5 x leukste hippiemarkten op Ibiza bezoeken? Alle info + foto's

Koop de volledige reisgids voor € 10

5 x leukste hippiemarkten op Ibiza bezoeken? Alle info + foto's

9 januari 2022 in Balearen0 reacties

Ibiza staat naast het uitgaansleven ook bekend om haar kleurrijke hippiemarkten. We raden je dan ook aan om tijdens je vakantie op Ibiza een van deze bijzondere marktjes te bezoeken. Slenter tussen de kleurrijke, decoratieve kraampjes met de zon en ontspannende muziek op de achtergrond. Hier vind je zeker wel een leuk souvenirtje om mee te nemen naar huis!

Benieuwd naar dé leukste hippiemarkten op Ibiza? Lees gerust verder en ontdek alles over je bezoek aan de leukste hippiemarkten.

Tickets en georganiseerde tours op Ibiza

Van de luchthaven naar je hotel met de taxi? Boek je taxirit online. Bekijk hier alle mogelijkheden (ook voor groepen).
Ontdek de rijke geschiedenis en bijzondere natuur op Ibiza met een tour of uitstap. Bekijk alle tours hieronder.

Nog op zoek naar een goedkope vlucht naar Ibiza? Boek je goedkope vliegtickets bij Tui Fly vanaf € 47 of Cheaptickets.

Ontdek hieronder alvast de mogelijke tours en excursies op Ibiza

Inhoud artikel

Oorsprong van de hippiemarkten op Ibiza

Tijdens je vakantie op Ibiza moet je zeker een hippiemarkt bezocht hebben

Deze markten zijn ontstaan in de jaren 60, toen Ibiza veel bezocht werd door levensgenieters. Ze verdienden hun geld op het eiland door snuisterijen en prularia te maken en te verkopen op een kleedje op verschillende plekken in Ibiza. De markten zijn uniek en altijd gebleven. Veel kraampjes worden tegenwoordig ook nog bezet door de hippies van die tijd, of door hun kinderen.

Nu staat Ibiza enorm bekend om deze kleurrijke markten en het is best bijzonder om te zien. Je vindt er allerlei kledij en schoenen, maar ook heel veel andere leuke producten zoals dromenvangers, houten tekstborden, gezondheidsproducten, wierrook, servies, ambachtelijke sierraden en tassen. De meeste producten zijn trouwens handgemaakt. Je kijkt je ogen uit en het ene kraampje ziet er nog aantrekkelijker uit dan het andere.

Om nog maar te zwijgen van de sfeer, de mooie tentjes en de live muziek. Verder vind je er ook altijd wel leuke horecagelegenheden waar je even kan genieten van een lekker hapje of drankje zoals een cocktail, koffietje en verschillende sapjes. Kortom, op zo'n hippiemarkt kan je je zeker een namiddagje vermaken.

De 5 leukste hippiemarkten van Ibiza:

  • Hippiemarkt Punta Arabia in Es Canar
  • Hippiemarkt Las Dalias in San Carlos
  • Authentieke Hippiemarkt Sant Joan in San Juan
  • Rommelmarkt in San Jordi
  • Ecologische markt in San José

Graag meer zien van Ibiza? Ontdek dé mooiste bezienswaardigheden en plekjes op Ibiza en haal het beste uit je verblijf.

  1. Hippiemarkt Punta Arabia

Deze hippiemarkt is ontstaan in 1973 toen Hotel ‘Punta Arabi’ de hippies aanbood om hun handgemaakte producten daar te verkopen. Inmiddels is het de grootste hippiemarkt van Ibiza en trekt dagelijks duizenden bezoekers. Deze markt in Punta Arabi ligt net voorbij de plaats Es Canar in het noordoosten van Ibiza.

In totaal vind je er zo'n 400 tot 500 kraampjes, dus je zal je hier niet snel vervelen. De sfeer op deze markt geeft je het echte Ibiza-gevoel. De omgeving is mooi en er is leuke live muziek en andere entertainment zoals levende standbeelden. Er zijn verschillende leuke horecagelegenheden met warme snacks en heerlijke drankjes. Je vindt er sapjes, frisdranken, sangria en authentieke gerechten zoals paella en taartjes. De entree is gratis.

