FB
Volledige reisgids kopen voor € 10

Deze wandeling is onderdeel van de betalende reisgids

Ervaringen "Wandelroute Essoyes, op stap met Renoir"

11 ervaringen

- 6 augustus 2017 - Guy en Ann

De wandeling is vernieuwd en is nu heel goed. Het huis en het atelier van Renoir zijn echt de moeite waard. In Troyes loopt er een goede tentoonstelling met werken van Renoir vanuit vele musea bijeengebracht. Het hotel Les Canotiers is Essoyes is intussen herdoopt tot Les Demoiselles, het heeft een nieuwe uitbaatster en het is weer even goed als het tien jaar geleden was.

- 18 januari 2017 - FREDDY SEYNAEVE

Beste, Ik gebruik deze wandeling n.a.v. een bezoek aldaar op zondag 30 juli 2017. De dag ervoor zijn we op bezoek bij Willem Vermandere, tweejaarlijks optreden in Chaumont-le-Bois. Dit laatste is een TIP voor de Willem-fans. De man treedt daar al voor de tiende keer op, om de twee jaar ! Wij zullen daar voor de zevende keer aanwezig zijn...

- 25 juli 2016 - Erik en Ann

leuke wandeling in een rustig zomers dorpje.

- 18 juli 2016 - De bisschop Jaak

Mooi stadje, espace Renoir is zeker de moeite waard, alsook zijn woning met tuin. Prachtige wandeling.

- 21 juni 2015 - Guy en Ria

Geen wonder dat Pierre-Auguste Renoir hier inspiratie vond voor zijn natuurschilderingen! Vanop ons balkonnetje in het (uitstekende) hotel des Canotiers hadden we een fantastisch zicht op het dorpje. Om 7, 12 en 19 u. beierden de kerkklokken door de vallei. De wandeling is een aanrader, en het atelier van de meester is nu toegankelijk.

- 2 november 2014 - Blondeel

Hele leuke mooie ervaring rijker na deze stadswandeling. Via het centre espace kan je dan binnen in het atelier. Het huis zelf van Renoir is binnen nog niet toegankelijk, dit wordt opengesteld in 2016. Op de tuin en de achterzijde van z'n huis kan men reeds een blik opsnuiven.

- 11 augustus 2014 - Rudy De Clercq

In tegenstelling van wat Tatiana zegt hebben wij voor € 8,00 zowel het Espace Renoir als zijn atelier kunnen bezoeken onder leiding van een gids nog wel. Het is wel zo dat je je eerst moet aanmelden in het Espace want anders kan je niet binnen in zijn atelier. Voor de rest een schitterend dorp met twee heel leuke én goedkope restaurants aan de oevers van de Ource.

- 6 mei 2014 - Herman

Interessante wandeling die ons het mooie stadje leerde ontdekken. Het doet alle met Renoir verweven gebouwen en plaatsen aan. Jammer dat de stadswandelroute beschrijving niet vermeldt dat het Renoir Atelier op dinsdag gesloten is. Wij stonden voor een gesloten deur. Maar de wandeling is een absolute aanrader.

- 7 september 2013 - Ans

Een leuke wandeling die met de informatie net dat beetje extra gaf. Essoyes, met hotel Les Canotiers, is een aanrader.

- 1 augustus 2012 - Christelle Vanbecelaere

Nog nooit van Essoyes gehoord tot we voor een vierdaagse naar de champagnestreek trokken. Essoyes is klein, maar een prachtig bloemendorp, de aanwezigheid van Auguste Renoir is een meerwaarde! Een leuke wandeling waarbij we de mooiste plaatsjes zagen en interessante info over Renoir.

Golden Tulip Troyes **** inclusief diner

Troyes 2 dagen in hotel 4* incl. diner

Golden Tulip Troyes **** ligt op slechts 7 km van Troyes en leent zich uitstekend voor een verkenning van de hoofdstad van de Champagnestreek. Inclusief ontbijtbuffet, 1x 4-gangendiner met dranken, bezoek kelder met degustatie.

va.115
Boek nu

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?