10 x beste campings langs de Duits Alpenstrasse: waar kamperen? + tips

Koop de volledige reisgids voor € 10

10 x beste campings langs de Duits Alpenstrasse: waar kamperen? + tips

18 april 2024 in Duitsland2 reacties

Overzicht met de leukste campings langs de Duitse Alpenstraße + tips

Geen zin in een verblijf in een of ander luxehotel? Liever overnachten middenin de natuur op een camping? Gelijk heb je. Voor je vakantie langs de Duits Alpenstrasse zijn er tal van leuke campings te vinden. De ene camping is een waar luxe-oord met zwembad, de andere brengt je dan weer dichter bij de natuur. Alleszins zal het een vakantie zijn dat je nooit zal vergeten!

Wij hebben alvast een overzichtje gemaakt van de beste campings langs de Duits Alpenstrasse.

Inhoud artikel

  1. Via Claudia Camping

Via Claudia Camping is een charmante familiecamping gelegen aan de Lechsee in Lechbruck am See, aan het begin van de Romantische Strasse en vlakbij Füssen. Zowel sportievelingen als cultuurliefhebbers zullen het hier naar hun zin hebben. De camping biedt namelijk heel wat sportieve activiteiten aan en in de omgeving zijn heel wat historische bezienswaardigheden te bezichtigen. Meer info en boeken.

Wat heeft Via Claudia Camping te bieden?

  • De groene camping biedt staanplaatsen op terrassen, een tentenveld en aan het water. Voor campers is er bovendien een afzonderlijk terrein voorzien.
  • Kinderen zullen hier de tijd van hun leven beleven! Er is namelijk een openluchtschaakspel, een tienerzone, een speellokaal voor jongere kinderen en een uitgebreid animatieprogramma op de camping voorzien. Zo is er dus heel wat te doen voor zowel jonge kinderen als tieners.
  • Vanuit de camping worden begeleide fiets- en wandeltochten georganiseerd. Ideaal dus om ook andere gasten te leren kennen op een sportieve manier. Daarnaast kan je in het water aan de camping zwemmen of deelnemen aan rondvaarten over het meer.
  • De camping is gelegen vlakbij verschillende pittoreske plaatsjes waaronder Swanchau, verschillende kastelen, burchten en gezellige stadjes. Ook kan je van hieruit makkelijk het kasteel van Füssen en de waterval van Lech bezoeken.
  • Boek je verblijf bij Via Claudia Camping.
  1. Campingpark Gitzenweiler Hof

In Lindau, vlakbij de Bodensee tref je Campingpark Gitzenweiler Hof aan. Het is een omvangrijke camping die heel wat te bieden heeft voor jong en oud. Ook in het gebied rond het Bodenmeer kan je deelnemen aan verschillende avontuurlijke activiteiten. De camping vormt dus de locatie bij uitstek voor een gevarieerde vakantie met het hele gezin. Vanuit deze camping kan je bovendien makkelijk de Duitse Alpen gaan verkennen. Meer info en boeken.

Wat heeft Campingpark Gitzenweiler Hof te bieden?

  • De terrasvormige camping biedt verharde staanplaatsen aan voor reizigers met campers en caravans. Tentkampeerders kunnen terecht op het autovrije tentenveld en wie dat wenst kan er ook een vaste staanplaats huren.
  • De Bodensee bestaat uit 3 delen en vormt zo één van de grootste meren in Europa. Dit prachtige meer ligt vlakbij de camping en biedt heel wat zwem- en visgelegenheid.
  • Op de camping kan je tuinieren in de bio-tuin, ponyrijlessen volgen, deelnemen aan yogasessies, tafeltennissen, biljarten en hockeyen. Actieve reizigers kunnen er bovendien ook fietsen huren of deelnemen aan begeleide fiets- en wandeltochten.
  • Wie het liever wat rustiger aandoet kan er ook genieten van ontspannende massages of een boek uitlenen in de bibliotheek.
  • Boek je verblijf op Campingpark Gitzenweiler Hof.
  1. Camping Zellersee

Op Camping Zellersee in Mettenham zal je onmiddellijk een vakantiegevoel krijgen. De camping is gevestigd in een groot natuurgebied, aan een helder zwemmeertje middenin de bergen. Je zal er dus echt kunnen proeven van het leven in de natuur. Aan de camping grenzen verschillende fiets- en wandelroutes, ideaal dus voor reizigers die op ontdekkingstocht willen gaan. Meer info en boeken.

