10 x beste campings in de Ardèche: waar kamperen? + tips

Koop de volledige reisgids voor € 10

10 x beste campings in de Ardèche: waar kamperen? + tips

Overzicht met de leukste campings in de Ardèche + tips

Geen zin in een verblijf in een of ander luxehotel? Liever overnachten middenin de natuur op een camping? Gelijk heb je. Voor je vakantie in de Ardèche zijn er tal van leuke campings te vinden. De ene camping is een waar luxe-oord met zwembad, de andere brengt je dan weer dichter bij de natuur. Alleszins zal het een vakantie zijn dat je nooit zal vergeten!

Wij hebben alvast een overzichtje gemaakt van de beste campings in de Ardèche.

Inhoud artikel

  1. Camping La Chapoulière

Camping La Chapoulière is een gezellige gezinscamping gelegen in een rustgevend beschermd natuurgebied, aan de rivier de Ardèche. Je kan er dan ook elke dag genieten van een prachtig uitzicht op de natuur en omliggende bergen. Bovendien zal je je er dankzij het ruime aanbod aan activiteiten ook niet snel vervelen! Bovendien verblijf je er op een uitstekende locatie, op een steenworp van Ruoms en Vallon-Pont-d'Arc. Meer info en boeken.

Wat heeft camping La Chapoulière te bieden?

  • De ruime staanplaatsen worden omgeven door veel natuurelementen en zorgen zo voor een echt vakantiegevoel.
  • Je kan er overnachten met tenten, caravans of campers. Elektriciteit is verkrijgbaar op aanvraag. Op de camping kan je ook een chalet of mobilhome huren.
  • De camping beschikt over een zwembad, een bar, restaurant, winkel en een wellness.
  • Kinderen zullen zich hier zeker niet vervelen. Zij kunnen er namelijk deelnemen aan het uitgebreide animatieprogramma, spelen in de miniclub of zich uitleven in de disco. Voor tieners is er een recreatieruimte voorzien met allerlei materiaal en worden er sporttornooien en zwembadactiviteiten georganiseerd. Tenslotte worden er ook voor volwassenen discoavonden georganiseerd.
  • Door de ligging naast de rivier kan je ook een verfrissende duik nemen in het natuurlijke water van de Ardèche. Sportievelingen kunnen op de camping ook tafeltennissen of volleyballen, voetballen of zich uitleven in de fitness.
  • Vanuit de camping worden er ook kanotochten georganiseerd. Wie er liever zelf op uittrekt kan daarnaast ook gewoon een kano huren of te voet de Gorges de l'Ardèche gaan verkennen. Ook een bezoekje aan Ruoms en Vallon-Pont-d’Arc valt zeker aan te raden!
  • Boek je verblijf bij Camping La Chapoulière.
  1. Camping Le Castelet

Bij Camping Le Castelet overnacht je nabij Saint-Jean-de-Muzols op een idyllische plek in een prachtig dal, aan de rivier de Doux. Je bevind je er dus middenin de natuur, omgeven door talrijke bossen en vlakten, met uitzicht op de bergen. De sfeervolle camping vormt hierdoor de ideale kampeerplek voor families die op zoek zijn naar rust. Bovendien heeft de camping en de omgeving heel wat te bieden voor jong en oud! Meer info en boeken.

Wat heeft Camping le Castelet te bieden?

  • De kleine gezellige camping beschikt over staanplaatsen die van elkaar gescheiden worden door hagen en bomen. De staanplaatsen zijn geschikt voor reizigers met een tent, caravan of camper. Op elke staanplaats is een elektriciteitsaansluiting voorzien.
  • Wie op zoek is naar verkoeling heeft bij camping Castelet keuze genoeg! Je kan er namelijk voor kiezen een verfrissende duik te nemen in het verwarmde zwembad van waaruit je een uitzicht hebt op de indrukwekkende bergen en wijngaarden. Daarnaast kan je ook zwemmen in het frisse water van de rivier de Doux, die grenst aan de camping.
  • Verder beschikt de camping ook over een zonnig terras met een bar waar je terecht kan voor een drankje, hapje of een ontbijt op aanvraag. Wie zich ook s ’avonds al eens graag laat bedienen kan bovendien pizza’s bestellen bij de pizzeria.
  • De camping is gelegen in een natuurrijke omgeving, tussen de natuurparken Pilat en Monts d’Ardèche, waardoor je er dus zeer mooi kan wandelen of fietsen in de omgeving. Verder vind je er verschillende charmante dorpjes in de buurt en ligt ook de stad Valence op ongeveer een half uur rijden.
  • Tenslotte ligt ook de Vélorail vlakbij. Op deze historische treinweg kan je gezellige treinritjes maken door de Gorges Du Doux.
  • Boek je verblijf bij Camping Le Castelet.
  1. Camping Sunêlia Le Ranc Davaine

