Waar overnachten in Dresden? 10 x hotels en B&B's van goedkoop tot luxe

Waar overnachten in Dresden? 10 x hotels en B&B's van goedkoop tot luxe

5 januari 2023 in Duitsland0 reacties

Tijdens je bezoek aan Dresden heb je natuurlijk ook een goed verblijf nodig. Wij hebben voor jou alvast een overzicht gemaakt van de mooiste hotels en enkele leuke alternatieven in Dresden.

Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

Inhoud artikel

  1. Aparthotel Villa Freisleben

Aparthotel Villa Freisleben is gevestigd in een neoklassiek jugendstilpand uit 1916 naast een bospark in de wijk Blasewitz in Dresden. De accommodatie biedt kamers met een elegante inrichting. Daarnaast kan je hier ook genieten op het prachtige terras in de tuin.

's Ochtends wacht je een heerlijk ontbijtje in de stijlvolle ontbijtzaal van het Freisleben met een prachtige kroonluchter, grote erkers en een glanzende houten vloer. Gasten kunnen tevens buiten op het terras genieten van het uitgebreide ontbijtbuffet. Wil je graag de stad en de omgeving verkennen? Op een steenworp vind je de tramhalte Lene-Glatzer-Straße. In slechts 10 minuten bereik je het centraal station van Dresden en het historische centrum. Meer info en boeken.

  1. Hotel Indigo

Hotel Indigo is prachtig gelegen aan de Wettiner Platz. Op een boogscheut van het culturele hart van Dresden enerzijds en de vele barokke bezienswaardigheden anderzijds. Je wordt er ontvangen in heuse Boutique-stijl, doch in een hedendaags interieur. Het hotel is vlot bereikbaar met het openbaar vervoer. Een aanrader voor een overnachting in stijl. Meer info en boeken.

  1. Strohhutmanufaktur

Appartement Strohhutmanufaktur biedt elegante accommodatie in het centrum van de stad. Ieder appartement is voorzien van moderne meubels, een gezellige zithoek en een volledig uitgeruste keuken met vaatwasser. Bij mooi weer kan je heerlijk tot rust gekomen in de aangename tuin en samen genieten van een gezellige barbecue. Iedere ochtend kan je ook genieten van een continentaal ontbijt. Meer info en boeken.

  1. Ferienwohnung Sillack

Een ander gezellig appartement in het centrum van Dresden is Ferienwohnung Sillack. Het appartement is modern ingericht en voorzien van 1 slaapkamer, een badkamer, een flatscreen-tv met kabelzenders, een gezellige eethoek, een volledig uitgeruste keuken en een balkon met uitzicht op de tuin. Alles wat je maar kan wensen. Meer info en boeken.

  1. Penck Hotel Dresden

Het Penck Hotel Dresden is een designhotel op wandelafstand van de oude binnenstad van Dresden. Je overnacht in een van de moderne kamers voorzien van alle luxe en comfort. Je kan er genieten van verse streekgerechten, huisgemaakte cake en Saksische specialiteiten in het à-la-carterestaurant. Verder is het hotel een goede uitvalsbasis om 's ochtends nog even te joggen langs de nabijgelegen Elbe-weiden. Meer info en boeken.

  1. Hotel Villa am Waldschlösschen

Hotel Villa am Waldschlösschen is een charmant 3* pension en met een opvallend architectonisch ontwerp. Het pension biedt moderne accommodatie en een goed onderhouden tuin. Na een heerlijke nachtrust kan je een mooie wandeling maken langs de pittoreske rivier van de Elbe in de nabije omgeving. Het centrum van Dresden bereik je al na 15 minuten wandelen of fietsen. Meer info en boeken.

  1. Motel One Dresden – Palaisplatz

Motel One Dresden – Palaisplatz is een design budgethotel in een van de gezelligste wijken van Dresden. Het hotel wordt omringd door winkels, restaurants en bezienswaardigheden liggen op korte wandelafstand! Je overnacht in een van de stijlvolle, rookvrije kamers voorzien van een luxe regendouche. Iedere ochtend kan je genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet met tal van biologische opties. Meer info en boeken.

  1. Moxy Dresden Neustadt

Moxy Dresden Neustadt is een stijlvol 3* hotel in het centrum van de stad. De kamers kregen een moderne inrichting en zijn voorzien van alle luxe en comfort. Na een heerlijke nachtrust kan je nog genieten van een continentaal ontbijt. Verder biedt het hotel ook privéparkeergelegenheid, een fitnesscentrum, een gezellige bar en een gedeelde lounge. Meer info en boeken.

  1. Bilderberg Bellevue Hotel Dresden

Bilderberg Bellevue Hotel Dresden ligt te midden van prachtige tuinen aan de oever van de rivier de Elbe, in de barokke wijk van Dresden. Het hotel biedt moderne kamers en exclusieve suites, die zijn uitgerust met een flatscreen-tv, airconditioning en een badkamer. Na een vermoeiende dag kan nog een duik nemen in het zwembad van 120 m² of wat energie kwijt in de fitnessruimte.

Iedere ochtend wordt er een uitgebreid ontbijt geserveerd in het Palais Restaurant, dat ook over een terras beschikt. Vanuit de tuin heb je zicht op het silhouet van de oude stad van Dresden. Meer info en boeken.

  1. Hotel Suitess

Mag het eens wat chiquer zijn? Dan is een verblijf in het Hotel Suitess een absolute aanrader. Dit 5* hotel heeft een origineel barokgevel en ligt naast de beroemde kerk Frauenkirche in Dresden. Je overnacht in een van de charme kamers ingericht in een 19e eeuwse stijl en een badkamer met Italiaans marmer.

In het restaurant van het Suitess geniet je 's ochtends van een exclusief ontbijt voorzien van allerlei verse lekkernijen. Op mooie zomerdagen kan je ervoor kiezen om te dineren in de serre met uitzicht op de Frauenkirche. Verder biedt het hotel stijlvolle spafaciliteiten waar je jezelf eens lekker kan verwennen. Vanuit de sauna heb je zicht op de koepel van de Frauenkirche. Meer info en boeken.

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?