Waar verblijven op Mallorca? 15 x van goedkoop tot luxe (update 2024) - Hotels + B&B's

Koop de volledige reisgids voor € 10

Waar verblijven op Mallorca? 15 x van goedkoop tot luxe (update 2024) - Hotels + B&B's

30 maart 2023 in Balearen0 reacties

Overzicht met de mooiste hotels & resorts op Mallorca

Tijdens je bezoek aan het mooie Mallorca, heb je natuurlijk ook een aangenaam verblijf nodig. Wij hebben voor jou alvast een overzicht gemaakt van de mooiste hotels en enkele leuke alternatieven in Mallorca.

Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

Inhoud artikel

  1. Overnachten in de hoofdstad Palma de Mallorca

Palma de Mallorca is niet alleen de hoofdstad maar ook hét toeristisch centrum op het eiland Mallorca. Vanaf de jaren 60 werd de kust langs beide kanten van de stad, massaal volgebouwd waardoor haar reputatie als nogal ordinaire vakantiebestemming oogt. In het hart van deze wildgroei biedt Palma de Mallorca echter meer dan dat je zou denken. De stad Palma zelf heeft heel wat interessante historische plaatsjes, die in schril contrast staan met de nabijgelegen strandresorts.

  • Boutique Hotel Posada Terra Santa zit gevestigd in een 16e-eeuws herenhuis in de oude binnenstad. Het boetiekhotel biedt ruime kamers, een binnen- en buitenzwembad, een spa- en wellnesscentrum en een gemeenschappelijk terras. Sommige kamers hebben ook een eigen terrasje met uitzicht op het historische centrum. Meer info en boeken.
  • Een ander charmant hotel in de binnenstad is Hotel Can Quetglas. Dit verblijf beschikt over een seizoensgebonden buitenzwembad, privéparkeergelegenheid in het centrum, en een gezellig terras. Meer info en boeken.
  • Liever overnachten in een appartement? Ramón Llull House biedt moderne accommodatie gevestigd in een traditioneel 18e-eeuws pand met houten balken, gewelven en zandstenen muren. Iedere appartement beschikt over lichtrijke slaapkamers, een woonkamer, een keuken met koffiezetapparaat en sommigen hebben een terras of Mallorcaanse patio. Meer info en boeken.
  1. Verblijven in Alcúdia

Op zon, zee - strandvakantie? Dan is Alcúdia een prima bestemming om te overnachten. Alcúdia is al jarenlang een aantrekkelijke bestemming bij strandliefhebbers. Dit komt onder meer doordat de baai van Alcúdia maar liefst 10 km lang is. Er is dus meer dan genoeg plek om hier een dagje te zonnen! Door de gunstige ligging is het ook een perfecte uitvalsbasis om de rest van het eiland te ontdekken. De badplaats ligt vlakbij Cap de Formentor, en op een klein uurtje rijden bereik je Palma de Mallorca al.

Daarnaast kan Alcúdia ook uitpakken met een gezellige oude binnenstad met talloze cafeetjes, winkeltjes en pleintjes. Je vindt er een ruim aanbod aan hotels en appartementscomplexen voor elk budget.

  • ARA Alcudia ligt in het hart van de oude stad, in een prachtige omgeving, omgeven door gezellige tapasbars en winkels. Deze stijlvolle accommodatie biedt een gezellige oase van rust. De oude architectonische kenmerken, traditionele houten balken en stenen muren werden behouden bij de renovatie. Meer info en boeken.
  • Hotel Condesa bevindt zich direct aan het zandstrand, op wandelafstand van het centrum van Alcúdia. Het familiehotel biedt comfortabele kamers en suites en de mogelijkheid tot een all-in vakantie. Meer info en boeken.
  1. Uitrusten in badplaats Cala Millor

Cala Millor is het grootste toeristencomplex langs de oostkust van het eiland Mallorca. De naam vertaalt zich als “de betere baai”. Cala Millor zou een van de beste stranden van het eiland hebben. Cala Millor wordt door rotsen gescheiden van zijn traditionelere en rustigere buur, Cala Bona dat je makkelijk bereiken via een korte wandeling langs de kust. Bovendien is Cala Millor ook een goede keuze voor wie op zoek is naar een strandvakantie, maar tegelijkertijd ook de rest van het eiland willen verkennen.