Camping Sunêlia Le Ranc Davaine is een grote camping gelegen aan de rivier Le Chassezac, in het zuiden van de Ardèche. Het vormt dankzij zijn grote zwemparadijs en de nabijgelegen rivier dé locatie bij uitstek voor echte waterratten! In de buurt van de camping kan je bovendien met het hele gezin deelnemen aan verscheidene sportieve activiteiten in de natuur. Meer info en boeken.

Wat heeft Camping Sunêlia Le Ranc Davaine te bieden?

  • De grote camping biedt ruime staanplaatsen met voldoende schaduw en een ruim aanbod aan huuraccommodaties, waaronder mobilhomes, cottages of tentlodges.
  • Op de camping zal je je dankzij de meerdere zwembaden met kanalen, bruggetjes, stroomversnellingen, watervallen en bubbelbaden zeker niet vervelen! Ook voor de kleinsten is er een apart zwembad voorzien.
  • Wie op zoek is naar wat meer ontspanning kan bovendien ook terecht in de spa.
  • Er is een ruim aanbod aan activiteiten voor kinderen en jongeren. Zij kunnen namelijk terecht op de speeltuin of in de disco.
  • De camping grenst aan de rivier Chassezac, waarin je kan zwemmen en je kinderen kan laten spelen. Het strand aan de rivier bestaat uit keien en rotsen. Je kan er dus echt volledig tot rust komen in de natuur!
  • De camping beschikt over een eigen bar, snackbar en restaurant. Kampeerders die liever zelf koken kunnen hun ingrediënten kopen in het campingwinkeltje.
  • Wie graag actief bezig is tijdens zijn vakantie kan in de buurt van de camping kan je met het hele gezin gaan wandelen, fietsen, rotsklimmen, paardrijden, golfen of kanoën. Op de camping zelf kan je ook fitnessen of tennissen.
  • Vanuit de camping kan je gemakkelijk een bezoekje brengen aan Ruoms, Lyon of Labeaume.
  • Boek je verblijf bij Camping Sunêlia Le Ranc Davaine.
  1. Huttopia Le Moulin

Deze sfeervolle camping is gelegen aan het begin van de Gorges de l’Ardèche en heeft een eigen strandje. Je bevindt je er dus in een natuurrijke omgeving, waar je volledig tot rust kan komen. Huttopia Le Moulin is dankzij zijn verschillende soorten staanplaatsen en accommodaties de geschikte camping voor zowel wildkampeerders als luxeliefhebbers. Meer info en boeken.

Wat heeft Huttopia le Moulin te bieden?

  • De camping heeft ruime staanplaatsen in de zon of de schaduw voor zowel tenten, caravans en wildkampeerders. Wildkampeerders verblijven er op staanplaatsen zonder stroom. Er worden ook huuraccommodaties aangeboden zoals luxetenten, chalets, een rustieke huifkar en mobilhomes.
  • Actievelingen kunnen een verfrissende duik nemen in het zwembad met terras, zwemmen in de rivier de Ardèche of volleyballen. Verder kunnen volwassenen en kinderen ook deelnemen aan het leuke animatieprogramma. Wie op zoek is naar extra uitdaging kan in de omgeving ook kanoën en kajakken.
  • Aan de camping grenst een leuk strandje bestaande uit kiezels en keien waar je rustig kan zonnen.
  • Dankzij het restaurant en de bar zullen ook etensliefhebbers op deze camping niets tekort komen! Wie toch liever zelf kookt kan terecht in de nabijgelegen supermarkt of het winkeltje van de camping, waar dagelijks vers brood wordt verkocht.
  • Dankzij de ligging in de Gorges de l’Ardèche kan je in de omgeving prachtig wandelen en fietsen. Bovendien zijn er diverse grotten in de omgeving die zeker een bezoekje waard zijn. Ook de fameuze brug Pont d’Arc is makkelijk bereikbaar vanuit deze camping.
  • Boek je verblijf bij Huttopia Le Moulin.
  1. Camping Les Rives de l'Ardèche

