FB

Fietsroutes in de IJzervlakte: combinatie fietsen en varen

Download fietsgids West-Vlaanderen

Heen of terug met de boot van Seastar

Fietsroutes in de IJzervlakte: combinatie fietsen en varen

1 452 x gedownload21 ervaringen
  • Startpunt: Aanlegsteiger Seastar Nieuwpoort of Diksmuide
  • Eindpunt: Aanlegsteiger Seastar Nieuwpoort of Diksmuide
  • Type: Fietsroute
  • Afstand: 43,0 km
  • Duur: 7 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Fietsknooppunten (2 trajecten van 43 km)

Volg route op kaart met GPS-tracker

Aanbevolen door ons

Fietsen en varen met Seastar

Fietsen en varen met Seastar

Je fietst langs de IJzer, op kronkelende veldwegels, rustige fietswegen, op autovrije paden tussen de twee stadjes. En je vaart met de boot van rederij Seastar op de IJzer helemaal terug naar je vertrekpunt.

Fietsroutes Nieuwpoort-Diksmuide-Nieuwpoort met traject boot op de IJzer + kaart

Verken de Westhoek, meer bepaald de IJzervlaktes en (her)ontdek de rust van een ongerept polderlandschap tijdens een fiets & boottocht tussen Nieuwpoort en Diksmuide. Je fietst langs de IJzer, op kronkelende veldwegels, rustige fietswegen, op autovrije paden tussen de twee stadjes. En je vaart met de boot van rederij Seastar op de IJzer helemaal terug naar je vertrekpunt. Die vertrekplaats bepaal je zelf, vanuit Nieuwpoort of vanuit Diksmuide. De trajecten kan je in twee richtingen fietsen want via fietsknooppunten. De twee fietstrajecten van net iets meer als 40 km, met start- en eindpunt aan de aanlegplaatsen van Seastar hebben we proefondervindelijk uitgetest. Hieronder lees je over onze bevindingen.

Vooraf moet je keuzes maken. Of je uit Nieuwpoort of uit Diksmuide vertrekt én of je met de boot of met de fiets je ontdekkingstocht begint. Waar je rekening moet mee houden is het tijdstip van de afvaart. In Nieuwpoort vaar je uit om 13u30 terwijl de afvaart in Diksmuide steeds om 17u00 gepland is. Kortom, dit is fietsen en varen à la carte…

Fietsen en varen met Seastar

Gratis fietsroutes in de IJzervlakte downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-tracks fietsroutes in de IJzervlakte: we hebben de GPS-tracks van deze route in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart21 ervaringen

- 29 augustus 2018 - Katleen Audenaert

De fietsroute in de ijzervallei hebben wij volledig met de fiets gedaan vertrokken in Koksijde richting Diksmuide en via de de frontzate terug richting Koksijde totaal 72km - prachtig en heel rustig fietsen.

- 6 augustus 2018 - Geert Mommerency

prachtige route, boottocht vertrekt stipt op tijd. mooi mooi mooi

- 2 augustus 2018 - Johan Maddens

Machtig langs de Ijzer , Genoten en voor herhaling vatbaar

- 24 juli 2018 - Luc De Graeve

ondanks de warmte, was het een mooie fietstocht. alle soorten weggetjes. langs iets drukkere weg, binnenwegen en smalle kiezelwegen. Mooie afwisseling. En na een mooie fietstocht even een verfrissing om dan met de boot terug te keren. Rustige boottocht. Combinatie fietsen en varen zeker de moeite. Vorig jaar de Leie, dit jaar Ijzervlakte. Kijken uit voor een idee voor volgend jaar.

- 2 juli 2018 - CHRISTELLE goeteyn

wij hebben de fietsroute gedaan van nieuwpoort naar diksmuide en met de boot terug. De fietsroute die loopt langs de polders, niet langs de ijzer. Heel mooie route, veel nieuwe stukken die we niet kenden, echt een aanrader voor degenen die verblijven in in oostduinkerke, koksijde, de panne ! Op de seastar heerlijk relaxen met een natje en een droogje, heerlijk langs onze belgische kust. Bedankt voor de tip !

Gratis fietsroutes in de IJzervlakte downloaden

Download fietsgids West-Vlaanderen

Heen of terug met de boot van Seastar

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?