15 x jeugdherbergen in Boedapest + hostels: Prijzen, info & foto's

Volledige reisgids kopen voor € 10

15 x jeugdherbergen in Boedapest + hostels: Prijzen, info & foto's

25 oktober 2023 in Boedapest0 reacties

Graag wat minder geld uitgeven voor je overnachting in het bruisende Boedapest? Wij maakten alvast een lijstje van 15 jeugdherbergen, hostels en hotels waar het prijskaartje wat lager ligt.

Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

Inhoud artikel

  1. Lavender Circus Hostel

Het Lavender Circus Hostel is gevestigd in een gerenoveerd historisch gebouw in het centrum van de stad. Het hostel is gedecoreerd met unieke tekeningen en handschilderijen. Op 100 meter wandelen vind je het metrostation ‘Kálvin tér’, vanwaar je alle hoeken van Boedapest kunt bezoeken.

Een kamer in dit hostel boek je vanaf €73 voor 2 nachten. Meer info en boeken.

  1. Wombats Hostel Budapest

Graag overnachten in de hippe uitgaansbuurt Gozsdu Udvar? Neem dan zeker een kijkje bij het Wombats Hostel. Dit trendy hostel ligt in het centrum van de stad en heeft een gemeenschappelijke keuken en wasruimte. Gasten overnachten hier vanaf €10/nacht. Meer info en boeken.

  1. The Hive Party Hostel Budapest

The Hive Party Hostel is het ideale verblijf voor jonge reizigers die ’s avonds nog graag eens een stapje gaan zetten. Het Erzsébetváros district is erg populair en heeft heel wat gezellige restaurants en bars. Het hostel heeft een eigen feestzaal waar er regelmatig live muziek gespeeld wordt.

Een bed in een slaapzaal boek je hier vanaf €30/nacht. Meer info en boeken.

  1. HoBar Hostel

Het HoBar Hostel bevindt zich in het 9e district van Boedapest op 250 meter wandelen van het Bibliamúzeum. Het hostel heeft privékamers en appartementen tot 6 personen met een eigen badkamer. Je boekt hier een tweepersoonskamer vanaf €25/nacht. Meer info en boeken.

  1. Boomerang Hostel

Het Boomerang Hostel bevindt zich in het 5e district van Boedapest en ligt vlak naast het Játszótér park. Het metrostation ‘Arany János Street’ ligt naast de deur en is de perfecte verbinding voor je bezoek aan de stad. Het hostel biedt naast slaapzalen ook privékamers aan met een gedeelde badkamer.

Je overnacht hier al vanaf €13/nacht. Meer info en boeken.

  1. Baroque Hostel

Het Baroque Hostel bevindt zich in het 7e district van Boedapest net naast het Heldenplein dat op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat. Het metrostation 'Hősök tere' bevindt zich op 800 meter van het hostel en is je verbindingspunt met de rest van de stad. Naast een bed in een slaapzaal kun je ook een privé-of familiekamer boeken.

Vanaf €8/nacht kun je hier al overnachten. Meer info en boeken.

  1. Avenue Hostel

Het moderne Avenue Hostel bevindt zich in het 6e district van Boedapest op het Oktogon square vlak bij een metrohalte. Gasten kunnen een privékamer of een bed in een slaapzaal boeken aan voordelige prijzen. Een bed in een slaapzaal boek je hier vanaf €23/nacht, inclusief ontbijt. Meer info en boeken.

  1. Flow Hostel

Het Flow Hostel ligt in het centrum van Boedapest met bezienswaardigheden als het Holocaust Memorial Center, het Magyar Nemzeti Museum en de Gellért heuvel op wandelafstand. Dit hostel is ideaal voor budgetreizigers en backpackers, want hier overnacht je al vanaf €11/nacht. Meer info en boeken.

  1. Maverick Hostel & Ensuites

Het Maverick Hostel in Boedapest is gevestigd in een gerenoveerd pand in het midden van het historisch stadscentrum. De ruime slaapkamers zijn modern ingericht en hebben een gedeelde of eigen badkamer. Je overnacht hier al vanaf €44/nacht. Meer info en boeken.

  1. Das Nest Budapest

Het Das Nest Hostel is een van de meest gezellige hostels in Boedapest. Het hostel heeft een gemeenschappelijke keuken met leefruimte beschikbaar voor alle gasten. Je kunt er overnachten in een slaapzaal of in een privékamer vanaf €10/nacht. Meer info en boeken.

  1. 2B Hostel & Rooms

Het 2B Hostel & Rooms ligt in de Belváros wijk, in het centrum van de stad. Bezienswaardigheden als de Grote Synagoge en het Hongaarse Straatopera liggen binnen wandelafstand. Het hostel heeft gezellige privékamers met een gedeelde badkamer maar ook ruime slaapzalen tot 8 personen.

Je overnacht hier al vanaf €19/nacht. Meer info en boeken.

  1. Full Moon Design Hostel

Het Full Moon Design Hostel ligt in het 5e district van Boedapest, schuin tegenover het Vig Theater, ook wel Comedy Theater genoemd. Dit hostel is ideaal voor bezoekers die goedkoop willen reizen maar toch comfort belangrijk vinden. Er zijn zowel privékamers als slaapzalen met een gedeelde of eigen badkamer.

Hier boek je een overnachting vanaf €27. Meer info en boeken.

  1. Grand Backpackers

Het Grand Backpackers Hostel is de ideale accommodatie voor budgetsreizigers en backpackers. Het basic hostel ligt in het 8e district van Boedapest op 300 meter van het Blaha Lujza-plein, waar je ook een metro-en tramstation hebt. Gasten kunnen er in een slaapzaal overnachten vanaf €7/nacht. Meer info en boeken.

  1. Absolut City Hostel

Het Absolut City Hostel bevindt zich in het 7e district, genaamd ‘Erzsébetváros’, op 300 meter wandelen van de Grote Synagoge van Boedapest. Het moderne hostel heeft slaapzalen voor 6 personen maar ook privékamers. In de buurt van het hostel zijn er heel wat bars, clubs en gezellige restaurants.

Je overnacht hier vanaf €8/nacht. Meer info en boeken.

  1. Pal's Mini Hostel

Het Pal's Mini Hostel bevindt zich in het 6e district van Boedapest op het Oktogon square vlakbij het metrostation. Het Hongaarse Opera en de Sint-Stefanusbasiliek liggen op wandelafstand en zijn zeker een must-visit tijdens je bezoek aan Boedapest. Je overnacht hier al vanaf €13/nacht. Meer info en boeken.

  1. Nog meer zien? Download je gratis stadswandeling Boedapest

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je citytrip Boedapest? Geen zorgen! Wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Hongarije met een stadswandeling in Boedapast + volledige uitgestippelde rondreis langs alle belangrijke bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download hier je gratis preview reisgids Hongarije.

Budapest stadswandeling

Gratis reisgids Boedapest downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?