Auto huren op Bonaire vanaf €5/dag? Info & tips + Hoe de goedkoopste huurauto vinden?

Volledige reisgids kopen voor € 10

Auto huren op Bonaire vanaf €5/dag? Info & tips + Hoe de goedkoopste huurauto vinden?

3 mei 2023 in ABC-eilanden0 reacties

Praktische info voor het huren van een auto op Bonaire + tips

Bonaire ontdekken met de wagen? Gelijk heb je. Met een huurauto kan je snel en eenvoudig op verschillende plekken komen. Wijk af van de toeristische route en ontdek de minder bekende plekjes!

Op Bonaire zijn er verschillende autoverhuurbedrijven. In dit blogartikel lees je meer over de aanpak van een auto huren in Bonaire.

Vergelijk aanbieders van huurauto's, er zijn namelijk meerdere verhuurbedrijven van huurwagens. Hieronder een overzichtje van gespecialiseerde websites. Kijk zeker altijd na welke verzekering is inbegrepen. Dat maakt meestal het verschil in prijs.

Inhoud artikel

 1. Waarom kiezen voor een huurauto op Bonaire?

Hoewel het mooie eiland Bonaire geen groot eiland is, raad men toch aan om een auto te huren tijdens je vakantie. Zonder een auto kom je namelijk niet snel op de mooiste (verborgen) plekjes. Zo zijn de tropische stranden en de natuurgebieden zoals het Washington Slagbaai National Park veel makkelijker te bereiken met een wagen. Ook wanneer je gaat duiken is het handig om al je duikspullen mee te nemen in de koffer van de wagen.

Bovendien heb je ook gewoon meer vrijheid met een auto. Je durft al eens sneller van de toeristische bestemmingen af te wijken. Zo kan je ook gewoon onder de baan naar je eindbestemming stoppen wanneer en waar jij dat wilt. Daarnaast is er geen openbaar vervoer op het eiland. Je kan uiteraard ook iedere keer een taxi nemen naar de toeristische bestemmingen, maar dit kan al snel oplopen en het geeft je niet dezelfde ervaring als met een eigen huurauto.

LEESTIP: Mis niets tijdens je verblijf met, download onze reisgids ABC-eilanden. Ontdek de mooiste plekjes en bezienswaardigheden, inclusief wandelingen.
 1. Huur je auto best op voorhand

Meteen je vakantie beginnen

Je kan ter plekke een auto huren, maar het is natuurlijk wel handiger als je dit vooraf al doet. Zo kan je kiezen uit een breder gamma aan wagens en heb je vaker interessante kortingen dan wanneer je bij aankomst nog moet boeken. Bovendien staat je auto dan voor je klaar zodra je het vliegtuig uitstapt. Hoe handig is dat? Je kan onmiddellijk aan je vakantie beginnen.

 • Je kan bij de grote maatschappijen zoals Sixt, Europcar en Avis een wagen huren.
 • Bij het kleinere Sunnycars zijn alle verzekeringen inbegrepen in de prijs. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.
 • Ben je op zoek naar de goedkoopste huurwagen? Kijk dan zeker eens bij EasyTerra.
 • Er is ook een Nederlandstalig noodnummer voorzien. Handig!
 1. Verkeersregels en autorijden op Bonaire

Voor je op vakantie vertrekt, kan je best even de verkeersregels van je bestemming raadplegen. Die kunnen namelijk verschillen met de verkeersregels die jij gewoon bent. Daarnaast ben je ook op stap met een wagen die niet van jou is. Dan wil je natuurlijk geen schade oplopen of boete betalen. We geven je daarom graag wat informatie over de verkeersregels en het autorijden op Bpnaire.

 • Autorijden op Bonaire is over het algemeen goed te doen. Bonaire heeft geen snelwegen, maar voornamelijk provinciale wegen.
 • De afstanden van zuid naar noord zijn over het algemeen niet zo groot.
 • De maximale snelheid binnen de bebouwde kom bedraagt 40km/u en buiten de bebouwde kom 60km/u.
 • In het Washington Slagbaai National Park zijn de meeste wegen onverhard, houd hier rekening mee als je een auto gaat huren. Een 4x4 wordt hier aangeraden.
 • Rijd je in het binnenland? Houd dan rekening met plotseling overstekende ezels, wilde geiten en leguanen.
 • Veel wegen zijn 's nachts slecht of helemaal niet verlicht.
 • Bij slecht weer kunnen de wegen uiterst glad worden, rijd voorzichtig.
 • Laat voor de veiligheid ook geen dingen in het zicht in jouw auto achter en zorg ervoor dat de deuren altijd op slot zijn.

Klik hier om je auto te boeken

 1. Hoe zijn de wegen op Bonaire?

De wegen in Bonaire zijn over het algemeen goed onderhouden en gemakkelijk te berijden. Het eiland is relatief klein, dus het rijden is ook vrij eenvoudig en de meeste bestemmingen zijn gemakkelijk te bereiken. Er zijn echter wel enkele wegen die wat hobbeliger zijn en waarvoor een auto met een hogere bodemvrijheid handig kan zijn, vooral als je van plan bent om off-road te gaan.

Bovendien kunnen sommige wegen, bij zware regenval beschadigd raken, vooral tijdens het regenseizoen. Het is dus altijd belangrijk om voorzichtig te rijden en extra op te letten als je op kleinere wegen rijdt. Ook 's avonds, wanneer de wegen niet verlicht zijn.

Een compacte auto is voldoende voor de meeste wegen op Bonaire, maar als je van plan bent om off-road te gaan, is een 4x4 of SUV aan te raden. Het is altijd verstandig om van tevoren te reserveren om teleurstelling te voorkomen, vooral tijdens het hoogseizoen.