Wat heeft Camping Zellersee te bieden?

  • De charmante camping beschikt over ruime staanplaatsen tussen hoge loof- en naaldbomen. Vanop deze staanplaatsen heb je een schitterend uitzicht op de bergen. Op de camping kan je overnachten in een eigen tent, camper of caravan. Wie wat meer comfort wilt kan er ook voor kiezen om een huisje te huren.
  • De camping is gelegen aan een helder verfrissend meertje waarin je kan zwemmen en ravotten. Middenin het meertje ligt een duikvlot.
  • Ook kinderen zullen het hier naar hun zin hebben. Zij kunnen niet enkel spelen in het water maar ook op de buitenspeeltuin.
  • Vlakbij de camping loopt de Achtental-fietsroute, een wondermooie route door de Duitse natuur. Een echte aanrader dus!
  • Kampeergasten kunnen elke dag vers brood bestellen bij het vriendelijke campingpersoneel en vlakbij de camping ligt ook een supermarkt en een snackbar.
  • Boek je verblijf op Camping Zellersee.
  1. Alpen-Caravanpark Tennsee

Houd je van een actieve vakantie? Tijdens een verblijf bij Alpen-Caravanpark Tennsee zal je je zeker niet snel vervelen! De camping is gevestigd aan een gezellig meertje, een kabbelend beekje en een groen gebergte. Dankzij deze unieke ligging zal je er de hele dag door genieten van een betoverend uitzicht op de Beierse Alpen. In deze prachtige omgeving kan je deelnemen aan verschillende activiteiten en op de camping zelf wordt door het vriendelijke personeel animatie aangeboden aan jong en oud. Meer info en boeken.

Wat heeft Alpen-Caravanpark Tennsee te bieden?

  • Je kampeert er op ruime staanplaatsen die van elkaar gescheiden worden door verschillende soorten beplanting. Hierdoor profiteer je van voldoende schaduw en krijg je ook voldoende privacy. Wie op zoek is naar een luxueuzere overnachting kan perfect uitgeruste appartementen voor 2 personen huren.
  • Wie niet elke dag zelf wilt koken kan heerlijke Beierse en internationale specialiteiten bestellen in het restaurant. Daarnaast kan je ook lokale bieren proeven in de biertuin of inkopen doen in het campingwinkeltje. Elke ochtend kan je op de camping vers brood verkrijgen.
  • Het campingpersoneel organiseert een uitgebreid aanbod aan animatie. Kinderen kunnen er onder andere deelnemen aan mountainbiketochten en lampionnentochten met zelfgemaakte lampionnen. Verder beschikt de camping ook over een speelkamer en een recreatieruimte voor kinderen en jongeren.
  • De iets ouderen kunnen zich bovendien inschrijven voor een biljartwedstrijd of zich uitleven in de disco.
  • Vanop deze camping kan je met de auto een bezoekje brengen aan het indrukwekkende barokslot Linderhof bij Oberammergau, de Partnachklammkloof en de bruisende stad München.
  • Boek je verblijf op Alpen-Caravanpark Tennsee.
  1. Campingplatz Iriswiese

Altijd al eens willen kamperen op een unieke locatie? Tijdens een verblijf bij Campingplatz Iriswiese overnacht je aan de oevers van de Bodensee, één van de grootste meren van Europa! De kampeerplaatsen zijn dus gevestigd middenin de natuur en ook verschillende gezellige steden en dorpjes liggen vlakbij. Dankzij deze uitstekende ligging vormt de camping dan ook een ideale verblijfplaats voor zowel cultuurliefhebbers als sport- en natuurliefhebbers. Meer info en boeken.

Wat heeft Campingplatz Iriswiese te bieden?

  • De grote camping biedt zowel vaste als toeristische staanplaatsen aan aan reizigers met tenten, caravans en campers.
  • Honden zijn toegelaten op deze camping.
  • Kinderen kunnen zich uitleven op de avontuurlijke buitenspeeltuin.
  • De Bodensee grenst aan de camping. In het meer kan je zwemmen en verschillende watersporten beoefenen. Perfect voor echte waterratten dus! Wie even tot rust wilt komen kan bovendien een boek lezen op het gezellige kiezelstrand.
  • Vanuit deze camping valt een trip naar de historische stad Lindau, het eilandje Mainau en de Oostenrijkse stad Bregenz zeker aan te raden.
  • Boek je verblijf Campingplatz Iriswiese.
  1. Campingplatz Eulenburg

Wil je elke ochtend ontwaken met het geluid van kabbelend water op de achtergrond? Dan ben je bij Campingplatz Eulenburg in Osterode am Harz aan het juiste adres! Deze camping is namelijk gevestigd tussen twee smalle beekkes. Het unieke aan deze camping is bovendien dat je niet enkel kan kamperen in een eigen tent of camper maar ook bijzondere overnachtingen kan boeken in het naastgelegen Camping-Hotel. Zo kan je er bijvoorbeeld slapen in het hooi. Meer info en boeken.

