FB
Premium

Wandeling Brussel: Verken de Europese wijk

Volledige reisgids kopen voor € 5

Deze wandeling is onderdeel van de betalende reisgids

Wandeling Brussel: Verken de Europese wijk

4 783 x gedownload70 ervaringen
  • Startpunt: Jubelpark, Brussel
  • Eindpunt: Jubelpark, Brussel
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 6,8 km
  • Duur: 4 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Rolwagens: Toegankelijk
  • Toeristische dienst Brussel

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Stadswandeling door Brussel, een complete wandelroute in de Europese wijk

Unieke wandelroute in Brussel door de Europese wijk met als startpunt het Jubelpark. Uit de naam kan je al afleiden dat in deze Brusselse wijk Europa een dominante rol inneemt. Niet in het minst door het aantal gebouwen dat de Europese Unie in de loop der jaren meer en meer inpalmde. Maar er is zeker nog ruimte overgebleven voor groen en we laten je er tijdens deze wandeling van genieten. Heel wat musea hebben er een onderkomen gekregen waarin je uren en uren kan doorbrengen. En wie kent niet de fraaie art nouveau gebouwen die Brussel rijk is ? De meeste ervan bevinden zich hier in de Europese wijk en zijn opgenomen in onze wandelroute.

Al onze wandelroutes in Brussel

Onze vier stadswandelingen in Brussel brengen je naar elke hoek die een bezoek waard is. Een eerste kennismaking? Kies dan voor de wandeling van Manneke Pis tot Jeanneke Pis. Een andere wandeling brengt je naar het Atomium en de Serres van Laken. En een derde brengt je langs de stripmuren van Brussel. Bekijk nu al onze wandelingen in Brussel.

Brussel

Gratis reisgids Brussel downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Brussel

Ontdek Brussel via 4 uitgewerkte stadswandelingen die je langs bekende maar ook minder bekende plekken leiden. Uitgebreide praktische en achtergrondinformatie maken deze reisgids compleet.
Volledige reisgids kopen voor € 5

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-tracks Brussel: we hebben de GPS-tracks van deze route in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

70 ervaringen

- 8 november 2018 - Eddy Jans

Zeer goede wegbeschrijving, interessante uitleg over de bezoekende gebouwen, monumenten, enz... Kortom de perfecte gids voor een citytrip.

- 10 september 2018 - Annita

Uiteindelijk maakten we de wandeling van Manneke Pis. Zeer mooie plekken ontdekt. Heel duidelijke wegbeschrijving met interessante info. Misschien een kleine uitbreiding bijvoegen langs Matonge : een andere wereld vlakbij de route. Bedankt !

- 30 april 2017 - pol debol

Zeer mooie en leerrijke tocht. Een must voor iedereen. Op deze wijze krijg je een idee wat de eeg voor Brussel betekent. Tip: 1. Het kan winderig zijn tussen de gebouwen 2. Op zondag zijn er niet veel zaken open.voldoende proviand meenemen

- 26 april 2017 - Marc Knockaert

Prachtige wandeling met architecturale pareltjes, de extra informatie meegeleverd bij het downloaden van de wandelroute is een pluspunt. Ook een bezoek aan het Museum voor Natuurwetenschappen, is een aanrader. DOEN!

- 25 april 2017 - Hilde

Supertoffe ervaring. Mooie, correcte beschrijving! Heel gevarieerd, vol geschiedenis en cultuur. We waanden ons bij wijlen in Versailles, Berlijn, Rome, Wenen, Praag, Brugge en uiteraard in een verrassend Brussel.

Gratis reisgids Brussel downloaden

Volledige reisgids kopen voor € 5

Deze wandeling is onderdeel van de betalende reisgids

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?