Wandeling Bastogne: Herinneringen aan december 1944

Koop de volledige reisgids voor € 10

Wandeling Bastogne: Herinneringen aan december 1944

25 219 x gedownload10 ervaringen
  • Startpunt: Gratis Parking op de Place du Général Patton in Bastogne
  • Eindpunt: Gratis Parking op de Place du Général Patton in Bastogne
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 3,2 km
  • Duur: 2 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Toerisme Bastogne

Een bezoek aan Bastogne staat onvermijdelijk in het teken van de Slag om de Ardennen (december 1944). Meer informatie over deze bloedige veldslag vind je uitgebreid terug in onze volledige Ardennengids. Bastogne trekt niet alleen toeristen voor die oorlogsherinneringen. Het is een belangrijke stopplaats in de Ardennen en heeft ook veel fiets- en wandelmogelijkheden.

Volg route op kaart met GPS-tracker

Aanbevolen door ons

Ardennes-étape vakantiehuizen

Ardennes-étape vakantiehuizen

Voor je verblijf met z’n tweeën, met je familie of een grote groep vrienden in de Belgische Ardennen kies je voor een Ardennes-étape vakantiehuis. Met meer dan 1.800 vakantiehuizen in het aanbod, is er voor ieder wat wils.

Wandeling door Bastogne, langs monumenten en musea

We hebben een wandelroute uitgestippeld in het centrum van Bastogne maar je kan evengoed er een paar plaatsen uitpikken die je interesseren. Er zijn heel wat musea en ook veel horeca, wij raden vooral het Bastogne War Museum aan. Kaarten en tips kan je verkrijgen bij de toeristische dienst op Place Mac Auliffe.

Wat is dan de belangrijkste bezienswaardigheid naast de oorlogsherinneringen? Dat is de kerk, de Trierse poort en het Musée en Piconrue. Ze liggen allemaal dichtbij elkaar en centraal staat een mijlpaal van de 'Voie de la Liberté' of 'Weg van de Vrede' ... Bastogne heeft veel geleden in die decembermaand van 1944, het kan dan ook niet anders dat bijna alles in het teken staat van die gebeurtenis en de bevrijders van de inwoners.

Lees ook onze blogpost met nog meer bezienswaardigheden in Bastogne.

Ardennengids

Gratis preview reisgids Ardennen

Nog meer in de volledige reisgids Belgische Ardennen

Ontdek de Belgische Ardenenn via volledig 7 autoroutes, 13 wandeling, 4 fietsroutes en verkenning van zowel bekende maar ook minder bekende plekken. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Koop de volledige reisgids voor € 10

GPX bestand(en) van deze route downloaden

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

10 ervaringen

- 17 januari 2021 - RonaldV

Zoals ik tot nu toe de andere ontvangen gidsen heb ervaren is ook deze weer een plezier om te bekijken en door te bladeren. Fijn voor thuis en fijn om zo'n gids op de GSM of tablet mee naar de bezoeken plekken mee te nemen. Complimenten!

- 5 januari 2021 - Carine De Geyter

We gaan die wandelingen zeker doen

- 18 november 2020 - Ruwet Lut

Een veelomvattend concept: autoroute met mogelijkheid tot bezoek aan de stad Bouillon plus 2 luswandelingen erbij. De autoroute is bondig, overzichtelijk, visueel aantrekkelijk en doet de toeristische hoogtepunten uit de streek aan.

- 17 november 2020 - H. Sweering

Heel indrukwekkend. Enkele jaren geleden waren wij getuige van een begrafenisstoet van een oud verzetsstrijder. Een gebeurtenis om nooit te vergeten.

- 8 november 2020 - Rik Vermeersch

Heel mooie wandeling! Top! Aanrader!

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?