Magisch overnachten in het Plopsa Hotel in de Panne: Alle info, foto's + online boeken

Volledige reisgids kopen voor € 10

Magisch overnachten in het Plopsa Hotel in de Panne: Alle info, foto's + online boeken

17 maart 2023 in Belgische kust0 reacties

Een uitstap naar Plopsaland De Panne? Verblijf dan zeker in het Plopsa Hotel. Het zal het weekend des te leuker maken, meer nog.. onvergetelijk! Breng een nachtje door in de wondere wereld van Maya de Bij, Mega Mindy, Kabouter Plop of een andere Studio 100-held! Waar wacht je nog op?

In dit blogartikel lees je alvast meer over je verblijf in het Plopsa Hotel in De Panne. Laat je verrassen en boek nu je verblijf in het Plopsa Hotel in De Panne online.

Inhoud artikel

  1. Het Plopsa Hotel

Sinds april 2021 opende het gloednieuwe Plopsa Hotel in De Panne. Het is de ideale plek om origineel te overnachten in magische theaterkamers of luxueuze suites. De kamers zijn ingericht in Studio 100 thema’s zoals K3, Maya de Bij, Samson & Marie, Kabouter Plop, Piet Piraat, en talrijke andere Studio 100 helden. De sprookjesachtige kamers van het hotel zijn geschikt voor 4 tot 6 personen. Ongetwijfeld een onvergetelijke ervaring voor de kinderen!

Kan je haast niet wachten om je verblijf in het Plopsa Hotel vast te leggen? Boek je verblijf in het Plopsa Hotel in De Panne online.

  1. De themakamers van het Plopsa Hotel

Het Plopsa Hotel beschikt over 117 betoverende kamers of suites. Ervaar de rust in één van de bijzondere kamers in een unieke theaterstijl. Slaap in de wondere wereld van Maya de Bij, Mega Mindy, Kabouter Plop of een andere Studio 100-held. Je kan kiezen voor een standaardkamer, een premium kamer of een luxe suite. Ieder kamertype heeft zo zijn eigen charme en bezorgt je gegarandeerd een onvergetelijk verblijf.

Verschillende themakamers in het Plopsa Hotel in De Panne

Sinds kort zijn er 24 gloednieuwe premium themakamers toegevoegd aan het hotel. Verblijf in de kamer van jouw favoriet!

  • Hanne, Marthe en Klaasje nodigen je uit in hun fancy themakamer K3, waar je bovendien ook nog eens geniet van een uitzicht over Plopsaland De Panne!
  • Overnachten als een echte Kampioen? Dat kan in de themakamer van F.C De Kampioenen.
  • Avontuurlijke themakamer in Wickie de Viking stijl.
  • Voor de jongsten is er ook de themakamer van Bumba en de themakamer van Maya de Bij.
  • Themakamer van Samson en Marie: In het kasteel van Koning Samson staat een mandje op de troon en slapen de gasten op heerlijk zachte bedden.
  • Verblijf in de themakamer van Plop in het Kabouterbos.
  • Ook de themakamer van Piet Piraat is aangemeerd in het Plopsa Hotel.
  • Waan je op de Alpenweide met Heidi en Peter in de themakamer van Heidi.
  • Je vrienden van de Nachtwacht houden wacht bij hun themakamers.
  • Of liever een stoere superheldin? Verblijf in de themakamers van Mega Mindy.
  1. In de omgeving van het Plopsa Hotel

Wanneer je verblijft in het sprookjesachtige Plopsa Hotel heb je toegang tot Plopsaqua De Panne én toegang tot Plopsaland De Panne of Mayaland Indoor. Zo kan je als eerste het park betreden en als laatste het park verlaten! Een onvergetelijk verblijf.

Plopsaland De Panne

Plopsaland De Panne is een attractiepark met ontelbaar veel attracties die zowel jong als oud kunnen bekoren. Het pretpark is helemaal aangekleed volgens de programma’s van Studio 100 en bekende figuren als Kabouter Plop, Samson en Gert, Maya de Bij, Piet Piraat en Mega Mindy passeren er de revue.

Plopsaland de Panne was het eerste attractiepark van de Plopsa-groep. Later werden ook de andere parken Plopsa Indoor Hasselt, Plopsa Coo, Plopsa Indoor Coevorden en Holiday Park gebouwd. Bekijk hier alle pretparken van Plopsa.

Lees meer over ons bezoek aan Plopsaland De Panne.

Plopsaqua De Panne

Bij Plopsaland De Panne vind je ook het waterpark Plopsaqua. Dit waterpark werd in 2015 toegevoegd aan het park als nieuw zwembad van de gemeente de Panne in samenwerking met de Plopsa-groep. Het waterpark is gebouwd in Wickie de Viking stijl.

In het waterpak ligt een 25-meter lang zwembad waarvan nabijgelegen scholen regelmatig gebruik maken. Het zwembad heeft echter ook een lichtinstallatie en kan omgevormd worden tot een discozwembad. Daarnaast zijn er verschillende leuke glijbanen, een stormbad, wildwaterbaan, waterspeeltuinen en een buitenbad met ligweide. Voor de allerkleinsten is er een apart peuterbad.

Onze tip: Het kan enorm druk worden in Plopsaqua. Hierdoor is het mogelijk dat het zwembad afgesloten wordt. Boek je tickets vooraf, zo ben je zeker dat je binnen kan.
  1. Praktische info voor je verblijf in het Plopsa Hotel in De Panne

Wat is inbegrepen in de kamerprijs?