Praktische informatie voor je bezoek

  • Locatie: Club Punta Arabí, Avenida Punta Arabí in Es Canar
  • Openingsuren: De markt vindt in de zomermaanden, van april tot en met oktober, elke woensdag plaats van 10:00 uur tot 18:00 uur.
  • Bereikbaarheid: Je kan deze plek eenvoudig bereiken met de auto (halfuurtje rijden vanaf Ibiza-Stad). Of je kan de markt ook bereiken met de bus.
  • Parkeren: Je kan de wagen parkeren nabij de hippiemarkt voor een paar euro's per dag.
  1. Hippiemarkt Las Dalias

Deze hippiemarkt is ontstaan op Valentijnsdag in 1985 en begon toen met 5 kraampjes. Inmiddels is dit de tweede grootste hippiemarkt van het eiland en op sommige dagen komen er wel 20.000 bezoekers. Deze markt in San Carlos ligt in het noordoosten van Ibiza.

Er zijn meer dan 200 kraampjes met leuke producten zoals sierraden, tassen, kleding, doeken, hangmatten en nog veel meer. Deze markt is meer dan alleen de kraampjes want in het midden van het terrein is een leuk horeca paviljoen met een bar. Hier krijg je heerlijke cocktails en andere drankjes. Ook is er op deze markt een gezellig restaurant te vinden. Tevens is deze plek een podium voor openluchtconcerten! Wil je even ontspannen? Bezoek dan de massage tenten. De toegang tot deze markt is gratis.

Tip: Wil je dit bezoek combineren met een leuke rommelmarkt vlakbij? Op zondagen is er de gezellige rommelmarkt Cala Llenya. De markt is start om 10u tot 15u30. Er zijn ongeveer 50 kraampjes en er is ook horeca aanwezig. 's Middag wordt er live muziek gespeeld door een lokaal bandje. Deze markt is authentiek en er komen bijna alleen locals. Het mooie strand van Cala Llenya ligt ook vlakbij, dus je kan je bezoek aan de rommelmarkt combineren met een middagje relaxen en zonnebaden aan de zee.

Praktische informatie voor je bezoek

  • Locatie: Carretera Eivissa – San Carlos KM 12 in Sant Carles de Peralta (zie ligging op de kaart)
  • Openingsuren: Deze markt is het hele jaar door op zaterdagen. Ze starten om 10u en sluiten rond zonsondergang. In de zomermaanden, vanaf april t.e.m. oktober is dit om 20:00 uur en in de wintermaanden, van november tot en met maart om 18:00 uur. In de maanden juni, juli en augustus is op maandag- en dinsdagavond is er op deze plek een Night Market van 19u uur tot 01:00u.
  • Bereikbaarheid: Goed bereikbaar met de auto. Vanaf Ibiza-Stad is het een half uurtje rijden. Ook met de bus en met de taxi kan je deze plek bereiken
  • Parkeren: Parkeren kan op verschillende parkeerterreinen in het dorp. Er zijn 3 parkeerterreinen rondom de markt. Je betaalt €3,50 parkeerkosten voor de hele dag.
  1. Authentieke Hippiemarkt Sant Joan

Deze authentieke hippiemarkt ligt in San Juan, in het noorden van Ibiza, vlakbij de badplaats Portinatx. Het is een iets kleinere markt dan bovenstaande maar wél even sfeervol. Er zijn nog een aantal echte hippies te vinden en je kan er genieten van optredens.

Hippiemarkt Sant Joan is een kleine markt en heeft niet veel kraampjes. Op een uurtje ben je hier wel rond. Er zijn veel handgemaakte producten en lekkernijen te vinden. Er zijn vaak live-optredens en je kan er heerlijk eten en drinken op verschillende plekjes op de markt. Je kan je bezoek aan deze markt ook combineren met een bezoek aan de badplaats Portinatx of het mooie strand Cala San Vincent.

Onze tip: Ga lunchen bij The Giri Café waar je in de zomer lekker op een ligbedje kan relaxen. Je zit hier midden in een weelderig tuin waar ze hun eigen kruiden kweken. Aan beide kanten van de tuin zijn tafeltjes geplaatst en achteraan heb je een wijds uitzicht op het weiland.

