Dé 20 x leukste vakantiehuizen in de Belgische Ardennen huren

Koop de volledige reisgids voor € 15

Dé 20 x leukste vakantiehuizen in de Belgische Ardennen huren

28 december 2021 in Ardennen4 reacties

Op zoek naar een leuk vakantiehuis in de Belgische Ardennen? We maakten een selectie van mooie en leukste vakantiehuizen. We hebben een selectie voor vakantiewoningen voor groepen, kindvriendelijke vakantiewoningen, vakantiewoningen om te verblijven met je honden, luxe vakantiehuizen en zelfs een kasteel !

Maak je keuze en geniet van de rust en natuur in de Belgische Ardennen. Nog reisinspiratie nodig? Download onze Ardennen reisgids.

Inhoud artikel

  1. Vakantiehuizen voor groepen

1.1. Vakantieverblijf op de hoeve met alle comfort voor 12 personen in Esneux

Dit luxe vakantiehuis, gelegen op een hoeve in Esneux, is ideaal voor groepen tot 12 personen. Een grote open leefruimte mét een biljart. Een ruim ingerichte keuken met een speelhoekje voor de kids. Er zijn 5 slaapkamers, 4 badkamers...en dan heb je het uitzicht vanaf het terras nog niet eens gezien! Leuk pluspunt: het is mogelijk om een rondleiding op de hoeve te krijgen. Wie kan er koeien melken? Meer info en boeken.

1.2. Unieke gîte voor 12 personen aan de rand van de rivier in Paliseul

Dit unieke en luxe vakantiehuis voor 12 personen in Paliseul beschikt over een ontspanningsruimte met bubbelbad en infraroodcabine, een speelzaal met biljart, een ruime maar zeker ook sfeervolle leefruimte met een zithoek, eetkamer en volledig uitgeruste keuken, 6 slaapkamers, 5 badkamers én een grote tuin. Meer info en boeken.

1.3. Leuke 4-sterren vakantiewoning met grote capaciteit in Manhay

Deze authentieke boerderij in Manhay is omgetoverd tot een prachtig sfeervol vakantiehuis voor 14 personen. Wat een plaatje! De grote leefkeuken met het haardvuur is het middelpunt van dit huis. En dan heb je het biljart en de wellnessruimte nog niet gezien. Alle 6 de slaapkamers beschikken over een privébadkamer. Meer info en boeken.

  1. Kindvriendelijke vakantiehuizen

2.1. Vakantiehuis in Léglise voor 15/18 personen in de Ardennen

Zowel ouders als kinderen zullen zich hier prima vermaken in dit vakantiehuis voor 15/18 personen in Léglise. Terwijl de ouders zich in het bubbelbad, sauna of tuin ontspannen, vermaken de kinderen zich in de speelkamer, met een potje biljart en tafelvoetbal of zijn ze ook in de tuin te vinden. Extra handig: alle 6 de slaapkamers beschikken over een privébadkamer. Meer info en boeken.

2.2. 5-sterren landgoed te huur voor een zeer luxueus verblijf in Durbuy

Een op en top luxe verblijf beleef je in dit vakantiehuis voor 15 personen in Durbuy. Voor wellnessliefhebbers is er een sauna, (outdoor) bubbelbad en een overdekt zwembad. Voor de kinderen een speeltuin en biljarttafel. En in de ruime woonkamer is er plek voor de hele familie. Verder zijn er nog 7 slaapkamers en 6 badkamers. De hond mag trouwens mee! Meer info en boeken.

Nog meer zien in de Ardennen? Stap in je wagen met onze autoroutes in de Belgische Ardennen. Download onze gratis reisgids Belgische Ardennen, en ga zelf op ontdekking.

  1. Vakantiehuizen waar honden welkom zijn

3.1. Prachtig vakantiehuis te huur voor 14 personen op het plateau van Herve

Zodra de toegangspoort opengaat, stap je binnen op een prachtige plek voor 14 personen en 2 honden. Wie valt er niet voor de charme van deze boerderij, gelegen op het plateau van Herve, met 5 slaapkamers en 6 badkamers? Bekijk de tuin, de ontspanningsruimte, de leefruimtes en de slaapkamers maar eens! Meer info en boeken.