 1. Vanaf welke leeftijd mag je een auto huren op Bonaire?

De minimumleeftijd om een auto te huren op Bonaire is meestal 21 jaar. Sommige autoverhuurbedrijven kunnen echter hogere minimumleeftijden (23 tot 25 jaar) hanteren en kunnen extra eisen stellen, zoals een toeslag en een geldig rijbewijs dat gedurende een bepaalde periode is gehouden. Het is altijd verstandig om de vereisten van het autoverhuurbedrijf te controleren voordat je een reservering maakt. Bereken de beste prijzen hier.

 1. Waarmee rekening houden bij een huurauto op Bonaire?

 • Zorg ervoor dat je altijd een autoverzekering neemt! Mocht je een lekke band krijgen of andere schade oplopen, dan ben je altijd volledig verzekerd en krijg je achteraf geen problemen.
 • Houd rekening met een eventuele “eenrichtingstoeslag”. Zo kan het zijn dat je de auto ophaalt in de ene stad en hem terugbrengt in een andere stad. Dit kan handig zijn wanneer je gaat eilandhoppen op de ABC-eilanden.
 • Kijk op voorhand ook eens of er al geen schade aan de wagen is. Hoe klein een krasje ook mag lijken, zorg ervoor dat het vermeld wordt aan de autoverhuurbedrijven.
 • Op Bonaire kan het erg warm worden. Bij warmere temperaturen, is een airco in de wagen zo goed als onmisbaar.
 • Daarnaast kan ook een ingebouwd navigatiesysteem handig zijn.
 • Wie met meerdere mensen samen reist, kan eventueel een extra bestuurder opgeven. Zo hoeft er niet steeds één iemand te rijden en kun je elkaar afwisselen.
 • Boek je accommodatie ook best mét parkeergelegenheid. Niets vervelender om je auto ergens ver weg van het hotel te parkeren.
 • Check ook even de ruimte voor je bagage. Een klein autootje kan handig zijn om door de smalle straatjes te rijden maar heb je dan wel voldoende plaats voor je bagage op te bergen?

Nog meer tips voor het huren van een auto? Lees ons uitgebreid blogartikel met dé tips voor het huren van een auto op reis: zonder zorgen

 1. Neem de tijd om de mooiste plekjes te bezoeken op Bonaire

Het grootste voordeel van een auto is dat je overal naartoe kan rijden. Van de bekendste en mooiste plekjes tot minder bekende plekjes waar niet al te veel toeristen te vinden zijn. Hieronder hebben we alvast enkele niet-te-missen plekjes voor je opgelijst die je zeker moet gezien hebben tijdens je vakantie op Bonaire.

Rincon, het oudste stadje

Rincón is de tweede stad van Bonaire, gelegen in een vallei in het binnenland. Rincón werd in 1527 door de Spanjaarden gesticht en is de oudste nederzetting in het Nederlandse Caribische gebied. Rincón is omgeven door heuvels en lag indertijd uit het zicht van piraten. De beschikbaarheid van zoet water maakte landbouw mogelijk.

Nationaal park Washington-Slagbaai

Als je vanuit Rincón verder naar het noorden gaat, kan je het nationaal park Washington-Slagbaai aan de noordkant van het eiland binnenrijden. De hele noordpunt van Bonaire is een beschermd natuurgebied. Het 6000 hectare grote park werd in 1969 opgericht als het eerste natuurpark van de Nederlandse Antillen. Het herbergt een grote verscheidenheid aan habitats, zoals de bocas (inhammen), duinen aan de noordkust, zoutpannen, pos (bronnen), en berggebieden.

Het is een veilig leefgebied voor de bedreigde diersoorten van Bonaire. Papegaaien, flamingo's, parkieten, leguanen en vele andere soorten vogels en reptielen zijn in dit beschermde gebied te vinden. De stranden in het park zijn een belangrijke broedplaats voor alle vier de soorten zeeschildpadden die in het Caribisch gebied voorkomen

De zoutpannen van Bonaire

De zoutpannen zijn het opvallendste kenmerk in het zuiden van Bonaire en vormen een belangrijk onderdeel van de geschiedenis en cultuur van het eiland. Historisch gezien was zout als handelswaar een bron van oorlog en strijd tussen Europese facties. Mensen werden hier tot slaaf gemaakt en moesten zout komen winnen. De zoutproductie nam af na de afschaffing van de slavernij in 1863, maar de zoutwinning bleef wel doorgaan. Vandaag de dag vind je op dit deel van het eiland enorme hopen zoutkristallen. Echt de moeite om eens te zien.

 1. Vergelijk aanbieders van huurauto's

Vergelijk aanbieders huurauto's, er zijn meerdere spelers op de markt. Hieronder een overzichtje van gespecialiseerde websites. Kijk zeker altijd na welke verzekering is inbegrepen. Dat maakt meestal verschil in prijs.

 1. Filmpje: Droom alvast over een vakantie op Bonaire

Ben je benieuwd naar een vakantie op het kleurrijke Bonaire? In onderstaand filmpje kan je al een voorproefje bekijken. Als je zelf alles met geuren en kleuren wil ontdekken zal je natuurlijk moeten afreizen naar Bonaire.

 1. Download onze gratis reisgids Bonaire

Ontdek Bonaire met onze gratis reisgids. Deze bevat een complete rondreis op Bonaire en brengt je langs alle belangrijke bezienswaardigheden en verborgen highlights + leuke weetjes en uitleg. Koop onze reisgids ABC-eilanden met een volledig uitgestippelde route langs alle bezienswaardigheden (+ gps-coördinaten). Eerst uitproberen? Download dan je gratis preview reisgids ABC-eilanden.

ABC eilanden

Gratis reisgids ABC-eilanden downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?