Wat heeft Campingplatz Euleburg te bieden?

  • De camping is gelegen in een prachtige vallei middenin de natuur waardoor je er een echt vakantiegevoel krijgt.
  • Op de camping vind je verschillende kampeervelden die van elkaar gescheiden worden door hoge bomen en struiken. Voor campers is er een afzonderlijk verhard vel voorzien. In het naastgelegen Camping-Hotel kan je daarnaast ook originele overnachtingen boeken. Zo kan je er onder andere slapen in het hooi.
  • De camping is uitgerust met een gezellig verfrissend zwembad en wie wilt zwemmen in natuurlijk water kan een trip plannen naar het nabijgelegen meer.
  • Kinderen kunnen hier spelen op de buitenspeeltuin en ravotten in de beekjes.
  • Vlakbij de camping ligt een restaurant, waar je kan proeven van heerlijke maaltijden. Wie liever zelf kookt kan zijn inkopen doen in de nabijgelegen supermarkt. Bovendien kan je dagelijks vers brood verkrijgen op de camping.
  • Vanuit de camping kan je prachtige tochten maken langs de Huttaler Widerwaage, een idyllisch waterkundig bouwwerk en het Burgruine Scharzfels kasteel.
  • Boek je verblijf op Campingplatz Euleburg.
  1. Camping Park Gohren am See

Camping Park Gohren am See is een reusachtige camping waar je een onvergetelijke vakantie zal beleven met de hele familie. Dankzij het uitgebreide activiteitenprogramma en verschillende speelvoorzieningen zullen kinderen zich hier geen minuut vervelen. Bovendien heeft de camping ook een uitstekende ligging, aan de Bodensee, vlakbij verschillende mooie stadjes, dorpjes en bezienswaardigheden. Meer info en boeken.

Wat heeft Camping Park Gohren am See te bieden?

  • De camping beschikt over gezellige staanplaatsen aan het water. Hier kan je overnachten met een eigen camper of caravan. Reizigers met een tent verblijven op een afzonderlijk tentenveld. Wie dat wens kan hier ook een perfect uitgeruste huuraccommodatie boeken.
  • Op de camping vind je verschillende moderne faciliteiten. Zo is er onder andere een laadpunt voor elektrische fietsen, een hondendouche en een tent-kerk.
  • Dankzij de ligging aan de Bodensee kan je de hele dag door zonnen op het kiezelstrand of een verfrissende duik nemen. Verder beschikt de camping ook over een kinderboerderij waar je verschillende soorten dieren kan aaien en diverse speelvoorzieningen voor kinderen.
  • Het enthousiaste animatieteam biedt in het hoogseizoen een uitgebreid activiteitenprogramma aan aan kinderen van alle leeftijden.
  • Vlakbij de camping ligt een restaurant, een snackbar en een supermarkt.
  • Boek je verblijf op Camping Park Gohren am See.
  1. Terrassencamping Am Richterbichl

Tijdens een verblijf bij Terrassencamping Am Richterbichl zal je je zeker niet vervelen! Deze viersterrencamping heeft een unieke ligging tussen de Lech en de Ammer en heeft heel wat te bieden. Zo grenst de camping aan een idyllisch zwemmeer en vertrekt er vanuit de camping ook een langlaufpiste. Verder ligt de camping ook op een steenworp van het historische Rothenburg en Schongau waardoor ook cultuurliefhebbers hier zullen genieten! Meer info en boeken.

Wat heeft Terrassencamping Am Richterbichl te bieden?

