Waar overnachten in Bulgarije? 15 x van goedkoop tot luxe (update 2024) - Hotels + B&B's

Waar overnachten in Bulgarije? 15 x van goedkoop tot luxe (update 2024) - Hotels + B&B's

17 oktober 2022 in Bulgarije0 reacties

Tijdens je bezoek aan Bulgarije, heb je natuurlijk ook een goed verblijf nodig. Wij hebben voor jou alvast een overzicht gemaakt van de mooiste hotels en enkele leuke alternatieven in Bulgarije.

Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

Inhoud artikel

  1. The Moon Boutique Hotel (Sofia)

The Moon is een 3-sterren boetiekhotel & Spa in het centrum van Sofia. Je verblijft in een van de kamers waar eclectische stijl en verfijning perfect samengaan. Iedere ochtend wacht je een uitstekend “à la carte” ontbijt met een ruime keuze aan zoete en hartige expressgerechten. En wanneer je 's avonds terugkomt, kan je heerlijk ontspannen in de spa met hot tub, turks bad en sauna's. Achteraf kan je nog even terugtrekken in de The Moon Bar, waar de Barman originele en creatieve cocktails bereidt. Meer info en boeken.

  1. Rosslyn Central Park Hotel (Sofia)

Het Rosslyn Central Park Hotel ligt aan de beroemde voetgangersboulevard Vitosha, vol trendy koffiebar, restaurants, ambachtelijke winkels en boetieks. Na een dagje shoppen op de boulevard, keer je terug naar je comfortkamer die voorzien is van gratis breedband-WiFi, gratis koffie- en theefaciliteiten, een 55-inch tv met Netflix en regelbare airconditioning. 's Ochtends kan je de dag beginnen met een heerlijk uitgebreid ontbijt in het verlichte restaurant met panoramisch uitzicht. Meer info en boeken.

  1. Best Western Plus Expo Hotel (Sofia)

Of verblijf in het Best Western Plus Expo Hotel. Dit viersterrenhotel ligt pal naast het Inter Expo Center en bevindt zich op wandelafstand van het metrostration dat in directe verbinding staat met het stadscentrum. De ruime kamers kregen een moderne inrichting en zijn voorzien van alle luxe en comfort zoals een hdtv, een kluisje, gratis WiFi en gratis thee- en koffiefaciliteiten. Iedere ochtend geniet je van een heerlijk ontbijtbuffet vooraleer je de stad in trekt. Meer info en boeken.

  1. Boutique Hotel Uniqato (Bansko)

Het charmante Boutique Hotel Uniqato ligt op een rustige en centrale locatie, dicht bij het skigebied van Bansko en op wandeladstand van de skilift. Je verblijft in gezellige, ruime kamers die zijn ingericht in natuurlijke kleuren, zoals rustgevend groen, houtkleurig bruin en ecrutinten. Na een namiddagje skiën kan je gratis gebruikmaken van de sauna en het stoombad. Nadien kan je nog even nagenieten in het restaurant Victoria met een uniek interieur. Meer info en boeken.

  1. Lion Bansko Hotel (Bansko)

Een ander hotel dat we kunnen aanraden in Bansko is het Lion Bansko Hotel. Dit viersterrenhotel biedt volledig uitgeruste, mooi ingerichte kamers, een elegant restaurant met een gezellige bar waar je 's avonds kan genieten van het live-entertainment tot in de late avonduren. Verder is er ook een spa- en wellnesscentrum aanwezig waar je even tot rust kan komen.

In het restaurant serveert men traditionele Bulgaarse en Europese gerechten. Graag namiddagje skiën? Er zijn gratis pendeldiensten van het Lion Hotel naar de skilift. Meer info en boeken.

  1. Summertime in Varna South Bay Beach Residence (Varna)

Liever verblijven in een appartement? De luxe appartementen "Summertime apartments" in Varna, bevinden zich in de wijk Asparuhovo. Het complex is gelegen aan het strand, beschikt over een receptie, een gezellige bar en restaurant, geopend tijdens de zomermaanden. Verder zijn de moderne appartementen voorzien van alle comfort en luxe en beschikt ieder appartement over een eigen balkon.

Rondom het complex vind je prachtige wandelpaden, een groot buitenzwembad waar je even in kan afkoelen of ligbedden waar je een namiddagje kan zonnen. Meer info en boeken.

  1. Ventura Boutique Hotel (Varna)

Ventura Boutique Hotel in Varna is gevestigd op een rustige locatie in de wijk Asparuhovo. Het hotel biedt ruime kamers die elegant zijn ingericht in jugendstilstijl en warme kleuren. Het strand bevindt zich op 10 minuten wandelen en het centrum van de stad is ook makkelijk bereikbaar. De accommodatie beschikt ook over een eigen ambachtelijke brouwerij die verbonden is met de zomertuin. Proef zeker eens van het biertje tijdens je verblijf in dit hotel! Meer info en boeken.

  1. Royal Hotel (Varna)

Het Royal Hotel is een parel in de kroon van het oude Varna. Het imposante gebouw van het Royal Hotel, ontworpen in Franse afscheiding en opgericht in 1905, zal je meteen opvallen. Het stadshotel biedt ruime kamers met authentiek antiek meubilair die een aangename en gezellige sfeer creëren. De kamers beschikken ook nog over een balkon met prachtig uitzicht op Varna en 's ochtends geniet je van een heerlijk continentaal of à-la-carteontbijt! Meer info en boeken.

