16 x jeugdherbergen in Berlijn + hostels: Prijzen, info & foto's

Volledige reisgids kopen voor € 7,5

16 x jeugdherbergen in Berlijn + hostels: Prijzen, info & foto's

26 november 2021 in Berlijn0 reacties

Graag wat minder geld uitgeven voor je overnachting in het bruisende Berlijn? Wij maakten alvast een lijstje van 15 jeugdherbergen, hostels en hotels waar het prijskaartje wat lager ligt.

Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

Inhoud artikel

  1. Circus Hostel

Het Circus Hostel bevindt zich in het centrum van Berlijn vlakbij het Volkspark am Weinberg. Het hostel is erg modern, je kunt er in een privékamer overnachten of in een slaapzaal. De metrohalte ‘Rosenthaler Platz’ ligt vlak voor het hotel en is je verbinding met de rest van de stad. Je overnacht hier vanaf €46/nacht. Meer info en boeken.

  1. St Christopher's Inn Hostel

Het St Christopher's Inn Hostel bevindt zich in het centrum van Oost-Berlijn op 8 minuten wandelen van Alexanderplatz. Het hostel is ideaal voor backpackers en alleenreizigers die ’s avonds graag nog een stapje gaan zetten. In de buurt van Alexanderplatz zijn er heel wat bars en restaurants die open blijven tot in de late uurtjes.

Je overnacht in dit hostel vanaf €40/nacht. Meer info en boeken.

  1. Space Night Capsule Hostel

Wil je graag bijzonder overnachten? Dan is het Space Night Capsule Hostel in Berlijn dé plek om te overnachten. De hostel light in de Berlijnse wijk Mitte, op 500 meter van Checkpoint Charlie. Je slaapt er in een space capsule, dit is een goedkope maar vooral bijzondere ervaring. Alle kamers beschikken over een gedeelde badkamer, gratis wifi, haardroger en beddengoed. Boek je capsule hier online kost zo'n € 30.

  1. Wallyard Concept Hostel

Het Wallyard Concept Hostel bevindt zich in het Moabit district vlakbij het Otto Park en het Kleiner Tiergarten. Het hostel werd zopas gerenoveerd en is modern en strak ingericht. Gasten kunnen er overnachten in een slaapzaal vanaf €24/nacht of in een privékamer vanaf €41/nacht. Meer info en boeken.

  1. Pegasus Hostel Berlin

De gevel van het Pegasus Hostel zul je al van in de verte kunnen opmerken! Het blauwgele hostel bevindt zich in het centrum van Berlijn en is het ideale verblijf voor backpackers. Je overnacht er in een verzorgde slaapzaal vanaf €18/nacht.

De metrohalte ‘Weberwiese’ ligt op 2 minuten wandelen en is je verbinding met de rest van de stad. Meer info en boeken.

  1. Design Hostel P182

Altijd al eens willen overnachten in een design hostel? In Berlijn kan het! Het moderne Design Hostel P182 bevindt zich naast het Heinrich-von-Kleistpark in het Schöneberg district. Ervaar luxe en design aan een lage prijs in de bruisende hoofdstad van Duitseland.

Je overnacht hier al vanaf €40/nacht. Meer info en boeken.

  1. Amstel House Hostel

De gevel van het Amstel House Hostel is prachtig gedecoreerd met muurschilderijen. Binnenin is het erg modern en heb je zelfs een terras waar er in de zomermaanden gebarbecued kan worden. Het hostel is gevestigd in de Berlijnse wijk Tiergarten, op 10 minuten wandelen van de metrohalte ‘Turmstrasse’.

Je overnacht hier al vanaf €27/nacht. Meer info en boeken.

  1. Ballhaus Hostel Berlin

Het Ballhaus Hostel ligt in het centrum van Berlijn in een gerenoveerd gebouw, vlakbij heel wat bezienswaardigheden. Zo liggen het Museum voor Natuurkunde, het Park am Nordbahnhof en het Monument van de Berlijnse Muur binnen een straal van 1 kilometer. Je overnacht in dit hostel vanaf €20/nacht. Meer info en boeken.

