even te gaan wandelen. Meer info en boeken.


  1. Natuurhuisje in Grandrieux

Even helemaal weg van alle hectiek? Dit natuurhuisje in Grandrieux middenin de natuur, omringt door groene velden en bossen waar het geluid van de stilte hoorbaar is een absolute aanrader. Het huisje bestaat uit twee verbouwde, van alle gemakken voorziene "pipowagens".

Bij de privé zwemvijver heb je de mogelijkheid om gebruik te maken van de grote loungebanken, zitjes, hangmatten en lange eettafel. Bij mooi weer kan je hier tevens gebruikmaken van de BBQ en vuurschaal om een gezellige avond tegemoet te gaan. Meer info en boeken.

  1. Shangri-La Hotel Paris

Dit luxe vijfsterrenhotel is een absolute topper als je echt eens all over the top wilt gaan. Wie wil er nu niet wakker worden met zicht op de Eifeltoren? In dit hotel kan het! Het Shangri-La Hotel, Paris is gevestigd in de voormalige residence van Prins Roland Bonaparte en staat op de monumentenlijst van Frankrijk. Het paleishotel ligt tegenover de Seine en biedt vanuit verschillende ooghoeken uitzicht op de Eiffeltoren.

De meeste kamers en suites van het Shangri-La Hotel, Paris zijn ingericht in blauwe, witte en ecru tinten en op maat gemaakte meubels met een kristallen afwerking. s' Avonds geniet je van Franse en Aziatische gerechten van Michelin-ster Chefkok Cristophe Moret. Verder kan je zeldzame botanische dranken en cocktails nippen in de Bar Botaniste en tot rust komen in de wellnessruimte die gevestigd is in de voormalige stallen van Roland Bonaparte. Meer info en boeken.

  1. Wil jij ook niets missen tijdens je verblijf in Normandië?

Herkenbaar: je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Normandië? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Normandië met alle belangrijke bezienswaardigheden in de regio (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Normandië.

Reisgids Dwars door Frankrijk

Reisgids Dwars door Frankrijk downloaden


Geschreven door

Yenthe Elsen

- 9 mei 2021 - RONNY VERNIERS

Waardevolle tips, goede omschrijving. Geeft inspiratie om te doen !

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?