Praktische informatie voor je bezoek

  • Locatie: Centrum Sant Joan.
  • Openingsuren: De hippiemarkt vindt wekelijks plaats op zondag tussen 10:00 uur en 15:00 uur.
  • Bereikbaarheid: Je kan deze markt het best bezoeken met de auto. Vanaf Ibiza-Stad rijd je hier in een half uurtje naartoe.
  • Parkeren: Je kan er gratis parkeren bij de kerk van het dorp.
  1. Rommelmarkt in San Jordi

Wil je graag eens een échte vlooienmarkt meemaken? Dan moet je de rommelmarkt van San Jordi eens bezoeken. De markt is eigenlijk een combinatie van een rommelmarkt en een hippiemarkt. Je vindt er namelijk ook tweedehands spullen zoals boeken, vintagekledij, bohemian-style sieraden enz... Naast de tweedehands spullen vind je ook heel wat leuke handgemaakte spullen. Verder is ook hier fijne horeca aanwezig en zelfs en restaurant. In de loop van de ochtend kan je ook genieten van live muziek.

Praktische informatie voor je bezoek

  • Locatie: Hipodromo Sant Jordi, Carretera Al Aeroport km 4.1, Sant Josep de SA Talaia.
  • Openingsuren: De markt wordt gehouden iedere zaterdag (het hele jaar door) van 09:00 tot 14:00.
  • Bereikbaarheid: Deze markt ligt in het zuiden van Ibiza, in de buurt van Les Salinas, het vliegveld en vlakbij Ibiza-Stad. Vanaf het bekende feestgebied Playa d’en Bossa bereik je deze markt binnen 5 minuutjes met de auto of taxi of in 20 minuutjes wandelen. Vanaf Ibiza-Stad ben je met de auto een kwartiertje onderweg.
  • Parkeren: De markt vindt plaats in de Hipodromo (paardenrenbaan) en er is een groot parkeerterrein aanwezig. Parkeren is gratis.
  1. Ecologische markt in San José

Deze markt ligt in Sant Josep de sa Talaia, in het zuidwesten van Ibiza. Je vindt hem in het centrum van de stad, tegenover het gemeentehuis aan de Pere Escanelles. Hier vind je alleen maar ecologische producten. Lokaal en ambachtelijk zijn de steekwoorden van deze markt en dat maakt hem zo leuk. Lokale verkopers verkopen er hun ambachtelijk gemaakte biologische en ecologische waren. Je koopt hier dus rechtstreeks van de producenten.

In totaal zijn er ongeveer 40 kraampjes met voornamelijk groenten, fruit, vlees en zoete deegwaren maar je vindt er ook schilderijen, rieten manden, slippers en sierraden. De markt is nog niet zo bekend onder de toeristen dus je loopt hier vooral tussen de locals. Na je bezoek aan de ecologische markt kan je in het gezellige dorpje nog even stoppen voor een lekkere lunch. De meeste restaurants in dit dorpje bieden ecologische menu’s aan.

Praktische informatie voor je bezoek

  • Locatie: Carrer de Pere Escanellas, 33, 07830 Sant Josep de sa Talaia.
  • Openingsuren: Deze markt is elke zaterdag van juni tot en met oktober. De markt is alleen in de ochtend, van 9:00 uur tot 13:00 uur.
  • Bereikbaarheid: Deze plek is centraal gelegen en goed bereikbaar met de bus en met de auto. Vanaf Ibiza-Stad rijd je er in een kwartiertje naartoe. .
  • Parkeren: Je kan overal gratis parkeren in het dorpje.
  1. Kaartje met de leukste hippiemarkten op Ibiza

In het onderstaande kaartje vind je een handig overzicht van de leukste hippiemarkten op Ibiza.

  1. Waar overnachten op Ibiza?

Het aanbod aan hotels en appartementen op Ibiza is het grootst in Ibiza-Stad. Een andere optie waar het aanbod ook redelijk ruim is, is het stadje Sant Antoni de Portmany. Dit staat gekend voor zijn goed nachtleven en natuurlijke haven.

Keuzestress? Bekijk onze selectie met de mooiste en leukste verblijven op Ibiza, unieker zal het niet worden!

  1. Filmpje: breng alvast een bezoekje aan een hippiemarkt

Benieuwd naar hoe zo'n typische hippiemarkt in Ibiza eruit ziet? In deze video kan je alvast de sfeer opsnuiven van een van de bekende hippiemarkten op Ibiza. Als je dit met je eigen ogen wilt zien, zal je natuurlijk zelf naar Ibiza moeten afreizen.

  1. Mis niets tijdens je verblijf op Ibiza met onze reisgids

Herkenbaar: je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Ibiza? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop de reisgids Balearen met alle belangrijke bezienswaardigheden op Mallorca, Ibiza, Menorca en Formentera (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Ibiza.

Balearen

Gratis reisgids Balearen downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?