  • Hipotels Hipocampo Playa ligt direct aan het strand van Cala Millor en vormt een perfecte uitvalsbasis voor een zonvakantie. Ontspan met een lekker drankje op een van de ligstoelen, neem een duik in het zwembad of kom tot rust in de sauna of hot tub. Voor kinderen is er een speeltuin voorzien en een animatieteam. Meer info en boeken.
  • Finca S'Estelrica ligt in Artá op zo'n 15 minuten rijden van Cala Millor. Deze charmante vakantieboerderij is gevestigd in een oud, traditioneel Mallorcaans landhuis. Iedere ochtend kan je beginnen met een heerlijk ontbijtbuffet met lokale producten. Iedere week verzorgd de kok ook 1 keer per week voor een traditioneel diner. Meer info en boeken.
  1. Mooiste resorts in het levendige Cala d'Or

Cala d'Or is een van de belangrijkste resortgebieden van Mallorca tijdens de zomermaanden. In het laagseizoen is het hier veel rustiger. Het resort heeft tal van bars, restaurants en andere faciliteiten, en lokt mensen aan van alle leeftijden en smaken. Er zijn vijf verbonden stranden die tussen beboste heuvels liggen: Cala d’Or, Cala Esmeralda, Cala Ferrera, Cala Serena en Cala Gran. Genoeg stranden waar je lekker kan relaxen! Sommige stranden bieden ook boottochten aan waarmee je Mallorca vanuit een andere hoek kan zien.

  • Inturotel Cala Azul bevindt zich op wandelafstand van Cala Esmeralda en biedt appartementencomplex omringd door uitgestrekte tuinen met dennen- en palmbomen. Het complex beschikt over een binnenzwembad en een hot tub, een sauna, een fitnesscentrum en een bar en gezellig restaurant waar je 's avonds kan nagenieten. Meer info en boeken.
  • Aparthotel Palia Puerto del Sol is tegen een heuvel aangebouwd en ligt vlak bij de sfeervolle haven van Cala d'Or. De appartementen zijn netjes ingericht en kijken uit op het zwembad of op de mooie tuin. Voor een frisse duik zijn er drie zwembaden met daar omheen een fijn zonneterras. Voor de kinderen is er ook een animatieteam voorzien. Wil je graag een dagje doorbrengen aan het strand, dan kan dat met het treintje dat een paar keer per dag langs de appartementen rijdt. Meer info en boeken.
  1. Hotels in havenstad Sóller

Gesitueerd in een charmante baai met zowel indrukwekkende bergen als een adembenemend zeezicht, heeft Port de Sóller het volgens sommigen allemaal. Gelukkig is dit dorp kunnen ontsnappen aan overbebouwing en werd het zo een meer gesofisticeerde vakantiebestemming. Neem de charmante houten vintage-tram naar Sóller, en van daaruit kan je de trein nemen die het eiland doorkruist. Sóller is een absolute aanrader, het wordt gezien als een van de mooiste dorpjes op Mallorca.

