Wandeling Bastogne: Herinneringen aan december 1944

Koop de volledige reisgids voor € 15

Wandeling Bastogne: Herinneringen aan december 1944

  • Startpunt: Gratis Parking op de Place du Général Patton in Bastogne
  • Eindpunt: Gratis Parking op de Place du Général Patton in Bastogne
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 3,2 km
  • Duur: 2 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Toerisme Bastogne

Een bezoek aan Bastogne staat onvermijdelijk in het teken van de Slag om de Ardennen (december 1944). Meer informatie over deze bloedige veldslag vind je uitgebreid terug in onze volledige Ardennengids. Bastogne trekt niet alleen toeristen voor die oorlogsherinneringen. Het is een belangrijke stopplaats in de Ardennen en heeft ook veel fiets- en wandelmogelijkheden.

Volg route op kaart met GPS-tracker

Adv.
Ardennes-étape vakantiehuizen

Ardennes-étape vakantiehuizen

Voor je verblijf met z’n tweeën, met je familie of een grote groep vrienden in de Belgische Ardennen kies je voor een Ardennes-étape vakantiehuis. Met meer dan 1.800 vakantiehuizen in het aanbod, is er voor ieder wat wils.

Wandeling door Bastogne, langs monumenten en musea

We hebben een wandelroute uitgestippeld in het centrum van Bastogne maar je kan evengoed er een paar plaatsen uitpikken die je interesseren. Er zijn heel wat musea en ook veel horeca, wij raden vooral het Bastogne War Museum aan. Kaarten en tips kan je verkrijgen bij de toeristische dienst op Place Mac Auliffe.

Wat is dan de belangrijkste bezienswaardigheid naast de oorlogsherinneringen? Dat is de kerk, de Trierse poort en het Musée en Piconrue. Ze liggen allemaal dichtbij elkaar en centraal staat een mijlpaal van de 'Voie de la Liberté' of 'Weg van de Vrede' ... Bastogne heeft veel geleden in die decembermaand van 1944, het kan dan ook niet anders dat bijna alles in het teken staat van die gebeurtenis en de bevrijders van de inwoners.

Lees ook onze blogpost met nog meer bezienswaardigheden in Bastogne.

TIP: Wil je graag het Bastogne War Museum bezoeken? Koop je tickets hier online zo ben je zeker dat je binnen kan zonder wachtrij.

Ardennengids

Gratis preview reisgids Ardennen

Nog meer in de volledige reisgids Belgische Ardennen

Ontdek de Belgische Ardenenn via volledig 7 autoroutes, 25 wandelingen, 4 fietsroutes en verkenning van zowel bekende maar ook minder bekende plekken. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Koop de volledige reisgids voor € 15

GPX bestand(en) van deze route downloaden

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

73 ervaringen

- 25 juni 2021 - Annemie Jasperse

Mooie en interessante wandeling die niet te zwaar is. De richtlijnen zijn helder en duidelijk. Je loopt zeker niet verloren.

- 24 juni 2021 - Jan Steen

Weerom een mooie reisgids met heel veel nuttige info. Mooie routes. Goed onderbouwd en klare taal. Trouwens al jullie gidsen zijn meer dan de moeite waard en ... voor een kleine prijs!!!!

- 9 mei 2021 - Ronald Puystiens

SUPER.Zeer interessante routes.

- 5 mei 2021 - Tinne

De informatie is heel duidelijk

- 2 mei 2021 - Viviane Wouters

Heel mooie en duidelijke brochure als hulp en ondersteuning voor het plannen van een te bezoeken regio, nu wij door de corona virus min of meer verplicht zijn, om ons eigen landje te ontdekken ipv het buitenland. Hoop dat er nog vele andere brochures gaan volgen zoals bv. boswandelingen in Vlaanderen, zodat wij weten waar ook de minder bekende bossen zich bevinden in België. mvgr. Viviane

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?