Fietsen in het RivierPark Maasvallei

Download fietsgids Limburg

Fietsen in het RivierPark Maasvallei

1 014 x gedownload40 ervaringen
  • Startpunt: Maasstraat, Ophaven
  • Eindpunt: Maasstraat, Ophaven
  • Type: Fietsroute
  • Afstand: 38,0 km
  • Duur: 2,5 uur
  • Wegdek: Goed
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Toerisme Limburg

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Fietsroute langs de Maasfietsroute en knooppunten van het Maasland

De Maasvallei aan de oostzijde van België op de grens met Nederland biedt heel wat mogelijkheden. Watertoerisme leeft er sterk, maar het ‘zachte’ toerisme kent er steeds meer en meer aanhangers. Fietsen en wandelen in het Rivierpark Maasvallei doet wat met een mens. Ontspanning en inspanning in dezelfde beweging. Het water brengt rust. Die vindt je óp het water in een bootje maar zeker aan de oevers. Die beleving zal je zeker ervaren met deze fietsroute Maasvallei. Tenzij de wind wat verkeerd waait, zal je nauwelijks enige inspanning moeten leveren op de fiets, want overal een goed bollende ondergrond en geen hellingen. Vanuit Ophoven gaat het naar het vredige Kessenich waarna we de grens oversteken en een tijdje in Nederland blijven. Samen verkennen we Thorn, het witte stadje. Daarna komen andere lieflijke Maasdorpjes voor de wielen geschoven: Heel, Maasbracht. Een eiland in de Maas is Stevensweert, dat je zeker zal weten te bekoren. Het is een vestingstadje dat heel wat charme uitstraalt. Met een veerpontje bereik je dan opnieuw België. Niet alleen is dan deze lus rond de Maas gemaakt, je bent ook een bijzondere ervaring rijker even ‘Maaslander’ te zijn geweest.

Maasvallei RivierPark fietsroute

Gratis fietsroute RivierPark Maasvallei downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-tracks RivierPark Maasvallei: we hebben de GPS-tracks van deze route in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart40 ervaringen

- 2 juni 2019 - veltjens rudi

mooie route

- 21 mei 2019 - Renild Houben

FIJNE FIETSROUTE, veel natuur en terrasjes onderweg.

- 2 april 2019 - Anita

Mooie route. Wel in Aldeneik vertrokken omdat het fietsveer niet in gebruik was. Dus moesten we via Maaseik terug fietsen. Maar wel de moeite waard.

- 19 november 2018 - A. Thomassen

De beschrijving van de omgeving en de uitgezette routes zijn zeer informatief. Ze nodigen je uit om die omgeving te gaan ontdekken. Bij thuiskomst hebben we dan ook een vakantiegevoel! Dank......

- 25 oktober 2018 - bruno eeckman

10 op 10

Gratis fietsroute RivierPark Maasvallei downloaden

Download fietsgids Limburg

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?