  • Het Salvia Hotel is een gerestaureerd 19e-eeuws herenhuis in Sóller en wordt omgeven door tuinen en een seizoensgebonden zwembad. Het hotel biedt elegante kamers ingericht met antieke meubels en voorzien van gratis WiFi en uitzicht op de bergen. Meer info en boeken.
  • Op zoek naar een gezellig vakantiehuisje nabij Sóller? Dan is Casa Catalina misschien wel iets voor jou. Het vakantiehuis heeft een gezellige woonkamer, goed uitgeruste keuken en airco. Vanop het dakterras heb je panoramisch uitzicht op het Tramuntana-gebergte. Sluit je dag af met een lekkere barbecue en geniet van de sterrenhemel met een heerlijk glaasje wijn. Meer info en boeken.
  1. Accommodaties nabij Sierra de Tramontana

De Serra de Tramuntana volgt de volledige noordwestkust van Mallorca. Deze spectaculaire bergketen is een niet te missen bestemming op Mallorca voor wie houdt van de natuur. Al bij al bedekt deze keten bijna een derde van het eiland. Het gebied werd in 2011 uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed en wordt algemeen beschouwd als van uitzonderlijke waarde voor de mensheid. Een irrigatiesysteem van Arabische oorsprong transformeerde dit zanderige landschap.

  • Hotel d'Interior Ca Mado Paula is een gerestaureerd 19e-eeuws landhuis met originele stenen muren en houten balken in het dorp Banyalbufar. Het hotel biedt elegant ingerichte kamer met gratis WiFi en airco. Verder geniet je van een prachtig uitzicht over de baai vanaf het tuinterras. Op wandelafstand ligt het kiezelstrand van Cala Banyalbufar en de luchthaven van Palma ligt op slechts 24 km afstand. Meer info en boeken.
  • In Valldemossa, één van de mooiste en sfeervolste dorpjes van Mallorca, kan je overnachten in het Finca Son Brondo Apartments. Terwijl je wat afkoeling zoekt in het seizoensgebonden buitenzwembad, geniet je van het zicht op het prachtige Tramuntana-gebergte. In de omgeving kan je heerlijk wandelen, paardrijden en watersporten beoefenen. De accommodatie biedt ook proeverijen, yogalessen, massages en sessies in mindfulness op aanvraag. Meer info en boeken.
  1. Agriturismo op Mallorca

Op zoek naar een bijzonder verblijf? Op Mallorca zijn er ook verschillende agriturismo te vinden. Agriturismo's zijn boerderijen op het platteland die authentieke accommodatie aanbieden aan toeristen. Ze bieden vaak kamers of appartementen aan, evenals gemeenschappelijke ruimtes en activiteiten die gerelateerd zijn aan het plattelandsleven. Denk maar aan mooie wandelingen en tochten te paard in de nabije omgeving maar ook heerlijke proeverijen van lokale producten.

De ene agriturismo heeft wat meer luxe (zoals een zwembad) dan de andere, aan jou de keuze waar je belang aan hecht. Hieronder alvast enkele leuke adresjes:

  • Ten noorden van Mallorca, in Pollensa, in het midden van de Sierra de Tramuntana, ligt Son Grua Agroturismo de Lujo, een landgoed van 267 hectare met boomgaarden. Het charmante verblijf biedt ruime kamers, een restaurant, een buitenzwembad in de aangename tuin en een heerlijk ontbijt. De vakantieboerderij biedt ook gratis fietsen om de omgeving te verkennen. Meer info en boeken.
  • Virrey Finca Hotel ligt in het hart van het eiland Mallorca (Inca) en biedt uitzicht op de omliggende bergketens. Deze vakantieboerderij is ingericht als een mooi landelijk huis bekleed met mooie wandtapijten en museumstukken. Na een wandeling in de omgeving kan je ontspannen bij het zwembad onder een van de exotische palmbomen. Verder serveert het restaurant iedere dag een heerlijk ontbijt, lunch en diner in klassieke stijl en elegantie. Meer info en boeken.
  1. Wil jij ook niets missen tijdens je verblijf op Mallorca?

Herkenbaar: je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Mallorca? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop de reisgids Balearen met alle belangrijke bezienswaardigheden op Mallorca, Ibiza, Menorca en Formentera (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Mallorca.

Balearen

Gratis reisgids Mallorca downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?