Waar overnachten in Sarajevo 2024? 10 x hotels en pensions van goedkoop tot luxe

Volledige reisgids kopen voor € 10

Waar overnachten in Sarajevo 2024? 10 x hotels en pensions van goedkoop tot luxe

Tijdens je bezoek aan Sarajevo heb je natuurlijk ook een goed verblijf nodig. Wij hebben voor jou alvast een overzicht gemaakt van de mooiste hotels en enkele leuke alternatieven in Sarajevo. Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

Inhoud artikel

  1. Pigeon Square Rooms

Pigeon Square Rooms ligt in het centrum van Sarajevo, op een steenworp afstand van de belangrijkste bezienswaardigheden. Alle accommodaties zijn voorzien van airconditioning en een gedeelde of eigen badkamer. Je kan gebruikmaken van de gedeelde keuken. Meer info en boeken.

  1. Ibis Styles Sarajevo

Het Ibis Styles Sarajevo biedt moderne accommodatie net buiten het stadscentrum van Sarajevo, een uitgebreid continentaal ontbijtbuffet om de dag mee te beginnen, een binnenzwembad en een wellnesscentrum. Er is ook gratis parkeergelegenheid. Meer info en boeken.

  1. Hotel Europa

Het vijfsterren Hotel Europa, met meer dan 130 jaar traditie, ligt op een toplocatie tussen de kern van de Ottomaanse oude binnenstad, Baščaršija, en het centrale deel van Sarajevo, waar de Oostenrijks-Hongaarse gebouwen te zien zijn. Het hotel biedt ruime kamers in klassieke Oostenrijks-Hongaarse stijl gecombineerd met de modernste technologie en luxe voorzieningen.

Na een stadswandeling door Sarajevo kan je genieten van de internationale en lokale patisserieën in het beroemdste stadscafé van Sarajevo. Voor wat ontspanning kan je terecht in het wellnesscentrum met een Turks bad, sauna's en massagebehandelingen. Meer info en boeken.

  1. Hostel Franz Ferdinand

Op zoek naar een lowbudget verblijf? Dan is het Hostel Franz Ferdinand misschien wat je zoekt, het eerste boutique hostel in het centrum van Sarajevo. Het hostel zit gevestigd in een charmant gebouw en biedt comfortabele accommodatie, van privékamers tot gemengde slaapzalen. Iedere ruimte heeft een verwijzing naar de Oostenrijk-Hongaarse aartshertog en koninklijke prins Franz-Ferdinand en zijn vrouw Sophie en de Eerste Wereldoorlog. Meer info en boeken.

  1. Pino Nature Hotel, BW Premier Collection

Wat verder van het stadscentrum, op 15 minuten rijden, kan je overnachten in het Pino Nature Hotel, BW Premier Collection. Het hotel is rustig gelegen op de Olympische berg Trebevic en beschikt over gezellige ingerichte kamers die uitzicht bieden op de ongerepte natuur van Trebević.

Het viersterrenhotel beschikt ook over een spacentrum met een zwembad van 23 meter, een kinderbad, 2 sauna’s en een fitnesscentrum. 's Avonds kan je lekker dineren in het eigen restaurant dat traditioneel Bosnische (en internationale) à-la-cartegerechten serveert. Meer info en boeken.

  1. İsa Begov Hamam Hotel

Het İsa Begov Hamam Hotel heeft een ideale uitvalbasis, op 100 meter van de Latijnse Brug en op 300 meter van de Bascarsija-straat. Het hotel beschikt over meubilair met handgesneden Ottomaanse motieven en handgemaakte tapijten, evenals houten vloeren.

Verder kan je ook gratis gebruik maken van de sauna, hammam en het bubbelbad. Een massage kan je bijboeken tegen een kleine vergoeding. 's Ochtends kan je de dag beginnen met een heerlijk uitgebreid Turks ontbijt (inbegrepen in de prijs). Meer info en boeken.

  1. Mayisa Apartments

Verblijf je liever in een gezellig ingericht appartement, middenin de stad? Mayisa Apartments biedt ruime appartementen ingericht in verschillende stijlen en zich onderscheidt door 4 sterren. Het complex ligt in het oude centrum van de stad, op wandelafstand van de belangrijkste en drukste boulevard (Čaršija).

Ieder appartement beschikt over een ruime woonkamer, een goed uitgeruste keuken met een eethoek en een zonneterras. Er is ook een garage waar je je auto gratis kan achterlaten wanneer je de stad gaat verkennen. Meer info en boeken.

  1. Hotel President Sarajevo

Hotel President Sarajevo ligt op wandelafstand van de Latijnse brug en de Sebilj-fontein, en beschikt over stijlvol ingerichte kamers, een zonneterras en uitzicht op de rivier. Na je stadswandeling kan je genieten van een drankje in de lobbybar. Meer info en boeken.

  1. INFINITY Boutique Hostel

INFINITY Boutique Hostel is een ander aangenaam hostel gelegen in de wijk Baščaršija in Sarajevo. Het hostel biedt gemengde slaapzalen, privéappartementen en kamers. 's Avonds kan je in de gemeenschappelijke lounge kennis maken met andere gasten en ervaringen uitwisselen. Meer info en boeken.

  1. Hotel Ovo malo duše

Hotel Ovo malo Duše is een charmant stadshotel in het hart van de wijk Bašćaršija. Het kleine hotel is mooi ingericht en biedt naast modern ingerichte kamers met uitzicht over de stad, een eigen restaurant waar je kan proeven van lokale lekkernijen en iedere ochtend een royaal ontbijt. Meer info en boeken.

  1. Wil jij ook niets missen tijdens je vakantie in Bosnië en Herzegovina?

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Bosnië en Herzegovina? Goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Bosnië en Herzegovina met een volledige uitgestippelde rondreis door Bosnië en Herzegovina, en meer dan 55 beschreven bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis reisgids Bosnië en Herzegovina.

Bosnië en Herzegovina

Gratis reisgids Bosnië en Herzegovina downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?