Een verblijf bij Camping Les Rives de l’Ardèche is een echte aanrader voor wie op zoek is naar een fraaie middelgrote camping in de Ardèche. Je wordt er wakker met het geluid van stromend water dankzij de ligging langs de rivier de Ardèche. Door deze mooie ligging net buiten Mayres geniet je er dagelijks van het prachtige uitzicht op de omliggende heuvels en de natuur.

Voorts vormt deze camping ook de ideale uitvalsbasis voor wandelingen in de bergachtige streek vol vulkanen en valleien van het regionale natuurpark Monts d’Ardèche alsook voor een bezoek aan verschillende charmante dorpjes. Meer info en boeken.

Wat heeft camping Les Rives de l’Ardèche te bieden?

  • De staanplaatsen voor tenten, caravans en campers liggen middenin de natuur en zijn mooi van elkaar afgescheiden. Wie op zoek is naar net iets meer comfort kan er ook stacaravans huren. Sommige kampeerplekken liggen direct aan de rivier.
  • De rivier zorgt ervoor dat je je er zeker niet snel zal vervelen. De kinderen kunnen er spetteren, spelen en dammetjes bouwen. Daarnaast kan je in de rivier ook zwemmen, kanoën en kajakken.
  • De camping biedt ook tafeltennistafels, een jeu de boules terrein, een speeltuin en een recreatieruimte met meerdere spelletjes.
  • De camping is gelegen vlakbij het charmante dorpje Mayres. Hierdoor kan je makkelijk inkopen doen of gezellig gaan eten in een van de restaurants in de omgeving. Voor kleinere inkopen kan je bovendien terecht in het winkeltje van de camping.
  • Vanuit de camping kan je enkele leuke uitstappen maken naar het vulkaanachtige natuurpark Monts d’Ardèche, de oude dorpjes Meyras en Balazuc en de middeleeuwse stad Le Puy-enVelay.
  • Boek je verblijf bij Camping Les Rives de L'Ardèche.
  1. Camping Les Arches

Op enkele honderden meters van het centrum van St. Jean-le-Centenier en op rijafstand van het historische Alba-la-Romaine vind je Camping Les Arches. Deze camping is gelegen in een natuurrijke omgeving aan de rivier de Claduègne, die de camping in tweeën deelt. Dankzij deze geweldige locatie vormt de camping het ideale vertrekpunt voor een mooie wandeltocht of fietstocht. Meer info en boeken.

Wat heeft Camping Les Arches te bieden?

  • Je kampeert er tussen verschillende soorten bomen en struiken, wat veel schaduwrijke plaatsen oplevert. De grootte van de staanplaatsen varieert maar zijn steeds voldoende ruim. Op de camping kan ook chalets huren.
  • De camping beschikt over een kiezel- en grasstrand aan de rivier. Dankzij een aangelegde dam is er ook een soort zwemmeer met waterval ontstaan waarin je je kan verfrissen. Ook vissen is er toegelaten.
  • Voorts is er een verwarmd buitenzwembad met apart kleuterbad. Naast het zwembad vind je ook een zonneterras waar je heerlijk kan zonnen met uitzicht op de omliggende groene hellingen.
  • De kleinsten kunnen zich uitleven op de verschillende speeltuintjes en tieners kunnen er tafeltennissen en volleyballen. In de zomermaanden worden er vanuit de camping ook begeleide wandeltochten georganiseerd.
  • De snackbar biedt verschillende eenvoudige maaltijden aan, die ook beschikbaar zijn voor take-away.
  • De camping is gelegen op een tiental minuten rijden van het historische dorp Alba la Romaine. Verder zijn ook de Gorges de l’Ardèche en verschillende grotten waaronder Aven d’Orgnac en de grot van Chauvet makkelijk bereikbaar.
  • Boek je verblijf op Camping Les Arches.
  1. Camping Le Ventadour