  1. Tsarevets Design & SPA (Veliko Tarnovo)

Het karakteristieke "Tsarevets Design and SPA" is het enige hotel op een steenworp van het opmerkelijke fort Tsarevets. Het hotelgebouw is een gerestaureerd en gerenoveerd oud herenhuis, gebouwd in 1891, dat vele beroemde historische evenementen heeft ondergaan. Het elegant gerenoveerde gebouw herbergt vandaag de dag dan ook een luxe hotel met een bijzondere trap van gele zandsteen die leidt naar 3 elegante en charmante vloeren met uitnodigend ingerichte kamers. Meer info en boeken.

  1. Guest house Diabora (Veliko Tarnovo)

Of verblijf in het Guest House "Diabora" in Veliko Tarnovo dat zich bevindt in een cultureel monumentaal pand. Een eeuw geleden was dit gebouw een herberg maar tegenwoordig zit er een pension in gevestigd dat de oorspronkelijke architectuur van de site behouden heeft. De kamers zijn voorzien van alle luxe en comfort en na een heerlijke nachtrust kan je genieten van een heerlijk continentaal ontbijt. Meer info en boeken.

  1. Hotel Residence Hebros (Plovdiv)

Het elegante Residence Hebros is gevestigd in een 200-jaar oud Renaissance-gebouw in het hart van de oude binnenstad van Plovdiv. Het hotel beschikt naast luxe kamers met antieke meubels ook nog over een weelderig interieur, een bekroond restaurant en een sauna.

Het restaurant serveert Bulgaarse gastronomische en internationale gerechten. De uitgebreide wijnkaart biedt meer dan 400 soorten wijn en de sommeliers van het restaurant kunnen passende wijnen aanbevelen voor elke maaltijd. De rustieke patio is trouwens ideaal om buiten te dineren! Meer info en boeken.

  1. Grand Hotel Plovdiv

Grand Hotel Plovdiv is gelegen in het hart van Plovdiv, aan de oever van de rivier de Maritsa, en biedt uitzicht op de historische binnenstad van Plovdiv en het pittoreske Rodopegebergte. De ruime, modern ingerichte kamers bieden alle mogelijke comfort en er is gratis WiFi beschikbaar in het hele hotel.

Verder beschikt het Grand Hotel Plovdiv over een sfeervol restaurant, een café en een lobbybar, waar je genieten van heerlijke lokale en internationale gerechten. Tegen een toeslag kan je eventueel ook gebruikmaken van een verwarmd binnenzwembad, een hot tub, een sauna, een stoombad, en het fitness- en ontspanningscentrum met een verscheidenheid aan massages. Meer info en boeken.

  1. Zornitza Family Estate Relais & Chateaux (Melnik)

Het familielandgoed Zornitza is gelegen tussen de glooiende heuvels en wijngaarden van Zuid-Bulgarije in Melnik. Het hoofdgebouw heeft een eigentijds design, maar beschikt toch over traditionele materialen. Een verblijf in deze accommodatie is een unieke kans om Zuid-Bulgarije te ontdekken in al zijn luxe en authenticiteit! Van lokale tradities tot de historische rijkdom van de sites die dateren uit Noord-Thracië en het oude Griekenland, maar ook tot de proeverijen van heerlijke wijnen die op het landgoed geproduceerd worden. Meer info en boeken.

  1. Hotel Nobel Ultra All Inclusive (Sunny Beach)

Het elegante Hotel Nobel is rustig gelegen, ver van alle drukte van het centrum van Sunny Beach. Meer nog, het hotel is gelegen vlak bij prachtige duinen en het strand. De onlangs gerenoveerde accommodatie biedt ruime kamers met balkon en gratis toegang tot het strand, een binnenzwembad, een sauna, een contrastzwembad en een fitnessruimte tijdens je verblijf.

Verder beschikt het Nobel Hotel over twee gezellige restaurants met een ultra all-inclusive service, internationale en lokale gerechten en themadiners. Er is ook een Servisch restaurant waar je kan genieten van livemuziek. Meer info en boeken.

  1. Manoleva House (Melnik)

Manoleva House is een familiehotel hoog gelegen op een plaatsje in Melnik. Het pension biedt uitzicht op de typische architectuur van het kleinste Bulgaarse stadje, de piramides en de ongelooflijk mooie zonsondergangen, waarvan je met een glas in de hand kan genieten vanaf het aangename terras of je eigen kamer. Het pension beschikt over vier familiekamers en iedere kamer is voorzien van een patio met uitzicht op de omgeving. Meer info en boeken.

  1. Ontdek Bulgarije met onze gratis reisgids

Download onze gratis reisgids Bulgarije die je langs de mooiste plekjes van het land gidst. Met de auto, motor of camper reis je van Sofia, via Plovdiv tot de Zwarte Zee en onderweg passeer je historische steden, authentieke dorpjes en uitgestrekte natuurgebieden.

Bulgarije

Gratis reisgids Bulgarije downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?