Fietsen in het RivierPark Maasvallei

Fietsen in het RivierPark Maasvallei

23 061 x gedownload49 ervaringen
  • Startpunt: Maasstraat, Ophoven
  • Eindpunt: Maasstraat, Ophoven
  • Type: Fietsroute
  • Afstand: 38,0 km
  • Duur: 2,5 uur
  • Wegdek: Goed
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Toerisme Limburg

Volg route op kaart met GPS-tracker

Fietsroute langs de Maasfietsroute en knooppunten van het Maasland

De Maasvallei aan de oostzijde van België op de grens met Nederland biedt heel wat mogelijkheden. Watertoerisme leeft er sterk, maar het ‘zachte’ toerisme kent er steeds meer en meer aanhangers.

Fietsen en wandelen in het Rivierpark Maasvallei doet wat met een mens. Ontspanning en inspanning in dezelfde beweging. Het water brengt rust. Die vindt je óp het water in een bootje maar zeker aan de oevers. Die beleving zal je zeker ervaren met deze fietsroute Maasvallei. Tenzij de wind wat verkeerd waait, zal je nauwelijks enige inspanning moeten leveren op de fiets, want overal een goed bollende ondergrond en geen hellingen.

Vanuit Ophoven gaat het naar het vredige Kessenich waarna we de grens oversteken en een tijdje in Nederland blijven. Samen verkennen we Thorn, het witte stadje.

Daarna komen andere lieflijke Maasdorpjes voor de wielen geschoven: Heel, Maasbracht. Een eiland in de Maas is Stevensweert, dat je zeker zal weten te bekoren. Het is een vestingstadje dat heel wat charme uitstraalt.

Met een veerpontje bereik je dan opnieuw België. Niet alleen is dan deze lus rond de Maas gemaakt, je bent ook een bijzondere ervaring rijker even ‘Maaslander’ te zijn geweest.

Fietsgids Limburg

Gratis fietsroute RivierPark Maasvallei downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-tracks RivierPark Maasvallei: we hebben de GPS-tracks van deze route in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

49 ervaringen

- 21 maart 2020 - Geldof Dorine

Ik ben heel tevreden met de fietsroutte,en kijk er naar uit om in de toekomst nog meerdere te kunnen ontdekken.

- 8 maart 2020 - patrick de bock

Eerst en vooral is het een prachtige fietsroute,je kan hem aanpassen gelijk je wil(langer of korter maken). Je komt er zeer mooie kleine dorpjes tegen,ieder plaatsje waar je voorbij komt is anders.Ook het veer- pontje op het einde is een belevenis waard,wel goed bekijken naar de laatste overzet . Ook het stadje Thorn is een aanrader ,en moet je zeker een pannekoek eten die ze kunnen klaarmaken op alle mogelijke wijze die je maar kunt bedenken.Kortom een fietsroute die je echt eens moet beleven.TOP!!!

- 11 oktober 2019 - Ingrid Vandervorst

Het is een prachtige omgeving om te fietsen, de knooppunten zijn een goede leidraad enkel op Nederlands grondgebied zijn we een paar keer verloren gereden dus daar kan nog worden aan gewerkt...voor de rest toppie!!!

- 14 september 2019 - Deckers Noel

Prachtige route ,route is ongeveer 15 a 20 km te kort,

- 1 september 2019 - Rob Baetens

Wij gaan de gids gebruiken als basis voor onze trip (4 dagen) langs de Maas in de beide Limburgen. Uit eerdere wandelervaringen langs de Maas ter hoogte van Dilsen-Stokkem weten wij dat Belgisch Limburg een waar fietsparadijs is. Wij komen eraan! Niets is groener dan de Maas.

Gratis fietsroute RivierPark Maasvallei downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?