Waar overnachten langs de Duitse Alpenstraße? 15 x van goedkoop tot luxe

Koop de volledige reisgids voor € 10

Waar overnachten langs de Duitse Alpenstraße? 15 x van goedkoop tot luxe

3 januari 2022 in Beieren8 reacties

Tijdens je bezoek of rondreis langs de Duitse Alpenstraße heb je natuurlijk ook een aangenaam verblijf nodig. Wij hebben voor jou alvast een overzicht gemaakt van de mooiste hotels en enkele leuke alternatieven in dit deel van Beieren!

Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

Inhoud artikel

  1. Hartungs Hoteldorf (Füssen)

Hartungs Hoteldorf wordt beheerd door een familie en is gevestigd in een prachtig gebouw in alpinestijl. Het hotel bevindt zich in Hopfen am See, niet ver van Füssen. De kamers bieden uitzicht op de Hopfensee en je beschikt over een eigen terrasje of balkon. Heerlijk wakker worden met een uitzicht op de Alpen!

Na een dagje verkennen van de omgeving, kan je in het panoramisch restaurant genieten van heerlijke gerechten bereid met lokale ingrediënten. Wil je graag even ontspannen? Dan kan je altijd gratis gebruikmaken van de sauna, het stoombad en een overdekt zwembad. Meer info en boeken.

  1. Mein Chalet (Reit im Winkl)

Liever verblijven in je eigen chalet? Dan is deze Mein Chalet een absolute aanrader! Deze charmante chalet is gelegen in Reit im Winkl en beschikt over ruime kamers voorzien van alle comfort en moderne faciliteiten. Op warme zomerdagen kan je genieten van een frisse duik in het buitenzwembad en een heerlijke barbecue! Na een dagje stevig wandelen, skiën of fietsen kan je ontspannen in de gezellgie tuin of in de sauna. Meer info en boeken.

  1. Ferienwohnungen Scheifler (Berchtesgaden)

Verblijf in de vakantiewoningen Scheifler en geniet van een adembenemende panorama van Berchtesgaden. Deze woning prijkt op een rustige, zonnige locatie op een steenworp van het stadscentrum. Zo kan je na een heerlijk nachtje slapen, meteen een leuke wandeling maken naar het historische centrum.

Het vakantiehuisje straalt een en al gezelligheid uit en heeft directe toegang tot het privézwembad. Geniet van een heerlijk zelfgemaakte cocktail op het terras met een schilderachtig uitzicht op de bergen en omgeving als achtergrond. Meer info en boeken.

  1. Biohotel Mattlihüs (Bad Hindelang)

Biohotel Mattlihüs ligt op een hoogte van 1.200 meter in de wijk Oberjoch in Bad Hindelang. Het hotel biedt gezellige kamers gemaakt van speciaal biologische materialen en alpine hout, directe toegang tot de skipistes en een geweldig uitzicht op de Beierse Alpen. Wat wens je nog meer?

Graag wat ontspannen na een hevig dagje skiën? Dan kan je terecht in de spa van Biohotel Mattlihüs met sauna, stoombad en speciale wellnessbehandelingen. Nadien kan je nog even nagenieten in het panoramisch restaurant waar 5-gangenmenu's met biologische lokale specialiteiten worden geserveerd. Meer info en boeken.

  1. Hotel Ruchti - Zeit für mich (Füssen)

Driesterrenhotel Ruchti is gelegen op een prachtige, rustige locatie in de Allgäuer Alpen, op slechts 15 minuutjes wandelen van het centrum van Füssen. Hotel Ruchti biedt gezellige, ruime kamers met een moderne inrichting. Sommige kamers zijn ook voorzien van een balkon met een fantastisch uitzicht op de Alpen.

Verder kan je terecht in het restaurant voor Beierse specialiteiten die bereid zijn met lokale ingrediënten. Tijdens warme zomermaanden kan je nog nagenieten met een dessertje op het zonneterras. Het Ruchti ligt bovendien aan de rand van een bos en naast een kuuroord. Op maar 500 meter vind je een meer waar je even een namiddagje kan zwemmen. Meer info en boeken.

