Premium

Stadswandeling Livno: Ontdek het historische centrum

Volledige reisgids kopen voor € 10

Deze route is onderdeel van de betalende reisgids

Stadswandeling Livno: Ontdek het historische centrum

  • Startpunt: Hajji Ahmed de Dukaat Minter-moskee, Livno
  • Eindpunt: Franciscaans Museum en Galerij Gorica, Livno
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 2,5 km
  • Duur: 3 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)

Net als de meeste andere steden in Bosnië is Livno een stad met een weelderige groene omgeving waar je allerlei buitenactiviteiten kan beoefenen. De stad ligt in een gigantisch weiland omringd door hoge bergen. De stad heeft de weerskenmerken van een thermale vallei, waardoor het in Livno langer warm blijft en er weinig mist hangt. Ideaal voor vliegsporten. De stad kan daarnaast ook uitpakken met een aantal interessante ruïnes die dateren uit de 9de eeuw. Waar Livno echter het meest bekend om staat, zijn de wilde paarden die je op de vlaktes kan tegenkomen.

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Livno stadswandeling langs de topbezienswaardigheden

Onze stadswandeling door Livno is slechts 2,5 kilometer lang en brengt je langs dé highlights.

  • Je wandelt naar de Hajji Ahmed de Dukaat Minter-moskee, het beginpunt van de wandeling. Deze moskee is gebouwd op de natuurlijke heuvel boven de bron van de rivier de Bistrica en dateert uit het einde van de 16e eeuw. De architectonische elementen - een hoge klokkentoren en een lage minaret - laten zien dat de moskee waarschijnlijk is ontworpen door plaatselijke architecten die rekening hielden met de sterke windstoten in het gebied.
  • Maak een korte wandeling vanaf Hajji Ahmed de Ducat Minter-moskee om de bron van Bistrica en de Duman-brug te zien. Dit is de bron van het drinkwater van Livno. Mensen vergelijken de plek vaak met Blagaj.
  • Nadien wandel je verder naar de Servisch-orthodoxe kerk van de Tenhemelopneming van de Heilige Maagd Maria dateert uit 1859. Met meer dan tachtig oude iconen is dit een van de drie belangrijkste kerken in Bosnië. De iconen zijn gemaakt door Servische, Noord-Macedonische, Griekse, Kretenzische en lokale schilders tussen de 15e en 19e eeuw. Het is uitgeroepen tot nationaal monument van Bosnië.

RONDREIS: Ontdek nog meer van wat deze verrassend mooie bestemming nog meer te bieden heeft tijdens onze rondreis door Bosnië en Herzegovina.

Bosnië en Herzegovina

Gratis reisgids Bosnië en Herzegovina downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Bosnië en Herzegovina

Ontdek het Balkan land Bosnië en Herzegovina via een complete reisgids en 13 wandelingen die je langs bekende maar ook minder bekende plekken leiden. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Volledige reisgids kopen voor € 10

Route op de kaart


Geschreven door

Wouter Coppens

Gratis reisgids Bosnië en Herzegovina downloaden

Volledige reisgids kopen voor € 10

Deze route is onderdeel van de betalende reisgids

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?