3.2. Sfeervol ingerichte chalet in Beauraing

Deze knusse chalet in Beauraing voor 6 personen en maar liefst 4 honden is ideaal voor een vakantie met het gezin. Dit is zo’n plekje waar je extra lang kunt genieten van een leesboek, tijd neemt voor gezelschapsspelletjes, lekker samen kunt koken…Er zijn 3 slaapkamers en 1 badkamer. Extra pluspunt: de tuin is volledig omheind. Meer info en boeken.

Wil jij graag met je hond op reis? Lees dan zeker onze blogpost met alle info over de beste reisbenches en vervoerboxen voor je hond in de wagen.

3.3. Authentiek en nobel charmeboerderijtje voor vakantie in Vielsalm te huur

In dit knusse boerderijtje in Vielsalm voor 8 personen en 2 honden kom je nog de authentieke elementen van vroeger tegen. Echt een gezellig huisje. In de zomer geniet je van de barbecue avond op het terras en in de winter gaat de kachel aan in de sfeervolle woonkamer. Het huis beschikt over 4 slaapkamers en 1 badkamer. Meer info en boeken.

  1. Vakantiehuizen toegankelijk voor mindervaliden

4.1. Vakantiehuis in Dalhem voor 4 personen in de Ardennen

Deze gelijkvloerse vakantiewoning in Dalhem voor 4 personen is aangepast aan mindervaliden. Hou je van een moderne inrichting en een mooi uitzicht op de natuur? Dan is dit huis met 2 slaapkamers en 2 badkamers wat voor jou. Mocht je eropuit trekken met je partner of gezin, dan zijn ook dit 2-persoonshuisje en 6-persoonshuis een optie. Meer info en boeken.

4.2. Gezellig vakantiehuis voor 4 personen, te huur in de Ardennen (Manhay)

De combinatie van steen, beton en hout zorgt voor het sfeervolle karakter in dit vakantiehuis in Manhay. Dit huis, geschikt voor 4 personen, bevat 2 slaapkamers, 2 badkamers en is aangepast aan mindervaliden. In de tuin bevindt zich een bijgebouw met bubbelbad en zwembad! Lekker vooruitzicht toch?! Meer info en boeken.

4.3. Hedendaags vakantiehuis aan het bos, met 4* voor 14 personen te huur in de Ardennen (Malmedy)

Deze hedendaagse luxe villa aan de rand van het bos heeft veel lichtinval en laat je onderdompelen in de Ardense natuur. Bubbelbad met uitzicht? Avondje biljart? Dat kan allemaal hier! Een vakantiehuis ideaal voor een groep van 14 personen, want er zijn 7 slaapkamers met ieder een eigen privébadkamer. Je hond mag trouwens ook mee. Meer info en boeken.

  1. Vakantiehuizen met Wellness

5.1. Vakantiehuis in Stavelot voor 4 personen in de Ardennen

Dit vakantiehuis in Stavelot is een echt pareltje. De recente renovatie heeft niets afgedaan aan het authentieke karakter van deze woning, die plaats biedt aan 4 personen. Geniet van de heerlijke sauna en het zalige bubbelbad met fantastisch uitzicht over de omgeving. Nood aan wat actie na al dat ontspannen? Ga dan voor een potje biljart of tafelvoetbal. Meer info en boeken.

5.2. Luxe villa met buitenzwembad voor 14 personen in Houffalize in de Ardennen

Aan de rand van de bossen van Houffalize ligt deze wellnessvilla. Sauna, stoombad, infraroodcabine, (overdekt) zwembad in de tuin, warmwaterbad… Je hebt hier gewoon je eigen privé wellness! Deze luxueuze villa voor 14 personen heeft maar liefst 4 slaapkamers en 4 badkamers. Zowel in de winter als in de zomer is het hier als familie heerlijk vertoeven! Meer info en boeken.

5.3. Weelderig en comfortabel huis voor 24 personen in Houffalize

Midden in de heuvels van Houffalize vind je deze prachtige houten chalet voor 22/24 personen. Ontspan na je wandeling in de privé wellness met sauna en stoombad, of speel een partijtje biljart of tafelvoetbal. Dit grote huis beschikt over 9 slaapkamers, elk met hun eigen badkamer. Bovendien is alles tot in de kleinste details afgewerkt, zelfs de decoratie. Waar wacht je nog op? Meer info enboeken.