  1. Three Little Pigs Hostel

Het Three Little Pigs Hostel is gevestigd in een voormalig klooster uit de 19e eeuw en ligt in het centrum van Berlijn. Bezienswaardigheden als Checkpoint Charlie en de Brandenburger Tor liggen binnen wandelafstand. Gasten kunnen hier overnachten vanaf €20/nacht. Meer info en boeken.

  1. Heart of Gold Hostel

Het Heart of Gold Hostel ligt op 15 minuten wandelen van het centraal station van Berlijn. Het hostel is modern en gezellig ingericht en heeft een eigen bar waar je even kunt uitrusten na een dagje stappen in de stad. Je overnacht hier al vanaf €21/nacht. Meer info en boeken.

  1. Generator Hostel Berlin Mitte

Het Generator Hostel bevindt zich in het centrum van Berlijn vlakbij het metrostation ‘Oranienburger Tor’. Dit hostel is ideaal voor backpackers en alleenreizigers maar ook voor gezinnen en koppels. Zo kunnen gasten een bed in een slaapzaal of een privé/familiekamer boeken. Voor elk wat wils!

Je overnacht hier al vanaf €39/nacht. Meer info en boeken.

  1. Happy Go Lucky Hostel

Het Happy Go Lucky Hostel bevindt zich in Charlottenburg vlak naast het treinstation. Van op afstand kun je de kleurrijke gevel van het hostel al opmerken. Het bekende Kurfürstendamm (de grootste winkelboulevard in Berlijn) bevindt zich op amper 10 minuten wandelen.

Een bed in een slaapzaal boek je hier vanaf €19/nacht. Meer info en boeken.

  1. The Cat's Pajamas

Dit vintage hostel ligt langs de Urbanstrasse vlakbij Kreuzberg. In dit hippe hostel kun je overnachten in zowel slaapzalen als privékamers. Er is ook een keuken beschikbaar waar je zelf kunt koken. Een bed in de slaapzaal boek je vanaf €15/nacht en een privékamer vanaf €30/nacht. Meer info en boeken.

  1. a&o Hostel Berlin Hauptbahnhof

Dit a&o Hostel bevindt zich in het centrum van Berlijn vlak naast het Berlin Hauptbahnhof. Via het treinstation heb je een verbinding met alle hoeken van de stad en kun je Berlijn echt leren kennen. Het hostel biedt naast slaapzalen, ook enkel familiekamers aan voor groepen en gezinnen.

Je overnacht hier vanaf €30/nacht. Meer info en boeken.

  1. 36 Rooms Hostel Berlin Kreuzberg

Het 36 Rooms Hostel bevindt zich in het Kreuzberg district naast het Görlitzer Park. Tijdens de zomer komen heel veel mensen picknicken in het park en bezoeken ze de plaatselijke zoo. Het hostel werd volledig gerenoveerd en is ideaal voor backpackers en alleenreizigers. Je overnacht hier vanaf €25/nacht. Meer info en boeken.

  1. RixHouse

Het RixHouse hostel ligt in het Neukölln district in het zuidoosten van Berlijn. De metrohalte ‘Karl-Marx-Straße’ ligt op 500 meter wandelen en is je verbinding met de rest van de stad. Je overnacht in dit hostel in een slaapzaal vanaf €20/nacht. Meer info en boeken.

  1. Download je gratis stadswandeling Berlijn

Ontdek de stad met onze gratis stadswandeling Berlijn. Ideaal om Berlijn volledig te verkennen op eigen tempo. In de gratis stadsgids Berlijn kan je 2 stadswandelingen vinden. Nog meer goesting in Berlijn? Koop onze volledige reisgids Berlijn en ontdek alles over deze prachtige stad.

Berlijn

Gratis reisgids Berlijn downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?