Waar verblijven in Helsinki? 11 x overnachten van goedkoop tot luxe (update 2024)

Volledige reisgids kopen voor € 10

Waar verblijven in Helsinki? 11 x overnachten van goedkoop tot luxe (update 2024)

7 februari 2024 in Finland0 reacties

De leukste verblijven, hotels en overnachtingen in Helsinki in een handig overzicht

Tijdens je bezoek aan het charmante Helsinki heb je natuurlijk ook een goed verblijf nodig. Wij hebben voor jou alvast een overzicht gemaakt van de mooiste hotels en enkele leuke alternatieven in Helsinki.

Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

Inhoud artikel

  1. Scandic Kallio

Het Scandic Kallio hotel is gelegen in de gelijknamige wijk: Kallio. Het hotel weerspiegelt de authentieke en ruige geest van deze Boheemse wijk. De kamers zijn ruim en modern ingericht. Dagelijks wordt er een heerlijk ontbijtbuffet voorzien met zowel lokale als internationale lekkernijen geserveerd. Wil je graag vroeg de omgeving verkennen? Dan kan je bij de receptie ook altijd een ontbijt voor onderweg vragen! Scandic Kallio ligt op wandelafstand van de iconische Kallio-kerk en het Linnanmäki pretpark. Meer info en boeken.

  1. Hotel Katajanokka (oude gevangenis)

Hotel Katajanokka ligt op wandelafstand van het historische centrum van Helsinki. Het hotel is gevestigd in een voormalige gevangenis die in 2007 werd omgebouwd tot hotel. Het historische karakter van het gebouw, met originele gevangeniscellen en traliewerk, geeft het een unieke sfeer. Het hotel biedt verschillende kamertypes, moderne voorzieningen, een restaurant en faciliteiten zoals een sauna. Wil jij ook eens een nachtje in de (voormalige) cel doorbrengen? Meer info en boeken

  1. VALO Hotel Helsinki

VALO Hotel Helsinki biedt moderne accommodatie in het centrum van Helsinki. De ruime kamers zijn voorzien van comfortabele bedden en regelbare verlichting. In de ochtend geniet je van een heerlijk continentaal ontbijt of ontbijtbuffet. Nadien kan je nog even stoom afblazen in het fitnesscentrum of de wellness, met hot tub en een sauna. Meer info en boeken.

  1. The Folks Hotel Konepaja

De kamers van het Folks Hotel Konepaja zijn ruim en modern ingericht. Vooraleer je je terugtrekt in je kamer, kan je nog even genieten van het geweldige uitzicht op de stad. Verder dragen de sauna en de fitnessruimte bij aan het welzijn tijdens je verblijf en in de zomer kan je genieten op het zonnigste dakterras van de stad. Meer info en boeken.

  1. Hotel Helka

Het stijlvolle Helka Hotel is gevestigd in het centrum van Helsinki, in een gerenoveerd gebouw uit de jaren 20. De lichte, ruime kamers van het hotel zijn voorzien van luxe bedden van Hilding Anders, airconditioning, een flatscreen-tv met Chromecast-streaming en Finse designmeubels. In de ochtend geniet je van een Scandinavische ontbijtbuffet dat bestaat uit biologische en lokale producten. Meer info en boeken.

  1. The Yard Hostel (budget)

Op zoek naar een budgetvriendelijke accommodatie? Verblijf dan in het Yard Hostel. Het hostel is centraal gelegen in Helsinki, op slechts 5 minuten lopen van het centraal station van Helsinki. Je kan zowel verblijven in een van de slaapzalen als privékamers. De badkamerfaciliteiten van The Yard Hostel worden gedeeld en er is een gemeenschappelijke lounge waar je even een praatje kan slaan. Meer info en boeken.

  1. Aparthotel Noli Katajanokka

Of verblijf in een van de studio's van Noli Katajanokka. De studio's zijn gevestigd in een historisch gebouw dat ooit het voormalige hoofdkantoor was van supermarktgigant Kesko. De studio's liggen nabij het centrum van Helsinki en worden omgeven door de zee en gezellige parken. Naast de stijlvolle kamers beschikt het complex ook nog over een moderne fitnessruimte, een sauna, een hot tub en een biljarttafel. Meer info en boeken.

  1. Hotel Klaus K

Hotel Klaus K is een designhotel gelegen op wandelafstand van het winkelgebied Esplanadi. Iedere kamer heeft zijn eigen unieke charme en is voorzien zijn van alle luxe en comfort. 's Ochtends begin je de dag met een royaal ontbijtbuffet en voor een heerlijk diner kan je terecht in het Italiaanse restaurant Toscanini. Meer info en boeken.

  1. GLO Hotel Art

GLO Hotel Art is een hotel dat een kleurrijke geschiedenis combineert met elegante moderniteit. Het GLO Hotel Art is gevestigd in een kasteel uit de 20ste eeuw en is een van Helsinki's meest geliefde art nouveau-gebouwen. Het hotel biedt een verblijf aan in een van de stijlvolle, moderne kamers en een heerlijk ontbijt dat bestaat uit verse en Scandinavische producten. Meer info en boeken.

  1. Scandic Paasi

Scandic Paasi is een stijlvol designhotel op 1,5 km afstand van het centraal station van Helsinki. Het hotel biedt een gezellige lobbybar en 3 restaurants, waar je zowel gastronomisch als informeel kan eten.

De moderne meubels in het Scandic Paasi zijn geïnspireerd op de geschiedenis van het gebied, van Fins boksen tot een 19e-eeuws circus. Alle kamers kregen een moderne inrichting en hebben een flatscreen-tv en airconditioning. Sommige zijn zelfs voorzien van een eigen balkon. Als gast van hotel kan je bovendien gratis gebruikmaken van fietsen en Nordic Walking stokken. Er zijn ook een fitnessruimte en een loungeruimte waar je kan genieten van een drankje. Meer info en boeken.

  1. Hotel U14

Hotel U14 is een boetiekhotel op slechts een steenworp afstand van het prachtige Esplanade Park en het marktplein. Het eigentijdse hotel biedt gezellige ambiance, gecombineerd met luxe hotelvoorzieningen. Je verblijft in een van de moderne kamers en 's avonds kan je lekker dineren in het hoogwaardig en sfeervol restaurant. Daarnaast beschikt het hotel ook nog over een karakteristieke cocktailbar, sauna en fitnessruimte. Meer info en boeken.

  1. Wil jij ook niets missen tijdens je bezoek aan Helsinki?

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je bezoek aan Helsinki? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Download onze gratis reisgids Helsinki langs alle top bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten).

Helsinki

Gratis reisgids Helsinki downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?