  • De camping biedt staanplaatsen voor reizigers met caravans, tenten en campers op open kampeervelden. Wie op zoek is naar net iets meer comfort kan er ook een appartement, trekkershut of caravan huren.
  • De camping beschikt over een ruim aanbod aan faciliteiten waaronder een trampoline, badmintonveld, pingpongtafels en kleine kinderboerderij. In de winter kan je ook de langlaufpiste volgen die vertrekt op de camping.
  • Aan de camping ligt een kleine natuurlijke zwemvijver waar je op warme dagen wat verkoeling kan zoeken. Ook kinderen kunnen hierin zwemmen.
  • Kinderen kunnen zich vermaken op de speeltuin, in de indoor speelkamer met televisie en gezelschapsspelletjes en op de speelweide.
  • In het kleine campingwinkeltje kan je terecht voor basisinkopen, vers brood en huisgemaakte confituur. Wie zich graag eens laat bedienen kan er ook voor kiezen om te eten in het restaurant of deel te nemen aan een van de barbecue avonden op het terras.
  • Rondom de camping kan je prachtig wandelen en ook een bezoekje aan nabijgelegen historische bezienswaardigheden waaronder de bedevaartkapel Frauenbrünnerl en de Echelsbacher Brücke valt zeker aan te raden!
  • Boek je verblijf op Terrassencamping Am Richterbichl.
  1. Camping Waldesruh

Camping Waldesruh is een kleine camping ideaal voor gezinnen die op zoek zijn naar een leuke verblijfplaats voor een vakantie in de Duitse Alpenstrasse. De camping is gelegen in de omgeving van de Grüntensee en wordt omringd door schilderachtige bergen. Meer info en boeken.

Wat heeft Camping Waldesruh te bieden?

  • Het terrein is licht hellend en wordt begrensd door een beek en een omheining.
  • De camping biedt afgebakende staanplaatsen met uitzicht op de omringende Alpentoppen.
  • Er zijn ook staanplaatsen voorzien voor wanneer je met je eigen tent op stap bent.
  • Wil je graag de omgeving verkennen? De camping is een goed uitgangspunt voor wandel-, fiets- en mountainbiketochten.
  • Boek je verblijf op Camping Waldesruh.
  1. Camping Heiterwanger See

Vind je het niet erg om net over de grens met Duitsland te verblijven? Tijdens een verblijf bij Camping Heiterwanger See in Oostenrijk ontwaak je elke ochtend met een uniek adembenemend uitzicht. De camping is namelijk gevestigd aan de Heiterwangersee, middenin de natuur en de bergen. Dankzij deze natuurlijke ligging is dit de ideale camping voor reizigers die echt volledig tot rust willen komen, ver weg van de drukte. Meer info en boeken.

Wat heeft Camping Heiterwanger See te bieden?

  • Deze kleine gezellige camping biedt staanplaatsen aan aan reizigers met campers, caravans en tenten. Vanop deze staanplaatsen kan je genieten van een schitterend uitzicht op de omgeving.
  • Kinderen kunnen zich op de camping volledig uitleven op de leuke buitenspeeltuin.
  • De camping ligt aan een verfrissend meer waarin je kan zwemmen. Na een vermoeiende dag kunnen campinggasten bovendien terecht in de sauna en het stoombad.
  • In de buurt van de camping kan je prachtige bergwandelingen maken, mountainbiken of deelnemen aan allerlei avontuurlijke watersporten. Een actieve vakantie is dus verzekerd!
  • Etensliefhebbers kunnen proeven van overheerlijke gerechten in het restaurant dat slechts enkele honderden meters van de camping verwijderd ligt of elke ochtend vers brood bestellen aan het campingonthaal.
  • Vlakbij de camping stoppen verschillende bussen. Hierdoor kan je makkelijk de omgeving verkennen. De camping ligt bovendien vlakbij de Duitse steden Füssen en Oberammergau en vormt zo dus de perfecte uitvalsbasis voor reizigers die de Duitse Alpenroute willen verkennen.
  • Boek je verblijf op Caming Heiterwanger See.
  1. Mis niets en download onze gratis reisgids Duitse Alpenstrasse

Wil je niets missen tijdens je vakantie in de Duitse Alpenstraße? Goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Duitse Alpenstraße met meer dan 70 bezienswaardigheden + volledig uitgewerkte rondreis. Eerst uitproberen? Download alvast je gratis preview reisgids Duitse Alpenstraße en ga op pad!

Duitse Alpenstraße

Gratis reisgids Duitse Alpenstrasse downloaden


Geschreven door

Yenthe Elsen

- 24 februari 2024 - Willem Bonnema

Een prachtige beschrijving van mooie routes

- 26 augustus 2023 - W. Daniëls

Alpenstrasse en andere routes in kant en klare boekvorm te koop aanbieden.

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?