Camping Le Ventadour is een familiecamping op een wondermooie locatie! Je overnacht er immers langs de rivier de Ardèche tussenin vulkanische bergtoppen. In de rivier zelf mag je zwemmen en vissen. Bovendien kan je in de omgeving profiteren van een gevarieerd aanbod aan activiteiten. Deze camping is dus perfect voor wie op zoek is naar een ontspannende vakantie in het heerlijke klimaat van de Ardèche. Meer info en boeken.

Wat heeft Camping Le Ventadour te bieden?

  • Op de middelgrote camping tref je ruime vlakgelegen staanplaatsen aan die omgeven worden door hagen en Acacia’s. Deze staanplaatsen zijn geschikt voor tenten, caravans en campers. Een aantal daarvan bieden uitzicht op de rivier. Wie op zoek is naar net iets meer luxe kan ook een stacaravanhuren.
  • Kinderen zullen zich hier dankzij de speeltuin, het volleybalveld en de tafeltennistafels zeker niet snel vervelen. Het animatieteam organiseert bovendien ook verschillende activiteiten zoals jeu-de-bouleswedstrijden, muziekavonden en karaokeavonden.
  • De rivier de Ardèche stroomt door de camping en biedt zo de perfecte mogelijkheid om te zwemmen en vissen. Wie liever droog blijft kan ook tot rust komen op het privéstrand of het terras.
  • In de zomer kan je smullen van pizza’s en ijsjes in de snackbar.
  • Boek je verblijf bij Camping Le Ventadour.
  1. Camping L'Ardéchois

Deze camping is de ideale overnachtingsplaats voor het hele gezin! De camping werd in 2019 zelfs genomineerd door ANBW voor de verkiezing ‘De fijnste gezinscamping’. Het valt dus niet te betwijfelen dat je bij Camping L’Ardéchois een onvergetelijke tijd tegemoet gaat. De camping is gelegen Gluiras en grenst aan een rivier. In de omgeving kan je verschillende activiteiten ondernemen waardoor dit dus dé plaats bij uitstek is voor sportievelingen! Meer info en boeken.

Wat heeft camping L’Ardéchois te bieden?

  • De middelgrote camping biedt staanplaatsen aan voor mensen met tenten, campers en caravans. Voorts kan je er ook chalets en stacaravans boeken die dankzij hun ligging iets hoger op de terrassencamping voldoende privacy bieden.
  • Voor wat afkoeling kan je terecht in de aangrenzende rivier of in het zwembad. Aan het zwembad is ook een peuterbad met glijbaantje, ideaal voor de jongere leden van het gezin. Nadien kan je wat zonnen aan het zwembad op het terras met ligstoelen of aan het strandje naast de rivier.
  • De camping beschikt ook over een gezellige bar met terras dat uitzicht geeft op het zwembad;
  • De camping heeft ook heel wat te bieden voor sportievelingen. Zo is er onder andere een basketbalveld, voetbalveld en volleybalveld en voor de kinderen is er ook een speeltuin.
  • Het vriendelijke animatieteam voorziet activiteiten voor jong en oud. Sommige leden van dit team spreken zelfs Nederlands.
  • In de buurt van de camping kan je prachtige wandel- en fietsroutes volgen doorheen het heuvelachtige landschap of kajakken en kanoën op de rivier. Bovendien liggen ook verschillende charmante dorpjes vlakbij, waaronder het karaktervolle dorpje Chalencon.
  • Boek je verblijf bij Camping L'Ardéchois.
  1. Camping de Retourtour

Wil je overnachten op een camping met uniek uitzicht? Bij Camping de Retourtour verblijf je rechtover een oude ruïne, middenin de natuur, waardoor je een prachtig uitzicht krijgt. Deze luxueuze camping in Lamastre beschikt over een ruim aanbod aan faciliteiten waardoor je er echt volledig tot rust kan komen. Vlakbij de camping is er ook een riviertje waar je kan zwemmen of kan ontspannen aan het strand. Meer info en boeken.

