FB

Fietsen in het RivierPark Maasvallei

Download fietsgids Limburg

Fietsen in het RivierPark Maasvallei

822 x gedownload33 ervaringen
  • Startpunt: Maasstraat, Ophaven
  • Eindpunt: Maasstraat, Ophaven
  • Type: Fietsroute
  • Afstand: 38,0 km
  • Duur: 2,5 uur
  • Wegdek: Goed
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Toerisme Limburg

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Fietsroute langs de Maasfietsroute en knooppunten van het Maasland

De Maasvallei aan de oostzijde van België op de grens met Nederland biedt heel wat mogelijkheden. Watertoerisme leeft er sterk, maar het ‘zachte’ toerisme kent er steeds meer en meer aanhangers. Fietsen en wandelen in het Rivierpark Maasvallei doet wat met een mens. Ontspanning en inspanning in dezelfde beweging. Het water brengt rust. Die vindt je óp het water in een bootje maar zeker aan de oevers. Die beleving zal je zeker ervaren met deze fietsroute Maasvallei. Tenzij de wind wat verkeerd waait, zal je nauwelijks enige inspanning moeten leveren op de fiets, want overal een goed bollende ondergrond en geen hellingen. Vanuit Ophoven gaat het naar het vredige Kessenich waarna we de grens oversteken en een tijdje in Nederland blijven. Samen verkennen we Thorn, het witte stadje. Daarna komen andere lieflijke Maasdorpjes voor de wielen geschoven: Heel, Maasbracht. Een eiland in de Maas is Stevensweert, dat je zeker zal weten te bekoren. Het is een vestingstadje dat heel wat charme uitstraalt. Met een veerpontje bereik je dan opnieuw België. Niet alleen is dan deze lus rond de Maas gemaakt, je bent ook een bijzondere ervaring rijker even ‘Maaslander’ te zijn geweest.

Maasvallei RivierPark fietsroute

Gratis fietsroute RivierPark Maasvallei downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-tracks RivierPark Maasvallei: we hebben de GPS-tracks van deze route in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart33 ervaringen

- 29 juli 2018 - Anne-Marie

We hebben 2dagen aan de Maasvallei gelogeerd ondanks de hitte golf prachtige fietstochten gedaan De Maasvallei ook met de overzet in Ophoven,fietsen door het water leuk en als afsluiter de route in Maaseik. Een dikke pluim voor het fietsnet werk in Limburg zeer duidelijke bordjes👍👍👍

- 14 juli 2018 - karine frickx

Leuke en ontspannende fietsroute.

- 8 mei 2018 - Jan Goor

Zeer interessant ! Zeer inhoudelijk ! Mooie streek en fenomenaal fietsgebied.

- 8 februari 2018 - Frie

Heel mooie streek en leuke route, die met de fietsknooppunten makkelijk kan uitgebreid worden. Goede fietspaden en voldoende afwisseling. Trek voldoende tijd uit tijdens de route om het witte stadje Thorn te bezoeken...dat is een pareltje in het Maasland ! Dank voor de overzichtelijke route en informatie.

- 1 oktober 2017 - Greet Kempeneers, 20/09/2017

Veelal leuk fietsen in landelijke omgeving en door mooie dorpjes. Wel spijtig dat het fietsen langs de Maas weinig aan bod kwam en ook een paar keer lange tijd fietsen langs autowegen.Fietspaden waren wel ok. Ook leuke fietscafes onderweg om even te verpozen.

Gratis fietsroute RivierPark Maasvallei downloaden

Download fietsgids Limburg

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?