  1. Luxe vakantiehuizen in de Ardennen

6.1. Kasteel in Marche-en-Famenne voor 15 personen in de Ardennen

Ooit gedroomd van een overnachting in een sprookjeskasteel? Dit is je kans! Dit prachtig gerenoveerd kasteel met grote tuin biedt plaats voor 15 personen en heeft maar liefst 7 slaapkamers en evenveel badkamers. In de zomer kan je heerlijk afkoelen in het buitenzwembad, in de winter kan je opwarmen in de buitensauna in het bos. Kortom, het is volop luxueus genieten in dit vakantiehuis in Marche-en-Famenne. Meer info en boeken.

6.2. Luxe villa in Oteppe voor 4 personen in de Ardennen

Nood om er eventjes met z’n tweeën tussenuit te knijpen? Dan is dit gerenoveerd boerderijtje in Oteppe perfect wat jullie zoeken! Geniet in alle rust van de sauna, het binnenzwembad of het buitenzwembad. Kruip daarna dicht bij elkaar in de zetel en geniet van de heerlijke warmte van de open haard. Geen zin om te koken? Je kan in overeenkomst met de eigenaar je eten laten bezorgen. Zen… Meer info en boeken.

  1. Bijzonder overnachten in de Ardennen

7.1. Tiny-huisje in Comblain-au-Pont voor 2 personen in de Ardennen

Ontdek dit gezellige houten tiny huisje in Comblain-au-Pont! Te midden van de natuur, omringd door weilanden en bossen, kan je met z’n tweeën heerlijk genieten van elkaar. Overdag ontdek je de pracht van de Ardennen, ’s avonds steek je de houtkachel aan en ontspan je in alle rust. Lekkere streekproducten erbij en klaar is kees! Psst…je hond mag ook mee. Meer info en boeken.

7.2. Chalet in Momignies voor 2 personen in een idylisch kader

Hoe zalig is het niet als een vakantiehuisje hebt met een eigen privévijver? In dit vakantiehuisje in het hart van de natuur kom je gegarandeerd helemaal tot rust. Luister naar de fluitende vogels terwijl je geniet van je ontbijt op de steiger, aan de rand van het water. Water staat centraal in deze woning in Momignies: het bed is een oud roeibootje en overal zie je roeispanen in de decoratie verwerkt. Een ideaal liefdesnestje! Meer info en boeken.

  1. Vakantiehuis voor z'n tweeën in de Ardennen

8.1. Chalet in Saint-Hubert voor 2 personen in de Ardennen

Nood aan wat tijd voor jullie twee? In deze houten chalet in het midden van de natuur kom je gegarandeerd tot rust. Trek er overdag op uit en geniet ’s avonds van de heerlijke warmte van de kachel of het bubbelbad. Bovendien kan de douche omgetoverd worden tot stoombad. Een weekendje in deze chalet in Saint-Hubert en je bent terug volledig opgeladen. Meer info en boeken.

8.2. Cottage in Redu voor 2/4 personen in de Ardennen

In deze charmante cottage in Redu heb je alles om met z’n tweeën van een actief weekendje weg te genieten. In de omgeving zijn er verschillende mogelijkheden om stevig te gaan wandelen en je kan op aanvraag je fietsen op een veilige plek opbergen. In de lente en de zomer kan je na je wandeling of fietstocht heerlijk vertoeven in de tuin. Meer info en boeken.

  1. Mis niets met onze reisgids Belgische Ardennen

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist in de Belgische Ardennen? Goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Ardennen met 24 routes en +200 bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Belgische Ardennen.

Ardennengids

Gratis reisgids Ardennen downloaden


Geschreven door

Wouter Coppens

- 23 juni 2022 - Van Wouw Paul

Overzichtelijke site , zal hem zeker gebruiken moest ik een verlof plannen naar de Ardennen .

- 22 juni 2022 - Bernadette Moons

Zeer mooie nuttige informatie. De moeite waard.

- 23 juni 2021 - bertha van borm

Weer een super aanbod van vakantiehuisjes en tips om even op vakantie te gaan. Bedankt Geert

- 8 april 2021 - Harry Plender

Geweldig mooie gids, we kunnen niet wachten tot de grenzen weer open gaan

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?