Stadswandeling Arlon: Ontdek de historische stad

Koop de volledige reisgids voor € 15

Stadswandeling Arlon: Ontdek de historische stad

 • Startpunt: Stationsgebouw Arlon
 • Eindpunt: Stationsgebouw Arlon
 • Type: Stadswandeling
 • Afstand: 2,1 km
 • Duur: 1 uur
 • Wegdek: Verhard
 • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
 • Rolwagens: Toegankelijk
 • Toerisme Arlon

Arlon (of Aarlen) is de hoofdstad van provincie Luxemburg, hartje Belgisch Lotharingen. Samen met Tongeren en Doornik is Arlon één van de oudste steden van België, nog lang voordat van België sprake was. Een rijke en oude geschiedenis heeft Arlon. Oud, want de stad was er al toen de Kelten hier rondliepen. Je zal merken dat er nog tamelijk veel Romeinse overblijfselen zijn. Rijk omdat je op je weg voorbijkomt langs enkele mooie gebouwen, monumenten, de kerken.

Dat Aarlen precies op een snijpunt lag van twee belangrijke Romeinse heerwegen, zorgde er mee voor dat de stad zich kon ontwikkelen tot een welvarende nederzetting. Voor een prachtig uitzicht over de stad nemen we je mee via een koninklijke trappenpartij tot naar de Knipchenheuvel. We leggen ook uit wat nu die bekende Maitrank is en geven museumtips. Aarlen is al lang klaar voor een verkenning, jij ook?

Volg route op kaart met GPS-tracker

Adv.
Ardennes-étape vakantiehuizen

Ardennes-étape vakantiehuizen

Voor je verblijf met z’n tweeën, met je familie of een grote groep vrienden in de Belgische Ardennen kies je voor een Ardennes-étape vakantiehuis. Met meer dan 1.800 vakantiehuizen in het aanbod, is er voor ieder wat wils.

Zie de hoogtepunten van Arlon met een complete wandeling

 • We starten onze verkenning aan de hoofdingang van het treinstation. Het stationsgebouw is eigenlijk al onze eerste bezienswaardigheid.
 • De Eglise Saint Martin is onze volgende stop. Deze kerk met gotische look heeft een toren is 97 meter hoog en is daarmee de hoogste kerktoren van Wallonië.
 • Bezoek daarna Musée Gaspar, over de bekende beeldhouwer, of het Musée Archeologique, waar je gallo-romeinse grafmonumenten kan bewonderen.
 • Verder neemt de wandeling je ook langs de Romeinse toren Neptunes, het drielandenpunt op de Knippchen heuvel, de Eglise Saint Donat en het Leopoldplein. Dat is de ideale plek om je wandeling te beëindigen in een van de gezellige cafeetjes.
Ardennengids

Gratis preview reisgids Ardennen

Nog meer in de volledige reisgids Belgische Ardennen

Ontdek de Belgische Ardenenn via volledig 7 autoroutes, 25 wandelingen, 4 fietsroutes en verkenning van zowel bekende maar ook minder bekende plekken. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Koop de volledige reisgids voor € 15

GPX bestand(en) van deze route downloaden

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

- 24 mei 2022 - jimmy rossignol

de aangeboden wandeling is de moeite waard . De info is eerder beperkt

- 20 juli 2021 - Gitte Ramakers

Super handig om deze streek te ontdekken met hele goede tips en heel duidelijk uitgeschreven !!

- 25 februari 2021 - Ludo Naessens

Leuke provinciehoofdstad. De stadswandeling geeft een zeer goed beeld van de stad Aarlen zelf. Spijtig was het wel behoorlijk koud en winderig. Ook het feit dat de horeca dicht was, belette ons om meer van deze stad te kunnen genieten. Voor herhaling vatbaar dus.

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?