  1. Hotel Unterwirt (Reit im Winkl)

Hotel Unterwirt is een superieur 4-sterrenhotel, in het centrum van Reit im Winkl. Dit hotel beschikt over gezellige kamers (waarvan sommige met balkon of terras), een grote sparuimte met Finse sauna en hot tub, een verwarmd buitenzwembad en een terras. Graag eens lekker dineren? Dat kan in het sfeervolle, traditionele restaurant waar ze regionale en internationale specialiteiten serveren.

Ben jij een echte wijnliefhebber? Ga dan zeker van de diverse wijnen proeven in de wijnkelder. Liever een goede cocktail? Creatieve cocktails zijn verkrijgbaar in de bar! Verder is het prachtige omliggende landschap ideaal voor te wandelen fietsen en skiën. Of maak een uitstapje naar de schilderachtige Chiemsee. Meer info en boeken.

  1. Panoramahotel Oberjoch (Bad Hindelang)

Het Panoramahotel Oberjoch ligt in het hoogste bergdorp van Duitsland, midden in een zonnig hoogdal in de Allgäuer Alpen. Of je nu een wandelaar, skiër of natuurliefhebber bent, je vindt hier gegarandeerd wat je zoekt! Je overnacht in een van de ruime, moderne kamers welke een balkon hebben met vrij uitzicht op de bergen. Wil je graag even volledig tot rust komen? Dat kan in de 3.000 m² grote alpine spa met vijf verschillende sauna's, binnen en buitenzwembaden en in de verschillende restaurants met heerlijke gerechten.

Verder is het de ideale omgeving om verschillende (sportieve) activiteiten te ondernemen als wandelen, via ferrata's, fietstochten, uitgebreide langlaufloipes, een rodelbaan en een gemoderniseerde skigebied met 32 kilometer aan pistes. Meer info en boeken.

  1. Hotel Ludwigs (Füssen)

Hotel Ludwigs is een traditioneel hotel in het voetgangersgebied in de romantische oude binnenstad van Füssen. Het onlangs gerenoveerde hotel biedt ruime kamers met comfortabele bedden, houten vloeren, kroonluchters en elegante stoffering.

Tegen een kleine toeslag kan je in de ontbijtzaal genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet. Liever ergens in de omgeving ontbijten? Op slechts 5 minuten wandelen van het hotel zijn er nog talloze restaurants en cafeetjes te ontdekken. Meer info en boeken.

  1. Biohotel Garmischer Hof (Garmisch-Partenkirchen)

Biohotel Garmischer Hof is een 3-sterrenhotel dat beheerd wordt door een familie, en bevindt zich in Garmisch-Partenkirchen. Dit sfeervolle hotel is voorzien van een ruime spa met Turkse hamam en een schoonheidssalon en biedt een geweldig uitzicht op de Beierse Alpen.

Iedere ochtend verzorgt het Biohotel Garmischer Hof een uitgebreid ontbijtbuffet, dat bestaat uit lokaal geproduceerde biologische producten. Het restaurant heeft een aangenaam terras en serveert biologische gerechten, zoals traditionele Beierse en vegetarische maaltijden. In de omgeving kan je skiën, wandelen en klimmen. Meer info en boeken.

  1. Hyperion Hotel (Garmisch – Partenkirchen)

Het onlangs gerenoveerde H + Hotel Alpina Garmisch-Partenkirchen biedt superieur comfort aan de voet van de Alpen. Midden in het pittoreske oude centrum en dicht bij de skiliften is het hotel het ideale startpunt voor je vakantie. En dagelijks word je verwend met een heerlijk uitgebreid ontbijtbuffet dat niets aan je wensen over laat.

In de avond bieden de restaurants een rustieke sfeer met een open haard en panoramische ramen die een fantastisch uitzicht op het Alpenpanorama bieden. Meer info en boeken.

  1. Hotel Alte Post (Oberammergau)

Hotel Alte Post is een historisch hotel dat dateert uit 1612 en gerund wordt door een sympathieke familie. Het hotel combineert traditionele en moderne stijlen en het biedt ruime kamers met WiFi en een flatscreen-tv.

Hotel Alte Post heeft een typisch Beierse gevel met traditionele vensterluiken en kijkt uit op een ontspannende biertuin. Iedere ochtend kan je in het rustieke restaurant, met houten balken en typische Beiers decor terecht voor een heerlijk ontbijtbuffet. Verder biedt het Alte Post Oberammergau ski- en bagage-opslag, autoverhuur en lunchpakketten voor dagtochten. Meer info en boeken.

