Duinkerke: wandelen tussen musea en haven

Download reisgids Côte d'Opale

Duinkerke: wandelen tussen musea en haven

2 460 x gedownload215 ervaringen
  • Startpunt: Place de l'Yser, Duinkerke
  • Eindpunt: Place de l'Yser, Duinkerke
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 8,0 km
  • Duur: 4 uur
  • Wegdek: Verhard

Volg route op kaart met GPS-tracker

Duinkerke, een verrassende stadswandeling

Duinkerke is niet alleen de derde grootste haven van Frankrijk. Zijn stadscentrum heeft drie grote troeven: historische gebouwen, musea en veel shoppingmogelijkheden (2 shoppingcentra en 400 winkels). We brengen je uiteraard langs al die hoogtepunten met een wandeling van 8 kilometer. Je wandelt langs het water en historische schepen maar ook door een beeldenpark. Bovendien laten we je een paar hedendaagse gebouwen zien in een nieuwe woonuitbreidingszone. Aan musea geen gebrek met als belangrijkste het Musée Portuaire, zeer kindvriendelijk inclusief bezoek aan drie schepen. Voor kunst kan je terecht in twee musea en het buitenbeentje is het memorial ter nagedachtenis van de operatie Dynamo bij de aanvang van de Tweede Wereldoorlog. Voor de nodige afwisseling zorgt het verhaal, een standbeeld en een glasraam van de piraat Jean Bart, de held van Duinkerke. En niet te vergeten er zijn 150 restaurants en brasseries ...

Duinkerke stadswandeling

Gratis stadswandeling Duinkerke downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-track Duinkerke: we hebben de GPS-tracks (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

215 ervaringen

- 12 september 2020 - Frank Hoebers

Praktische gids, mooie wandeling

- 21 augustus 2020 - Fanny Van Elsué

We hebben enorm van deze wandeling genoten! Ideaal om Duinkerke beter te leren kennen! De route is heel duidelijk beschreven. De bijkomende uitleg bij bezienswaardigheden eveneens. Bedankt!

- 20 augustus 2020 - Rogier

Geweldig leuke route om de stad beter te leren kennen, een echte aanrader!

- 13 augustus 2020 - Lena

Duinkerke heeft mij aangenaam verrast. De monumenten, de kust, gemakkelijk te ontdekken met het stadsplan. Veel gratis parkeergelegenheid.

- 27 juli 2020 - kenneth Broeckaert

Zeer mooie, goed gestructureerde wandeling langs de mooie plaatsjes van Duinkerke. Leuke info over de bezienswaardigheden. 1 kleine wijziging in parcours door veranderde situatie ter plaatse. Door stadsdiensten werd een hek geplaatst om het park (jardins de sculpures) in te stappen en kan je de opgegeven weg niet meer volgen. Je moet even een klein blokje rond om weer op het parcours te komen. Maar dit is zeker niet onoverkomelijk en makkelijk te vinden. misschien aanpasbaar voor de toekomst.

Gratis stadswandeling Duinkerke downloaden

Download reisgids Côte d'Opale

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?