Wat heeft Camping de Retourtour te bieden?

  • De luxecamping beschikt over prachtige huuraccommodaties voor 4 tot 8 personen. Wie net iets meer wilt opgaan in de natuur kan ook overnachten in een tent die door de camping wordt verhuur en klaargezet.
  • Verder kan je er ook verblijven op een staanplaats met een eigen tent, camper of caravan.
  • Op deze camping heb je een ruime keuze aan activiteiten. Jonge kinderen kunnen zich uitleven in de speeltuin terwijl sportieve tieners en volwassenen dan weer hun energie kwijt kunnen tijdens een wedstrijdje voetbal, volleybal of badminton.
  • Na een lange dag kan je verfrissing zoeken in het verwarmde zwembad of in het nabijgelegen riviertje.
  • Wie zich al eens graag laat bedienen kan heerlijke Franse streekgerechten bestellen in het restaurant of proeven van Italiaanse gerechten in de pizzeria.
  • De camping is gelegen in een natuurrijk omgeving vol prachtige landschappen. Een fiets huren op de camping om zo het heuvelachtige gebied met kastelen en ruïnes te gaan verkennen is dus zeker een must!
  • Cultuurliefhebbers kunnen een bezoekje brengen aan het indrukwekkende oude klooster in het dorpje Boucieu-le-Roi.
  • Boek je verblijf bij Camping de Retourtour.
  1. Capfun Camping Imbours

Capfun Camping Imbours is dé camping bij uitstek voor een ontspannende zonnige vakantie met de hele familie! De camping is gevestigd in een heuvelachtig gebied op enkele kilometers van Larnas. Dankzij het ruime aanbod aan animatie en activiteiten en de aanwezigheid van een hotel heeft de gigantische camping wat weg van een vakantiepark. Je beleeft hier dus sowieso een geweldige onvergetelijke tijd! Meer info en boeken.

Wat heeft Capfun Camping Imbours te bieden?

  • De camping is zowel geschikt voor kampeerders als voor mensen die op zoek zijn naar meer comfort. Er is namelijk een ruim aanbod aan accommodaties voorzien. Zo zijn er kampeerplaatsen waar je kan overnachten in je eigen tent, camper of caravan, maar ook hotelkamers, mobilhomes en stacaravans die je kan huren. De staanplaatsen liggen tussen de bomen waardoor er voldoende schaduw wordt gecreëerd.
  • De camping is uitgerust met een zwembad en aan het hotel ligt een gigantisch zwemparadijs met speeleiland, peuterbad en wildwaterbanen. Tijdens de zomermaanden rijdt er een pendelbusje doorheen het park waardoor dit zwembadencomplex makkelijk te bereiken is.
  • Deze camping is ideaal voor gezinnen met kinderen. De camping beschikt namelijk over verschillende miniclubs, tafeltennistafels, jeu de boules pleinen, een midgetgolfterrein en een speelkasteel. Verder wordt er ook animatie aangeboden voor jong en oud. Vijf keer per week is er zelfs entertainment voorzien tot middernacht.
  • Ook buiten de camping valt er heel wat te beleven. Zo kan je een fiets huren en de omgeving gaan verkennen of de auto nemen tot aan de Gorges de l’Ardèche.
  • Elke dinsdag en donderdag wordt er net buiten de camping ook een markt georganiseerd.
  • Boek je verblijf bij Capfun Camping Imbours.
  1. Mis niets van de Ardèche & Drôme met onze reisgids

Herkenbaar: je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in de Ardèche en Drôme? Dan is er goed nieuws, wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Ardèche & Drôme met een volledige uitgestippelde rondreis door deze streek, en meer dan 80 beschreven bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Ardèche & Drôme.

Ardèche & Drôme

Gratis reisgids Ardèche & Drôme downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?