Wandeling Schaarbeek: Verken de Ezelstad

  • Startpunt: Cache-Pot
  • Eindpunt: Cidrothèque
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 5,2 km
  • Duur: 4 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Deze wandeling laat je proeven van bier, cider en brengt je langs bijzondere musea

De gemeente Schaarbeek in het noordoosten van Brussel en telt zo’n 133.000 inwoners, het hoogste aantal in het gewest na Brussel-stad. Schaarbeek heeft een eigen station, waar het fantastische museum Train World naast ligt. Een andere bekende trekpleister is het Josaphatpark, de groene long van de gemeente.

Wat je misschien nog niet wist is dat er een hoop culturele hotspots en musea te vinden zijn. Tevens zijn er ook prachtige architecturale parels te bewonderen. We brengen je er langs hippe spots, fijne horeca plekjes en niche winkels die zeker een bezoek verdienen.

Bier speelt hier ook een grote rol: er is een biermuseum, een bierbar en van Schaarbeekse krieken - die alsmaar zeldzamer worden - wordt heerlijk kriek bier gebrouwen. Tot slot ontdek je waarom Schaarbeek de ezelstad wordt genoemd. En dat vinden ze hier zeker geen belediging!

Ontdek ook onze andere stadswandelingen in Brussel:

Onze tip: Ga voor een meerdaagse citytrip naar Brussel, ontdek onze favoriete adresjes. Logeer in de mooiste B&B's en kleinschalige hotels in het centrum. (Flexibiliteit, en achteraf annuleren mogelijk)
Brussel

Preview reisgids Brussel downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Brussel

Ontdek Brussel via 7 uitgewerkte stadswandelingen die je langs bekende maar ook minder bekende plekken leiden. Uitgebreide praktische en achtergrondinformatie maken deze reisgids compleet.
Volledige reisgids kopen voor € 8,5

GPX bestand(en) van deze route downloaden

Route op de kaart


Geschreven door

Wouter Coppens

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?