15 x tips waar overnachten in de Champagnestreek? Hotels, B&B en vakantiehuizen

Complete reisgids kopen voor € 10

15 x tips waar overnachten in de Champagnestreek? Hotels, B&B en vakantiehuizen

10 mei 2023 in Champagne6 reacties

Tijdens je bezoek aan de charmante Champagnestreek heb je natuurlijk ook een goed verblijf nodig. Wij hebben voor jou alvast de mooiste hotels in de Champagnestreek in een overzicht gezet!

Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

Inhoud artikel

  1. Verblijf in een middeleeuws fort in Sedan

Hôtel Le Château Fort is gevestigd in een uniek, middeleeuws fort in Sedan. Het hotel bevindt zich in het fort en heeft een majestueus uitzicht op de stad Sedan. Je overnacht in een van de geluiddichte kamers of suites voorzien van alle moderne faciliteiten. Daarnaast hebben de kamers zicht op de binnenplaats van het Kasteel of op Sedan. 's Ochtends geniet je van een heerlijk uitgebreid ontbijtbuffet en 's avonds kan je nog even nagenieten in bar Artillerie met open haard. Meer info en boeken.

  1. Overnachten in een vakwerkershuisje in Troyes

Ideaal gelegen in het hart van het historische en toeristische centrum van de stad Troyes, biedt het Hotel Relais Saint Jean luxe kamers met een verfijnde en persoonlijke inrichting. In de 16e eeuwse kelder, is er een privéhot tub op reservering beschikbaar waar je na een stadswandeling kan relaxen. Meer info en boeken.

  1. Luxe overnachting in Hôtel la Maison de Rhodes & Spa in Troyes

Mag het al eens wat luxueuzer zijn? Dan is het Hôtel la Maison de Rhodes & Spa echt een aanrader! Dit vijfsterrenhotel ligt in het hart van het historische centrum van Troyes en beschikt over 5-sterrenkamers die voorzien zijn van een typische stijl uit de Champagnestreek. Naast een frisse duik nemen in het buitenzwembad, kan je ook altijd even relaxen in het spa-centrum of in de tuin van het hotel. Meer info en boeken.

  1. Stijlvolle cottages met uitzicht op de wijngaarden

De designvolle huisjes van Cottages Antoinette zijn op palen gebouwd midden in de champagnewijngaarden, aan de rand van het bos, boven het dorpje Chigny-les-Roses. Ze bieden een panoramisch uitzicht over de wijngaarden en de stad Reims. De cottages werden gebouwd van duurzame houtsoorten en kregen een eigentijds design met een industriële look. Bestel je eigen picknickmand met allerlei streekproducten en (uiteraard) een fles champagne of andere mousserende wijn en trek de weide omgeving in. Meer info en boeken.

  1. Authentieke appartementen in Reims

Liever verblijven in je eigen appartement in Reims? Dan raden we je de authentieke appartementen van 'Le cœur de Reims, la mairie et le Boulingrin' aan. De appartementen zijn gelegen aan de tussen de kathedraal Notre-Dame de Reims en de Halles du Boulingrin. Ideale ligging voor je bezoek aan Reims. De kamers zijn ruim en voorzien van alle luxe en comfort. Meer info en boeken.

  1. MM Suites Marlot in het centrum van Reims

Ook een verblijf in MM Suites Marlot in Reims is aan te raden. Het appartement is gelegen in het centrum, op een steenworp afstand van de kathedraal. Het appartement kreeg een moderne inrichting en beschikt over één slaapkamer, een flatscreen-tv met satellietzenders, een uitgeruste keuken met een magnetron en koelkast en een wasmachine. De badkamer is apart en voorzien van een ruime douche. Meer info en boeken.

  1. Elegante 18e-eeuwse residentie van La Mongeardière

De vriendelijke eigenaars van La Mongeardière in Aÿ-Champagne doen er alles aan om jou thuis te laten voelen tijdens je verblijf in de Champagnestreek. Zij geven je graag wat meer info en tips over de prachtige omgeving. Na een mooie wandeling in de buurt kan je er genieten van een heerlijke glaasje wijn alvorens je terugtrekt in je knusse, maar gezellige kamer. Meer info en boeken.

  1. Romantisch overnachten bij Le Domaine de Prin

Le Domaine de Prin bevindt zich in Serzy-et-Prin en biedt een onvergetelijk verblijf tijdens je vakantie in de Champagnestreek. Het landgoed wordt omringd door een prachtige groene omgeving met vijvers en bossen en biedt stijlvolle accommodatie. Verblijf in de ruime kamers voorzien van een elegante inrichting en geniet iedere ochtend van een heerlijk continentaal ontbijt. Meer info en boeken.

  1. Kasteelovernachting in het hart van de wijngaarden

Gelegen op een schitterende locatie, in het charmante dorpje Sacy, ligt het luxe Chateau de Sacy. Dit klassieke hotel is gevestigd in een Frans kasteel en ligt aan een wijnveld. Het hotel beschikt over prachtig ingerichte kamers, een eigen restaurant waar je heerlijk kan dineren, een Turks bad en een groene tuin om lekker te ontspannen. Wil je graag de omgeving verkennen? Breng dan een bezoekje aan Reims of trek er op uit met de (huur)fiets en verken de glooiende wijngaarden. Meer info en boeken.

