FB

Ervaringen "Route langs de mooiste kastelen in de Ardennen tussen Spa en Huy"

39 ervaringen

- 3 september 2017 - Jan

Geweldige ervaring. We zijn in augustus in Stoumont op vakantie geweest. De Kastelenroute is echt fantastisch en voor ieder wat wils. Modave was voor ons de topper! Niet druk dus veel tijd om alles te bekijken. Bouillon hebben we ook aangedaan en is van een heel ander kaliber maar ook de moeite waard. Roofvogelshow voor alle leeftijden de moeite waard.

- 27 april 2017 - Arian

Het slot van Modave is buitengewoon fraai gerestaureerd, mijn tip is om de laatste maand wanneer het nog voor bezoek open is om daar te kijken. Heel stiekum lijkt het net alsof je de kasteelheer (dame) zelf bent want dan is er weinig bezoek en kan je in alle rust rondkijken, een aanrader. Voorts moet ik tot mijn oprechte schaamte bekennen deze tour nog niet in zijn geheel te hebben gereden maar heb zeker en vast wel de intentie. De Ardennen blijven mijn favoriet en lekker dichtbij vanuit Amsterdam.

- 20 augustus 2016 - Wendy

Burcht van Theux is echt de moeite om te gaan bezoeken.

- 14 oktober 2015 - Frank en Marjo

Naar aanleiding van onze eenjarige relatie hebben wij een weekend doorgebracht op 'n vakantiepark in de Ardennen om van daaruit de kastelenroute te rijden, gezien onze beider interesse voor kastelen en ruïnes. Ons huisje diende telkens als vertrekpunt om van daaruit de route te rijden die onze voorkeur had voor die dag. We hadden ontzettend veel geluk met het weer en temperaturen van rond de 18 graden. Ondanks de aardige afstanden tussen de kastelen in hebben wij op 'n relaxte manier van onze tripjes kunnen genieten. de kastelen en de omgevingen daarvan gaven ons die indruk en stemming waar we op gehoopt hadden. Enkele souvenirs in de vorm van mooi gevormde stenen afkomstig van de betreffende kastelen hebben wij kunnen verzamelen als herinnering aan dit weekend. Wij hebben tijdens één van onze bezoeken aan kasteelruïne Franchimont, in een "verborgen" ruimte 'n schatkistje gevonden met daarin een schat in de vorm van snoepjes met gekleurde, glanzende papiertjes eromheen. Zeer waarschijnlijk bedoeld voor kinderen die groepsgewijs een spannende rondleiding zouden krijgen met bijbehorend verhaal. Het weekend was duidelijk veel te kort om de gehele route te rijden. Ons voornemen is dan ook om uiteindelijk de kastelenroute verder af te ronden. De resultaten en bevindingen proberen wij daarna weer hier op de site neer te schrijven. Met 'n lieve groet van Frank en Marjo.

- 9 oktober 2015 - Lavrinovitch Natalia

Heel mooi bij het herfst weer!

- 8 september 2015 - Roel

Leuke rit - spijtig genoeg waren meerdere kastelen niet te bezichtigen (weekdag).

- 16 mei 2015 - Marjolein

Mooie route, maar lastig te rijden als je geen GPS mee hebt. Wij reden in oud vw busje op de kaart en hadden van te voren het beter moeten uitzoeken met de routekaart die we gedownload hadden. vooral het kasteel bij huy was niet te vinden. De route was verder heel mooi en veel afwisseling tussen de kastelen en burchten.

- 21 januari 2015 - Karla Vanhulle

Prachtige route met veel mooie bezienswaardigheden. Een aanrader !

- 28 september 2014 - Sonja

Dag, Wij hebben de route nog niet gereden. Samen met een vriendin gaan ik in november naar Spa. Deze route hebben we samen bekeken en ziet er veelbelovend uit en daarom hebben we hem op onze to do lijst gezet!

- 24 september 2014 - Rychard

Een gedeelte van deze route hebben we gereden. Een mooie tocht en mooie kastelen gezien. Zeker een aanrader!!

Ardennes-Etape vakantiehuizen

Ardennes-Etape vakantiehuizen

Ardennes-Etape biedt je meer dan 1600 volledig uitgeruste vakantiehuizen en luxe villa’s in Belgische Ardennen. Allen werden ze zorgvuldig geselecteerd op basis van kwaliteit, gezelligheid, comfort en ligging.

Route langs de kastelen van de Ardennen downloaden

Download reisgids Ardennen

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?