  1. Parkhotel Egerner Höfe (Rottach-Egern)

Mag het al eens wat luxueuzer zijn? Dan is het Parkhotel Egerner Höfe een echte topper! De ruime kamers en suites van het hotel hebben een moderne, landelijke inrichting en zijn liefdevol ontworpen met oog voor detail en met natuurlijke materialen uit de regio. Ontspannen kan je in het ruime wellnesscentrum dat beschikt over een binnenzwembad, verschillende sauna's en een schoonheidsstudio.

Begin de dag met de opkomende zon in ontbijtrestaurant Florians met uitzicht op de Wallberg! Lekker eten kan in het Gourmetrestaurant Dichter dat gastronomische creaties en heerlijk Beierse gerechten serveert. Wacht niet langer en boek je verblijf online.

  1. Landhaus Theresa (Bad Tölz)

Liever overnachten in een appartement? Dit charmante en traditionele Landhaus Theresa garandeert je ongetwijfeld een onvergetelijk verblijf. Het appartement beschikt over een aparte woon-slaapgedeelte, stenen grenen bedden en een volledig uitgerust keuken. Wil je graag even ontsnappen aan alle drukte? Trek dan even terug in de rustige tuin met een goed boek.

Andere faciliteiten dat het appartement te bieden heeft is een individuele tegelkachel, zonnige balkons op het zuiden en westen, een biologische stoomsauna en een infraroodcabine. De dag begin je met een gezond en biologisch ontbijt dat bereid wordt met verse producten uit de regio en lokale leveranciers. Meer info en boeken.

  1. Hotel Sommer GmbH - Urlaubs- und Wellnesshotel

Hotel Sommer ligt aan de oever van de Forggensee en biedt een geweldig uitzicht op Schloss Neuschwanstein en de Alpen. Hier overnacht je in elegante kamers met moderne badkamers. Iedere kamer beschikt bovendien over een balkon vanwaar je prachtig uitzicht hebt.

Het hotel heeft een uitgebreide spa met verschillende sauna's, stoombaden en binnen- en buitenbaden met natuurlijk zeewater. Verder kan je hier ook massages en schoonheidsbehandelingen boeken en er worden yoga-, pilates- en aquarobiclessen gegeven. Wil je liever de omgeving verkennen? Dan kan je fietsen huren bij de receptie. Het hotel is namelijk de ideale uitvalsbasis voor het maken van fietstochten, wandelingen, het beoefen van watersporten en om te skiën. Meer info en boeken.

  1. Hotel Schöngarten Garni (Lindau)

Hotel Schöngarten Garni, een klein maar fijn hotel! Het hotel biedt een schilderachtige locatie in Lindau, en is gevestigd in een charmant gebouw. Naast geluiddichte kamers met moderne meubels beschikt het hotel over een grote tuin voorzien van een comfortabele zithoek met ligstoelen en kleine speeltuin. Je begint de dag met een uitgebreid ontbijtbuffet in een ruime serre met zicht op de tuin. Voor actieve gasten, die van wandel- en fietstochten houden, is Hotel Schöngarten Garni de ideale uitvalsbasis. Benieuwd? Meer info en boeken.

  1. Mis niets en download onze gratis reisgids Duitse Alpenstrasse

Wil je niets missen tijdens je vakantie in de Duitse Alpenstraße? Goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Duitse Alpenstraße met meer dan 70 bezienswaardigheden + volledig uitgewerkte rondreis. Eerst uitproberen? Download alvast je gratis preview reisgids Duitse Alpenstraße en ga op pad!

Duitse Alpenstraße

Gratis reisgids Duitse Alpenstraße downloaden


Geschreven door

Wouter Coppens

- 1 februari 2024 - Van Dingenen Henri

Zeer mooie en en fijne gids om te lezen Goed om zelf uit te stippelen waar ik wil geweest zijn en hoe lang Ik rij dit jaar zowel de Alpenroute als de Romantische strasse

- 18 juni 2023 - JT

Het ziet er goed uit, we gaan in september pas , zijn zeer benieuwd

- 14 april 2023 - CJKempenaar

De routebeschrijving is erg mooi en duidelijk

- 20 augustus 2021 - RITA LEEMANS

Prachtige hulp om je reis uit te stippelen. Altijd goede info! Super!

- 5 augustus 2021 - Robert Vanden Eynde

super interessant en praktisch

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?