  • Gratis Wifi en airconditioning.
  • Geniet van een heerlijk diner in het sfeervolle restaurant Le Grand Buffet.
  • Nadien kan je nog even nagenieten in de gezellige bars.
  • 's Ochtends begin je de dag met een heerlijk uitgebreid ontbijtbuffet.
  • Bij mooi weer kan je even terugtrekken op het ruime, zonnige terras.
  • Voor gasten van het Plopsa Hotel is bovengronds parkeren op de hotelparking van Plopsaland De Panne inbegrepen.
  • Voor gasten die verblijven in een Luxe Suite of themasuite, wordt er een parkeerplaats gereserveerd in de ondergrondse parking.
  • Digitale, interactieve fotozoektocht met Kabouter Klus in Plopsaland De Panne tijdens de reguliere openingstijden

Last but not least: Toegangstickets voor Plopsaqua De Panne en Plopsaland De Panne of Mayaland Indoor (afhankelijk van de periode). Dit toegangsticket is geldig vanaf de dag van aankomst tot en met de dag van vertrek, met uitzondering van evenementen die door externe partijen georganiseerd worden en die volledig of grotendeels plaatsvinden buiten de normale openingstijden van de parken.

  1. Hoe bereik ik het Plopsa Hotel?

Met de Kusttram of trein

  • De Kusttram biedt steevast een snelle verbinding aan tussen het terrein van Plopsaland De Panne en Knokke met de Kusttram.
  • Je kan de kusttram tot aan de halte bij de ingang van Plopsaland en Plopsaqua de Panne nemen.
  • In de zomermaanden rijdt deze tram om de 10 minuten, in de wintermaanden elke 20 minuten en in het voor- en najaar en tijdens de schoolvakanties buiten de zomermaanden om de 15 minuten.
  • Het is ook mogelijk om de trein naar station De Panne te nemen. Dit station ligt op wandelafstand van het Plopsa Hotel.
  • De weg wordt telkens goed aangegeven.

Met de wagen

  • Vanuit Antwerpen volg je de E17 van Antwerpen naar Gent en sla je af bij knooppunt Zwijnaarde op de E40 richting Oostende.
  • Vanuit Brussel en Gent kom je meteen op de E40 richting Oostende terecht. Vanaf hier dien je af te slaan bij knooppunt Jabbeke. Daar houd je links aan richting Veurne Nieuwpoort tot aan afrit 1 naar Adinkerke waar je rechts afslaat.
  • Neem bij de rotonde de brug over de Duinkerkevaart. Steek vervolgens de spooroverweg over en rij door tot aan de volgende rotonde.
  • Bij de rotonde met het Kabouter Plop-beeld ga je verder rechtdoor; net voor de tramsporen en het Plopsa Hotel aan de linkerkant bevindt zich de hotelparking.
  1. Alternatieve verblijven in de buurt van Plopsaland

Is je favoriete kamer volgeboekt? Of verblijf je toch liever in de buurt van Plopsaland? Dan raden wij volgende verblijven aan in de nabije omgeving van Plopsaland! Of bekijk het volledige aanbod hotels in de buurt van Plopsaland De Panne.

Maison Clos

Verblijf je liever in een vakantiehuis in De Panne? We raden je een verblijf aan in Maison Clos, een sfeervol en gezellig huisje wat verder van het strand van De Panne. Niet enkel de ligging is een pluspunt, maar ook de smaakvolle renovatie en inrichting. De woning werd volledig gerenoveerd met oog voor gezelligheid en comfort.

Daarnaast is er een privé terras met barbecue waarvan je gebruik kan maken bij mooi weer. De woning is bovendien ook gelegen naast een restaurant waar je heerlijk kan dineren. Kortom: een aanrader voor de perfecte gezinsvakantie! Meer info en boeken.

App De Panne 1 (De Panne)

Toch liever overnachten in een eigen appartementje? De appartementen van App De Panne zijn een aanrader! De appartementen zijn ruim en voorzien van alle moderne faciliteiten die je maar kan wensen.

Alle winkels, restaurants en gezellige bars zijn op wandelafstand van het appartement. Ook het strand ligt 50 meter verder. En Plopsaland, waar altijd iets te beleven valt, ligt op 2,8 km en is te bereiken met de tram die op 100 meter van het appartement stopt. Meer info en boeken.

Vakantiehuis Oyenkerke

Dit vakantiehuisje heeft een uitstekende ligging, op wandelafstand van het pretpark en het station van De Panne. Het vakantiehuisje is modern ingericht en voorzien van ruime kamers. Er is ook een ruim dakterras met loungeset zodat je in de zomer nog kan nagenieten van een mooie zonnige dag. Er zijn ook gratis fietsen ter beschikking. Meer info en boeken.

  1. Filmpje Plosa Hotel in De Panne

Benieuwd naar wat het Plopsa Hotel in De Panne allemaal te bieden heeft? Bekijk dan zeker even dit filmpje. Als je alles zelf graag wilt ervaren, dan zal je natuurlijk een nachtje moeten boeken in het Plopsa Hotel.

  1. Gratis wandelroutes en fietsroutes aan de Belgische Kust

De Belgische kust heeft heel veel wandel- en fietsgebieden. Zo kan je langs de hele kustlijn wandelen of fietsen, maar ook de vele natuurgebieden aan de kust bieden verschillende wandelingen en fietsroutes aan. Je kan dan ook zeer goed van de ene kant van de kust naar de andere kant wandelen of fietsen, of tijdens je vakantie een stads- of natuurwandeling maken.

Nog meer info? Download dan zeker onze wandelingen en fietsroutes langs de Belgische kust. Of bekijk meteen alle info in onze volledig reisgids Belgische Kust, inclusief de mooiste bezienswaardigheden en leuke tips.

Belgische kust

Gratis reisgids Belgische Kust downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?