  1. Verblijven in een oude steenfabriek

Het Hostellerie La Briqueterie ligt in het centrum van Vinay, in de wijnstreek Champagne. Deze accommodatie is een voormalige baksteenfabriek omgetoverd tot een stijlvol verblijf in het hart van de Champagnestreek. Verblijf in een van de ruime, moderne kamers voorzien van alle luxe en comfort. Na een heerlijke nachtrust kan je genieten van de sauna, spa en het verwarmd zwembad dat uitkomt op de patio.

Daarnaast wordt er in het hotel iedere ochtend een continentaal ontbijt verzorgd met warme dranken, broodjes en vruchtensap. In het restaurant worden traditionele gerechten geserveerd en in de zomer kan je genieten van je diner op het gezellige terras. Meer info en boeken.

  1. Houten huisje op een vakantieboerderij

In het kleine dorpje Connigis op 50 km van Reims, word je verwelkomt door de enthousiaste Stéphanie en Julien, die al jaar en dag hun eigen biologische en biodynamische champagne maken. Op de boerderij kan je overnachten in een tiny house "La Cabane" dat volledig gerenoveerd werd met hout dat voornamelijk uit de regio gewonnen is.

Het huisje werd ingericht met vintage meubels en beschikt over een houtkachel zodat je je lekker warm kan houden. 's Ochtends is het heerlijk wakker worden met een kopje koffie, de zingende vogels op de achtergrond en het prachtige uitzicht over de omgeving. Verder is er ook nog een zwemvijver en worden er elektrische fietsen ter beschikking gesteld (huren). Meer info en boeken.

  1. Charmante art-decor B&B Maison d'hôtes La Poterne

La Poterne is een perfecte locatie op 2 stappen van het centrum van Epernay. Het hotel is gevestigd in een prachtige natuurlijke omgeving waar je kan wandelen en fietsen. Deze charmante art-deco B&B biedt een gekleurde en retro decoratie en elke kamer heeft zijn eigen thema. Daarnaast kan je heerlijk genieten van een glas champagne in de bloemrijke en rustige achtertuin.

Bij mooi weer wordt het uitgebreid ontbijt geserveerd in de gezellige tuin. Het ontbijt is samengesteld uit verse kwaliteitsproducten: geperst sinaasappelsap, zelfgemaakte yoghurt, croissants en vers brood en elke dag een nieuwe zelfgemaakte cake! De gastheren doen er dan ook alles aan om je te verwennen en Champagne op de meest authentieke manier te ontdekken door tips te geven over de beste lokale adressen. Meer info en boeken.

  1. Eigentijds hotel in Chalons en Champagne

In Chalons en Champagne, bevindt zich het 4* hotel Armes de Champagne. Het hotel biedt accommodatie aan met een eigentijdse inrichting en waarvan sommige uitkijken op de tuin van het kasteelsteegje. Om de dag goed te beginnen, is er in het Armes de Champagne elke ochtend een continentaal ontbijt en een ontbijtbuffet beschikbaar. Meer info en boeken.

  1. Overnachten in een pipowagen in Champagne

Altijd al eens willen overnachten in een pipowagen? In Châtillon-sur-Marne kan het! Roulotte panoramique du Moulin is een gezellige B&B en biedt een onvergetelijk verblijf in een paardenwagen midden in de natuur. De pipowagen is geschikt voor twee personen en is voorzien van een zithoek met flatscreen-tv met satellietzenders en een kitchenette. Verder beschikt de B&B ook over een continentaal ontbijt, privéparkeergelegenheid, gratis wifi en de mogelijkheid om te barbecueën. Meer info en boeken.

  1. Natuurhuisje in Bogny sur Meuse

Last but not least, het Natuurhuisje in Bogny sur Meuse. Dit verblijf is gevestigd in een prachtig kasteel (anno 1877) met een rijk verleden. Het kasteel is in 2018 gerenoveerd, gerestaureerd en stijlvol ingericht. Op zoek naar een romantisch verblijf? Boek dan zeker een suite met alles er op en er aan. Ben je misschien op weekend met de vrienden? Dan kan je het kasteel ook in zijn geheel boeken! De vertrekken en suites zijn smaakvol ingericht met behoud van de historische elementen. Er is ook een ruime leefkeuken, een bibliotheek en een prachtig tuin. Meer info en boeken.

  1. Met onze reisgids mis je niets tijdens jouw verblijf in de Champagnestreek

Herkenbaar: je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in de Champagnestreek? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop de reisgids Champagnestreek met alle belangrijke bezienswaardigheden in de regio (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Champagnestreek.

Champagne

Gratis reisgids Champagnestreek downloaden


Geschreven door

Wouter Coppens

- 25 maart 2023 - Anita De bleser

Heel interessant.

- 14 september 2022 - Nicole

Hele leuke reis door de Champagnestreek gemaakt met behulp van de ontvangen informatie! Het is werkelijk een prachtige streek, een aanrader voor iedereen die van Champagne - prachtige natuur - en sfeervolle hotels - B&B houdt!

- 25 augustus 2022 - Jansen Marjos

Gelogeerd in Les Grains d’ argents Dizy. Mooie kamer aan de voorkant met balkon! Super ligging. Fijn ontbijt. Aanrader!

- 21 juni 2021 - jean-claude de meyer

zeer gebruiksvriendelijke neerslag - echt van pas gekomen

- 30 augustus 2020 - Ria de Bleser

Goed.vondt het leerrijk. Gevonden wat ik zocht. Topie

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?