Premium

Veere: wandelen tussen grote en grootse monumenten

Volledige reisgids kopen voor € 10

Veere: wandelen tussen grote en grootse monumenten

  • Startpunt: Parking Centrum (Kanaalweg Westzijde)
  • Eindpunt: Parking Centrum (Kanaalweg Westzijde)
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 3,2 km
  • Duur: 3 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)

Veere is minder onbekend dan je op het eerste zicht zou denken. Wij gingen op verkenning op een koude weekdag in het voorjaar. Wie zou er dan in Veere rondlopen, zo dachten we. Welnu, we waren écht verbaasd dat zelfs buiten het toeristisch seizoen nieuwsgierigen komen kijken en rondwandelen in Veere. Zij ontdekten dat Veere, hoe klein ook, een mooie uitstap kan opleveren. Veere heeft gezellige straatjes met leuke terrasjes en prima restaurants maar vooral een verrassend aantal bezienswaardigheden die groot zijn van omvang én groots van culturele waarde.

Volg route op kaart met GPS-tracker

Veere: flaneren tussen grote en grootse monumenten

Ontdek de Grote Kerk (erg letterlijk te nemen), het zeer mooie stadhuis, de fraaie huizen langs de kaai, de Campveerse Toren, een ondergrondse ‘poterne’, resten van een vestingmuur en bastions, … Met een korte wandeling brengen we je er overal bij. Net als bij de open natuur op amper enkele meters buiten het centrump(je). Je hoeft maar aan de kade de brug bij de jachthaven over te steken. Wist je dat een klein machtig mannetje ook in Veere heeft rondgelopen? Niemand minder dan Napoleon Bonaparte. Wat zijn verhouding met Veere was, ontdek je in de wandeling.

En last but not least, Veere heeft een museum om trots op te zijn. Museum Veere is de duidelijke naam er van. Het kan allemaal in Veere. En daarom komen er dus heel wat toeristen naar Veere, … het ganse jaar door. Ben jij de volgende?

Zeeland

Gratis preview reisgids Zeeland downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Zeeland

Ontdek Zeeland via 2 uitgewerkte autoroutes en 4 stadswandelingen, 5 fietsroutes die je langs bekende maar ook minder bekende plekken leiden. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Volledige reisgids kopen voor € 10

GPX bestand(en) van deze route downloaden

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

- 7 juli 2021 - Willy50

De gids is heel inspirerend. We hebben o.a. de wandeling in Middelburg gemaakt en ook in Veere hebben we erg genoten. Een wandeling tussen de kreekjes bij Veere en door het Veerse bos zou een welkome aanvulling zijn om ook wandelend de Zeeuwse natuur te ervaren.

Gratis preview reisgids Zeeland downloaden

Volledige reisgids kopen voor € 10

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?