Als vip Amsterdam bezoeken: 4 dingen die je gedaan moet hebben

Volledige reisgids kopen voor € 7,5

Als vip Amsterdam bezoeken: 4 dingen die je gedaan moet hebben

3 juni 2021 in Amsterdam0 reacties

Amsterdam is bij de meest uiteenlopende toeristen populair. De cultuurtoerist komt er voor het Rijksmuseum, terwijl de erfgoedtoerist de Amsterdamse grachten bezoekt. De beste manier om Amsterdam te bezoeken is misschien nog wel als vip-toerist. Dat bewijzen ook deze vier inspirerende ideeën.

  1. Privéboottocht met een hapje en een drankje

De Amsterdamse grachten zijn alom bekend. Ze staan net als de Vlaamse begijnhoven op de UNESCO-Werelderfgoedlijst en ze vervulden altijd al verschillende rollen. Waar het vroeger om waterbeheersing ging, zijn ze tegenwoordig populair onder toeristen.

Bekend zijn dan ook de rondvaarten over onder meer de Herengracht en de Keizersgracht. Het kan er zelfs zo druk worden dat er files ontstaan, zeker op dagen als Koningsdag. Wanneer je alles wat rustiger wil ervaren, kan je maar beter met een prive boottocht Amsterdam ontdekken. In beperkt gezelschap geniet je van alle bezienswaardigheden, krijg je borrelhapjes voorgeschoteld en reken je op de meerwaarde van een open bar.

  1. Amsterdam Light Festival als een vip beleven

Iets wat iedereen eens zou moeten hebben meegemaakt, is het Amsterdam Light Festival. Bij de jaarwisseling wachten je er talloze lichtkunstwerken op en dit van zowel nationale als internationale kunstenaars. Koop je Amsterdam light festival tickets en geniet vanop het water van het lichtspektakel. Zoek je nog een mooie plek om te overnachten?

Bij Hilton Explore hebben ze elk jaar mooie formules, inclusief een verblijf in het DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station of het Hilton Amsterdam. Je kan je zelfs door een privéchauffeur laten brengen naar een helikopterplatform zodat je alles vanuit de lucht kan aanschouwen.

  1. Exclusief Ajax beleven

Bij een uitje naar Amsterdam hoor je eigenlijk altijd een bezoekje te brengen aan de Johan Cruijff ArenA, een van de stadions waar het EK Voetbal zal worden gespeeld. Tijdens de zogenaamde VIP Tour openen er zich deuren die anders gesloten zouden blijven. Vanuit de skybox geniet je van een drankje, je loopt er door de spelerstunnel en je stapt er gewoon de boardroom binnen.

Heb je het geluk dat er tijdens je verblijf ook op een bal wordt getrapt? Reserveer dan zeker een stoeltje in The Tunnel Club. Je krijgt dan toegang tot de exclusieve club waar je geniet van een driegangendiner, dranken en fingerfood. Er is altijd een oud-speler aanwezig en na de wedstrijd komt een selectie spelers de gasten begroeten. Het meest bijzondere is misschien nog wel de glazen wand, waardoor je mannen als Daley Blind en Maarten Stekelenburg gewoon naast je in de spelerstunnel ziet verschijnen.

  1. Met een privégids naar het Rijksmuseum

Heb jij altijd al een oogje gehad op het melkmeisje van Johannes Vermeer? Dan kan je je tijdens een bezoek aan het Rijksmuseum laten begeleiden door een professionele kunsthistoricus die duiding geeft en al je vragen beantwoordt. Er is ook tijd voor een kopje koffie zodat je de kunstwerken nog even kan evalueren. Met deze vipformule vermijd je wachtrijen en krijg je ook vroeger toegang zodat je geen last hebt van de drukte. Onder meer via Tiqets kan je een gids boeken. Je toegangstickets schaf je aan via de website van het Rijksmuseum.

  1. Download je gratis stadswandeling Amsterdam

Ontdek de stad met onze gratis stadswandeling Amsterdam. Ideaal om Amsterdam volledig te verkennen op eigen tempo. Nog meer zien in Amsterdam? Koop dan onze reisgids Amsterdam met 3 themawandelingen en meer dan 87 highlights. Eerst uitproberen? Download alvast onze gratis stadswandeling Amsterdam en ga op pad!

Amsterdam

Gratis reisgids Amsterdam downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?